9 Reacties

3 jaar geleden

Wij hebben totaal 3 jaar over gedaan met uiteindelijk een icsi traject zwanger geworden. Bij ons duurde en duurde het maar en werd niet zwanger. Mijn vriend heeft zijn sperma laten onderzoeken bij de dokter en bleek dat zijn zaad zo slecht was dat de kans nihil was om zwanger te worden. Wij waren doorgestuurd naar westeinde in Den Haag en daar gaven ze ook aan dat het via een icsi moest. Dus werden daar ook weer doorgestuurd naar het Erasmus Rotterdam, daar kwamen met het bericht dat mijn vriend een tese operatie moest ondergaan. Dat is een stukje bal weghalen om te kijken of er nog wat goed zaad in zat. Paar dagen voor de operatie werden we gebeld dat er toch nog 100.000 goede zaadjes waren en we voor de punctie maar 10 nodig hadden. Hij moest nog een keer een potje vullen en daar kwam uit dat er 200.000 goede waren. Dus gelukkig geen operatie voor hem. Daarna ben ik onderzocht, alles was goed en zijn we gestart met de hormonen prikken etc. En nu bijna 32 weken zwanger van een jongen 🥰💙

3 jaar geleden

Volgens de bijsluiter? Sperma laat je toch bij de dokter testen mijn inziens

3 jaar geleden

Mijn man had een spermatest gedaan thuis. De sperm-count was te laag. Ik had eens gelezen dat de "batch" sperma elke 3 maanden wordt vernieuwd, dus toen ging mijn man alles (echt alles) doen om de sperma-productie omhoog te krijgen in de hoop dat de nieuwe "batch" wel goed zou zijn. Toen was ik na 2 maanden zwanger (in totaal 22 maanden bezig geweest). Toen ook weer een sperma-test gedaan, want we konden niet geloven dat de zwangerschapstest positief was. En toen bleek dat de sperm-count goed zat. Dus ons heeft die thuis-test juist geholpen.

3 jaar geleden

Sperma laat je normaal in een labo testen, daar wordt het onder de microscoop bestudeerd. Thuistesten hieromtrent lijken me niet betrouwbaar. (Ik wist zelfs niet dat dit bestond)

3 jaar geleden

Deze testen zijn helaas niet betrouwbaar. Een test in het ziekenhui zal jullie meer duidelijkheid geven. Ik weet niet waarom je dat erger zou vinden maar praat er goed met elkaar over. In de meeste gevallen is een probleem bij de man veel beter/sneller opgelost dan een probleem bij de vrouw dus is het vaak “positief” nieuws.

3 jaar geleden

Ik zou inderdaad even de huisarts bellen en niet teveel vertrouwen op thuis tests. Na een jaar mag je doorgestuurd worden en zal de gynaecoloog bij jou kijken en ook het sperma laten onderzoeken in het lab. Dat is toch een stuk betrouwbaarder. En positieve ovulatie testen betekenen niet dat je die maand ook zwanger had “moeten” worden. Ik heb ook vaak zat gehad dat ik precies wist wanneer m’n eisprong was en we ook op het juiste moment seks hadden het toch niet raak was. Je lichaam is geen machine. Maak jezelf niet helemaal gek en gewoon even langs de huisarts die kan je verder helpen 😘

3 jaar geleden

Ik zou ook naar de huisarts gaan om hier een verwijzing aan te vragen voor onderzoek. Waarom vind je het erger als er iets bij de man aan de hand is?

3 jaar geleden

Wij hebben ook een test gedaan thuis. Was positief en het geeft ons vertrouwen. Als het psychisch werkt is het ook goed he

3 jaar geleden

Na 1 negatieve thuistest meteen een nieuwe (andere variant) besteld. Ook deze was negatief. Huisarts gebeld en ingeleverd bij het lab. Nu afwachten op een uitslag. Spannende tijd tog wel..