27 Reacties

2 jaar geleden

.

2 jaar geleden

Ik weet niet hoe betrouwbaar dat is, maar wat ik wel weet is dat sperma tot wel een week kan overleven daarbinnen. Dus mocht je drie dagen voor je ovulatie vrijen, kan je alsnog zwanger raken. Denk dat je na de ovulatie echt veilig bent en tot 1-1,5 week na het begin van de menstruatie ook. Daartussen is het tricky Waarom wil je eigenlijk geen koperen spiraaltje?

2 jaar geleden

Ik volg even ☺️ Ik wil nooit meer aan de anticonceptie. Sinds 2013 niet meer aan de anticonceptie. Voel me beter en gezonder zonder. Wij willen graag nog een kindje, dus hierna wil ik ook iets natuurlijks. Ben benieuwd 😇

2 jaar geleden

Reactie op superdropje

Ik weet niet hoe betrouwbaar dat is, maar wat ik wel weet is dat sperma tot ...
Inderdaad, volgens mij hoort het ook bij deze trackers dat je in je vruchtbare periode óf geen seks hebt, óf condooms gebruikt.

2 jaar geleden

Reactie op J-Lo

Inderdaad, volgens mij hoort het ook bij deze trackers dat je in je vruchtb ...
Yep. Ik heb een tijdje Natural Cycles (app) gebruikt, die is officieel gecertificeerd als anticonceptie. Die werkt met je temperatuur, die moet je dan iedere ochtend voor het opstaan meten. Eventueel aangevuld met ovulatietesten. Op basis hiervan leert de app je cyclus kennen en geeft je groene en rode dagen, en op de rode dagen moet je het dan niet of met condoom doen. Uiteraard wordt rekening gehouden met hoelang sperma leeft en naarmate je het langer gebruikt krijg je steeds meer groene dagen.

2 jaar geleden

Ik gebruik sinds een jaar of 7 de Ladycomp. Vond het echt top, voor mij werkte het perfect. Op "rode dagen" heb je geen seks of veilige seks, op groene dagen kan het zonder bescherming :). Mijn oude huisarts zei dat het een prima methode als je het goed gebruikt en een regelmatige cyclus hebt. Mijn nieuwe huisarts daarentegen zei dat onbetrouwbaar is, maar ik ben in 7 jaar tijd nooit ongewenst zwanger geraakt en toen ik wel zwanger widke worden was het meteen raak...

2 jaar geleden

Reactie op nijn5

Yep. Ik heb een tijdje Natural Cycles (app) gebruikt, die is officieel gec ...
No offence, maar gecertificeerd door wie? Een app is geen veilige anticonceptie.

2 jaar geleden

Ik kan zelf ook niet tegen hormonen en heb daarom al bijna 10 jaar koperspiraal, zeer tevreden!

2 jaar geleden

Met een condoom is het probleem toch ook opgelost? Geen hormonen, niets. Als iemand met het argument komt dat condooms niet fijn zijn, moet je even naar de Condomerie. Daar voel je echt geen verschil van hoor.

2 jaar geleden

Ik gebruik al jaren geen pil meer, kan er niet tegen helaas, hier gebruiken we gewoon de condoom. Velen vinden dit vervelend etc, maar je moet er gewoon even aan wennen en na van loop van tijd is het niet meer dan gewoon. Zelf ben ik echter nu zwanger van me derde, omdat we die condoom achterwege lieten en mn cyclus dacht ik ga is even 28 dagen doen ipv 35-40 dagen 🤣. Overigens wel gewenst, wilde pas na de zomer dit jaar weer proberen, maar moeder natuur dacht anders.

2 jaar geleden

Reactie op Amore13

No offence, maar gecertificeerd door wie? Een app is geen veilige anticonce ...
In de VS door de FDA en in Europa CE-goedgekeurd https://www.datocms-assets.com/21281/1610371670-fda-factsheet.pdf https://www.datocms-assets.com/21281/1610371680-ec-certificate-natural-cycles.pdf Maar alles staat en valt natuurlijk bij correct gebruik. Wat ik trouwens best tricky vond, het is lastig om consequent dagelijks een goede temperatuur te meten. Maar bij gebrek aan data krijg je vooral heel veel rode dagen. De LadyComp werkt overigens op hetzelfde principe, alleen dan zit het in een apart apparaatje.

2 jaar geleden

Dan gebruik je toch condooms? 🤔 Heb je nergens last van.

2 jaar geleden

Reactie op nijn5

In de VS door de FDA en in Europa CE-goedgekeurd https://www.datocms-asset ...
Je weet dat CE niets zegt over de inhoud van je app he? Het is géén goedgekeurde anticonceptie.

2 jaar geleden

Cyclus tracking op wat voor manier dan ook is nooit 100% vertrouwbaar. Hoe regelmatiger je cyclus, hoe betrouwbaarder je het kan inzetten, maar zelfs dan kan een kleine verandering je cyclus voor een keer in de war schoppen. Vele van deze apparaten werken met temperatuur. Het is bewezen dat je basale temperatuur vlak voor de ovulatie iets (ong 0,3 graden) stijgt. Ik heb dit voor mezelf ook geprobeerd bij te houden (toen ik juist wel zwanger wou worden). Helaas is dat echt niet makkelijk. Je moet elke dag op exact hetzelfde moment, terwijl je nog ligt, je temperatuur meten. Mij lukte het niet want zodra ik een nachtje slechter sliep, of vroeger opstond omdat ik meost plassen etc, klopte er niets meer van mijn metingen.

2 jaar geleden

Reactie op Totoro

Cyclus tracking op wat voor manier dan ook is nooit 100% vertrouwbaar. Hoe ...
Even een vraagje tussendoor... Voor de ovulatie daalt je temperatuur toch juist iets?

2 jaar geleden

Reactie op gelukkigevrouw🍀

Even een vraagje tussendoor... Voor de ovulatie daalt je temperatuur toch j ...
Sorry ja dat bedoelde ik. Vlak voor daalt hij en era stijgt hij weer! Goed dat je het corrigeert

2 jaar geleden

Reactie op Totoro

Sorry ja dat bedoelde ik. Vlak voor daalt hij en era stijgt hij weer! Goed ...
Ah, dankjewel en geen probleem. Ik begon even aan mezelf te twijfelen hihi. Zit nl net in m’n vruchtbare periode (ovulatietesten en temperaturen) ☺️

2 jaar geleden

Reactie op gelukkigevrouw🍀

Ah, dankjewel en geen probleem. Ik begon even aan mezelf te twijfelen hihi. ...
Succes!🤞 Ik vond het temperaturen echt persoonlijk niet te doen, maar puur met ovulatietesten is het hier gelukt!

2 jaar geleden

Reactie op Totoro

Succes!🤞 Ik vond het temperaturen echt persoonlijk niet te doen, maar puur ...
Dankjewel. Lief van je ☺️. Wij hebben 2 kindjes (zonder ovulatietesten, temperaturen, apps, Google etc) en vorig jaar ongepland, maar zeer gewenst zwanger geraakt (ook zonder ovulatietesten, temperaturen, apps, Google etc). Helaas een MA. Na die MA was ik zo van slag, boos en verdrietig. Ik wilde er weer/toch voor gaan, een derde kindje en m’n vriend ook. Vanaf toen begon ik me echt te verdiepen in m’n cyclus en ovulatietesten. Vanaf februari temperatuur ik. Vond het eerst ook een gedoe hoor, maar vind ovulatietesten juist bijna niet te doen. Dit omdat ik echt veel drink 😫. Gefeliciteerd met je zwangerschap ☺️🍀🌸

2 jaar geleden

Reactie op Totoro

Cyclus tracking op wat voor manier dan ook is nooit 100% vertrouwbaar. Hoe ...
Maar geen enkele anticonceptie is 100% betrouwbaar, behalve geheelonthouding natuurlijk 😉