14 Reacties

5 jaar geleden
De koekjes die smeu茂g van binnen blijven zijn vaak (spreek uit eigen bakkerservaring) wat eerder uit de oven gekomen om verder te garen. Het gaat erom dat het ei goed verhit is dat door het beslag gegaan is maar ook niet in elk koekje wordt ei verwerkt.
Als je het niet vertrouwd altijd even navragen. Bij de supermarkt kan je overigens alle koekjes eten! Die zijn zo verwerkt dat het veilig is

5 jaar geleden
Reactie op Tinneke馃挋
Mag ik vragen over welke koeken je spreekt? Kan je meer duidelijkheid ivm i ...
Bijvoorbeeld een havermout-cranberry koek of een triple chocolate cookie. Ik had vandaag een dikkere variant, maar ik weet niet hoe die heet. Het lijkt op een klein taartje met witte chocolade erin verwerkt.

5 jaar geleden
Reactie op Kimmie88
Nou, als je koekjesdeeg dus niet lang genoeg in de oven zit en je bloem dus ...
Niet lang genoeg als de kern 90 graden heeft gehad is het sowieso dood. Dat is het al vlug daardoor wil
Het niet zeggen dat het uitgebakken is want vocht moet eruit. Zou allemaal geen zorgen in maken, heb als kind zoveel rauwe degen gegeten en nooit ziek geweest

5 jaar geleden
Bijvoorbeeld een havermout-cranberry koek of een triple chocolate cookie. I ...
Havermout cranberry koek. Zal waarschijnlijk daar dan al geen bloem inzitten. Aangezien de benaming. Zou je zeker geen zorgen maken, een koek kan ook soppig worden terug door de vulling van koud naar warm etc.. en zolang het eventjes gegaard is geweest is het sowieso dood, daarvoor moet het niet uitgebakken zijn. En nog een reden meestal worden koeken eerst ingevroren voor ze worden gebakken. Dus dan is die ook al sowieso dood. 馃槝

5 jaar geleden
Reactie op Maeve.
Ik krijg trek van deze topic haha. Ik weet dat je cookie dough rauw niet ma ...
Zo denk ik er ook over inderdaad. En rauw koekjesdeeg mag niet vanwege het ei, ik heb zelf nooit gehoord van rauwe bloem dat niet goed voor je is. Anders was ik allaaaang ziek geweest haha.