8 Reacties

3 jaar geleden

Ligt aan het ziekenhuis en hoeveel mensen er bezig zijn met behandelingen. Bij ons ging het heel vlot.

3 jaar geleden

Reactie op Jillvantil

Ligt aan het ziekenhuis en hoeveel mensen er bezig zijn met behandelingen. ...
Wat hebben jij en je vriend waardoor je medische hulp nodig bent Meid?

3 jaar geleden

Het ligt aan het ziekenhuis. Bij ons was er een wachtlijst van ongeveer 100 dagen en toen kwam corona er ook nog tussen. Maar toen wij eenmaal opgebeld werden voor een afspraak, gaf dat wel meer rust.

3 jaar geleden

Zoals er wordt gezegd zal het aan het ziekenhuis liggen maar ook aan het traject dat je in gaat. Ik ben zelf redelijk vlug bij de gynaecoloog gekomen ivm eerder contact door een miskraam, vervolgens ook bloed test en sperma onderzoek en daarna heel snel door met medicatie. Het ging echt maar ik enkele weken, ivm afwachting van onderzoeksresultaten. Ook het doorstromen van tabletten naar hormooninjecties ging super snel en soepel. Ik zou me daar niet teveel druk over maken 😉

3 jaar geleden

Reactie op johanna xx

Wat hebben jij en je vriend waardoor je medische hulp nodig bent Meid?
Ik ben via icsi zwanger geraakt en inmiddels bevallen van een gezonde zoon, maar ze hebben de oorzaak nooit gevonden. 🤷‍♀️Ik ben in Gent geweest waar we een one day diagnostics kregen. Alle onderzoeken op 1 dag dus. Man zijn sperma werd onderzocht, met schuim werden mijn eileiders helemaal bekeken, inwendige echo, bloedonderzoeken etc. Voor het hele ziekenhuis gebeuren uiteraard wel mijn eigen cyclus bijgehouden zodat ze die info ook hadden. Van het moment dat ik de afspraak maakte tot de onderzoeken duurde 1,5 mnd omdat je op een specifiek moment in je cyclus de onderzoeken krijgt. In nederland kan het wat langer duren voor je onderzoeken klaar zijn omdat ze deze niet op 1 dag plannen. Je kan waarschijnlijk het beste even bellen met het ziekenhuis van jouw keuze. Zij weten vast alles te vertellen over hun wachttijden en procedures. Maar mbt je vraag: Er kwam uit het onderzoek alleen uit dat ik nog een lage eicelreserve had. Dit had niks te maken met het feit dat ik na jaren proberen nog niet zwanger was geraakt, maar gaf aan dat ik niet meer te lang moest wachten. We hebben eerst 5 mnd iui gehad, maar die behandeling liep niet echt goed dus op advies van de arts zijn we daarna overgegaan op icsi. En toen al snel zwanger geraakt! Ik moet er wel bijzeggen dat dit nog voor de corona uitbraak was. Ik weet niet of dit invloed heeft op de huidige behandelingen. Ik hoop het niet voor je, maar schroom niet om gewoon het ziekenhuis te bellen voor informatie. Dan weet je iig waar je op dat vlak aan toe bent. Succes!

3 jaar geleden

Oja, toen uit de onderzoeken niks kwam, mochten wij de maand erop al meteen beginnen met iui

3 jaar geleden

Ligt aan ziekenhuis maar, bij ons ging het heel snel. Geluk was ook dat alle afspraken gelijk vielen met mijn menstruatie zo konden de voor onderzoeken vrij snel gaan.

3 jaar geleden

Ik kreeg toen te horen dat er een wachtlijst was ivm corona. Ik denk dat dit heel erg per ziekenhuis verschilt.