11 Reacties

2 jaar geleden

Wel een beetje gek dat je gynaecoloog het denkt beter te weten dan een dna test😅

2 jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

Wel een beetje gek dat je gynaecoloog het denkt beter te weten dan een dna ...
Toch? Ik vind het ook heel raar. Want nipt test is normaal 99 % te vertrouwen

2 jaar geleden

Ik zou de nipt test geloven. En ik zou voor de zekerheid nog even een geslachtsbepaling laten doen bij een andere praktijk.

2 jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

Wel een beetje gek dat je gynaecoloog het denkt beter te weten dan een dna ...
Nou idd

2 jaar geleden

Reactie op Romee84

Ik zou de nipt test geloven. En ik zou voor de zekerheid nog even een gesla ...
ik heb 9 november mijn 20 ste week echo dus zal zeggen laat me de piemeltje dan zien als het een jonge is 🤷‍♀️ Ahja dan moet het zichtbaar zijn. Dan kan ik het met mijn eigen ogen zien 🙏

2 jaar geleden

Op beide zit er een foutenmarge 😅 De nipt is inderdaad een DNA test, maar als je ze te vroeg doet (te weinig DNA van de baby in je bloed, kan het Y chromosoom misschien nog niet opgespoord worden en vals negatief uitdraaien (die 1%). Je hebt voor zo een PCR toch een paar nanogram nodig om positieve resultaten te krijgen. Maar ik heb ook al gehoord dat op de echo verdikte schaamlipjes regelmatig als beginnend piemeltje worden aanzien. Dus beide kunnen mis zijn, maar misschien is de kans toch groter dat de gyn het mis heeft 😅.

2 jaar geleden

Misschien is het wel een intersekse

2 jaar geleden

Nipt test geeft toch geen geslacht weer? Ik zou persoonlijk naar een 3e gaan voor een geslachtsecho en dan vragen of ze het vol in beeld kunnen krijgen. Ik zou niet het geduld hebben om op de 20 weken echo te wachten. Vind 15 weken al lang duren 😁😅

2 jaar geleden

Reactie op LvO

Nipt test geeft toch geen geslacht weer? Ik zou persoonlijk naar een 3e ga ...
In België wel 😉

2 jaar geleden

Reactie op Frietje_31

Op beide zit er een foutenmarge 😅 De nipt is inderdaad een DNA test, maar ...
Maar het y chromosoom zit toch vanaf de bevruchting in het dna? En als ze te weinig materiaal hebben krijg je dan niet de melding dat de test mislukt is?

2 jaar geleden

Reactie op Valenciana

Maar het y chromosoom zit toch vanaf de bevruchting in het dna? En als ze ...
Die zit er inderdaad vanaf het begin in 😊. Maar van het Y, chromosoom heb je maar 1 exemplaar (jongen xy en meisje xx), dus minder start materiaal. Ik dacht van de gyn gehoord te hebben dat het aan of afwezig zijn van dit Y chromosoom bepaald of het een jongen of een meisje is. Maar te weinig babymateriaal kan er voor zorgen dat die nog niet gevonden kan worden. Wat de andere testen betreft, daar heb je altijd meer DNA aanwezig (2 chromosomen ipv 1, autosomale chromosomen), dus meer beginmateriaal. Ik denk dat het wel mogelijk is dat je een normaal resultaat kan krijgen bij de algemeen trisomie test in de nipt en de geslachtsbepaling eens misloopt omdat er minder dna aanwezig is van het y chromosoom. Maar dat zal echt wel de uitzondering op de uitzondering zijn. Want in 99% van die gevallen heb je te weinig babymateriaal voor alle testen en komen de testen inderdaad allemaal ‘mislukt’ terug. Je hebt dan van alles zo weinig DNA van de baby in je bloed dat geen enkele test lukt. Ik zou er eigenlijk echt niet vanuit gaan dat de NIPt mis is, maar in theorie kan het wel. De kans dat in een vroeg stadium, de gyn het mis heeft omdat het geslacht niet voldoende ontwikkeld is, is naar mijn mening wel groter. Maar zoals eerder gezegd, beide hebben waarschijnlijk wel een foutenmarge zie de 99% die ze aangeven.