14 Reacties

5 jaar geleden

De koekjes die smeu茂g van binnen blijven zijn vaak (spreek uit eigen bakkerservaring) wat eerder uit de oven gekomen om verder te garen. Het gaat erom dat het ei goed verhit is dat door het beslag gegaan is maar ook niet in elk koekje wordt ei verwerkt. Als je het niet vertrouwd altijd even navragen. Bij de supermarkt kan je overigens alle koekjes eten! Die zijn zo verwerkt dat het veilig is

5 jaar geleden

Heeft het ook niet met bloem te maken? Ik heb ooit eens gelezen dat je bloem officieel ook moet verhitten anders kan er ook een bacterie inzitten dacht ik. Maar hoe lang en op welke temperatuur. Geen idee....

5 jaar geleden

Reactie op Kimmie88

Heeft het ook niet met bloem te maken? Ik heb ooit eens gelezen dat je bloe ...
Geen idee van bacteri毛n, het enigste wat er kan gebeuren is als je bloem lang laat staan dat er motten/motten eitjes kunnen inkomen ben zelf bakker馃槄

5 jaar geleden

Mag ik vragen over welke koeken je spreekt? Kan je meer duidelijkheid ivm ingredi毛nten en bakwijze .. xx

5 jaar geleden

Ik heb het even opgezocht. Hahaha

5 jaar geleden

Reactie op Kimmie88

Ik heb het even opgezocht. Hahaha
Omg nog nooit van gehoord nuja wij verwerken geen bloem rauw 馃槹. Wie eet er nu rauwe bloem ergens in馃.

5 jaar geleden

Reactie op Tinneke馃挋

Omg nog nooit van gehoord nuja wij verwerken geen bloem rauw 馃槹. Wie eet er ...
Nou, als je koekjesdeeg dus niet lang genoeg in de oven zit en je bloem dus niet lang genoeg verhit is. Kun je er dus last van krijgen blijkbaar...

5 jaar geleden

Reactie op Tinneke馃挋

Mag ik vragen over welke koeken je spreekt? Kan je meer duidelijkheid ivm i ...
Bijvoorbeeld een havermout-cranberry koek of een triple chocolate cookie. Ik had vandaag een dikkere variant, maar ik weet niet hoe die heet. Het lijkt op een klein taartje met witte chocolade erin verwerkt.

5 jaar geleden

Jij bedoelt die Subway koeken. Ik kon het inderdaad ook nergens vinden tijdje geleden. Heb ze maar niet gegeten.

5 jaar geleden

Ik krijg trek van deze topic haha. Ik weet dat je cookie dough rauw niet mag. Maar denk toch wel dat een kokend heet genoeg gebakken wordt in de oven dat het alles dood? Alleen omdat je het korter doet is het zachter?

5 jaar geleden

Reactie op Kimmie88

Nou, als je koekjesdeeg dus niet lang genoeg in de oven zit en je bloem dus ...
Niet lang genoeg als de kern 90 graden heeft gehad is het sowieso dood. Dat is het al vlug daardoor wil Het niet zeggen dat het uitgebakken is want vocht moet eruit. Zou allemaal geen zorgen in maken, heb als kind zoveel rauwe degen gegeten en nooit ziek geweest

5 jaar geleden

Bijvoorbeeld een havermout-cranberry koek of een triple chocolate cookie. I ...
Havermout cranberry koek. Zal waarschijnlijk daar dan al geen bloem inzitten. Aangezien de benaming. Zou je zeker geen zorgen maken, een koek kan ook soppig worden terug door de vulling van koud naar warm etc.. en zolang het eventjes gegaard is geweest is het sowieso dood, daarvoor moet het niet uitgebakken zijn. En nog een reden meestal worden koeken eerst ingevroren voor ze worden gebakken. Dus dan is die ook al sowieso dood. 馃槝

5 jaar geleden

Reactie op Tinneke馃挋

Niet lang genoeg als de kern 90 graden heeft gehad is het sowieso dood. Dat ...
Ah top! Ik wist alleen dat er iets met bloem was maar het fijne wist ik er niet van inderdaad. Haha. Dank je wel!

5 jaar geleden

Reactie op Maeve.

Ik krijg trek van deze topic haha. Ik weet dat je cookie dough rauw niet ma ...
Zo denk ik er ook over inderdaad. En rauw koekjesdeeg mag niet vanwege het ei, ik heb zelf nooit gehoord van rauwe bloem dat niet goed voor je is. Anders was ik allaaaang ziek geweest haha.