168 Reacties

3 jaar geleden

Leeftijd: 28 jaar Hoe lang al bezig met kinderwens: sinds september 2019 Start datum fertiliteitstraject: in maart eerste intake gehad bij de gynaecoloog. Eventuele diagnose: PCOS Behandelplan: waarschijnlijk vanaf volgende week starten met primolut en daarna clomid. Maar ik moet eerst nog de uitslagen krijgen van mijn bloedonderzoek en spermaonderzoek van mijn partner.

3 jaar geleden

Wij hebben een intake gehad en zouden in maart beginnen met de onderzoeken, maar dit is afgezegd door corona. Vorige week ben ik overgeplaatst naar een ziekenhuis dichterbij, daarvan moet ik nu (opnieuw) een vragenlijst invullen en terug sturen en dan wachten op de intake. Toen ik de vragenlijst binnenkreeg zat er een brief bij dat ze mij pas als nieuwe patiënt aan kunnen nemen als de maatregelen voor corona minder/weg zijn. Dus het komt er op neer dat het waarschijnlijk nog maanden gaat duren voordat ik terecht kan voor de intake/onderzoeken.... Balen! Maar niks aan te doen. Ik weet in iedergeval nu wel waar ik aan toe ben en tot die tijd proberen mijn vriend en ik het gewoon fijn zelf 😊 Misschien raak ik nog zwanger voordat we de intake of onderzoeken krijgen, u never know. Geduld is een schone zaak.

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Wij hebben een intake gehad en zouden in maart beginnen met de onderzoeken, ...
Ik ben trouwens 21 en wij zitten nu in ronde 19 na de miskraam.

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Wij hebben een intake gehad en zouden in maart beginnen met de onderzoeken, ...
Wat onwijs vervelend dat je nu weer opnieuw moet beginnen en je zo lang moet gaan wachten. Gaat dit echt maanden duren? Vind het wel gek dat elk ziekenhuis hier zo anders mee omgaat. Maar wel fijn dat je er zelf rustig onder blijft, want je kunt inderdaad er verder toch niet anders aan doen dan wachten. Hoop voor jullie dat het snel mag lukken om zwanger te raken! 😊

3 jaar geleden

Reactie op Jasmijn_1

Wat onwijs vervelend dat je nu weer opnieuw moet beginnen en je zo lang moe ...
Geen idee of het maanden gaat duren, maar ik ga er wel vanuit. En mocht ik dan eerder op intake kunnen is dat mooi meegenomen 🤣 Elk ziekenhuis verschilt inderdaad. Mijn ziekenhuis start ook wel weer op, maar alleen de vrouwen die al bezig waren met een traject!

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Geen idee of het maanden gaat duren, maar ik ga er wel vanuit. En mocht ik ...
Oooh oke, ik dacht dat ze dat misschien gezegd hadden. Nou hoop voor je dat je snel terecht kan. Want dat wachten is vreselijk. Mag ik vragen hoe lang jullie al bezig zijn?

3 jaar geleden

Leeftijd: 42 en 35 Hoe lang kinderwens: sinds dag 1 dat we bij elkaar zijn Startdatum fertiliteitstraject: september 2018 pop-poli (ivm medicatiegebruik) en oktober 2018 bij de kliniek met voor intake en onderzoeken. April 2019 begonnen met icsi traject. Eventuele diagnose: lesbisch relatie. Behandelplan: icsi doormiddel van donoreicel (van mijn vrouw) en een spermadonor. Inmiddels bezig met de tweede icsi en de 8ste terugplaatsing. In december 7 weken zwanger geweest, maar ik kreeg een miskraam. Nu nog 2 pogingen over. Volgende week maandag controle echo en dan horen we wanneer de terugplaatsing gaat plaatsvinden.

3 jaar geleden

Leeftijd 33 jaar Kinderwens: hele leven Start datum fertiliteit: sept 2017 Diagnose: PCOS Behandelplan: 2017 intake, 2018 onderzoeken en gesprekken, sept 2018 operatie eierstokken Start clomid december 2018 Zwanger maart 2019 Halverwege de zwangerschap bevallen na inleiden vanwege een niet uit te dragen (40weken) levensvatbaar kindje (zwaar down met veel lichamelijke afwijkingen waardoor niet levensvatbaar zou zijn) Oktober 2019 weer zwanger, nu 34 weken zwanger van een dochtertje

3 jaar geleden

Reactie op Jasmijn_1

Oooh oke, ik dacht dat ze dat misschien gezegd hadden. Nou hoop voor je dat ...
We zitten nu in ronde 19.

3 jaar geleden

Reactie op Nijntje 2020

Leeftijd: 42 en 35 Hoe lang kinderwens: sinds dag 1 dat we bij elkaar zijn ...
Wat mooi dat jullie samen dit traject doormaken voor een kindje. 😊 Jullie zijn wel al even onderweg zo te lezen. En wat verdrietig van jullie miskraam. 😞 Hoop dat de volgende poging mag lukken en helemaal goed gaat verlopen!

3 jaar geleden

Reactie op Danielleschuur

Leeftijd 33 jaar Kinderwens: hele leven Start datum fertiliteit: sept 2017 ...
Jeetje wat een heftige tijd heb je door gemaakt! Maar wat super om te lezen dat je nu weer zwanger bent! Gaat alles goed met de zwangerschap? Mag ik vragen hoe je het gebruik van clomid hebt ervaren? ☺️

3 jaar geleden

Leeftijd: volgende week 27 Kinderwens: eigenlijk al paar jaar soort van bezig.. maar nooit heel serieus met testen of wat ook aan de slag geweest Start traject: 7 mei 2019 intake gehad ziekenhuis, eind mei/begin juni gestart medicatie Diagnose: pcos Behandelplan: clomid laagste dosering 50 Resultaat: eind september positief getest! Eerste echo ziekenhuis, kloppend hartje ♥️ overgedragen naar verloskundige Momenteel alweer 37 weken zwanger van een klein meisje! Ondanks pcos geen zwangerschapsdiabetes en een vrij voorspoedige zwangerschap tot nu toe! Wil iedereen hiermee een hart onder de riem steken. Besef mij maar al te goed hoeveel geluk ik heb dat het ons zo snel gelukt is nadat we eenmaal naar de huisarts zijn gegaan. Ik wens jullie allen een snel traject en een wolk of wolkjes van baby’s! 🥰🥰

3 jaar geleden

Reactie op Jasmijn_1

Wat mooi dat jullie samen dit traject doormaken voor een kindje. 😊 Jullie ...
Ja, we zijn al even bezig 😢. Ach, we denken naar: goed werk kost tijd. We hebben helaas voor mij nog maar twee pogingen. Dan is de vriezer leeg. Dan gaat mijn vrouw het proberen. Morgen de intake voor haar, willen niet weer maanden stilliggen. Worden we niet jonger op.

3 jaar geleden

Reactie op FleurR

Leeftijd: volgende week 27 Kinderwens: eigenlijk al paar jaar soort van bez ...
Gefeliciteerd met je zwangerschap! En onwijs fijn om een positief verhaal te lezen!! 😊 Mag ik vragen of je met PCOS nog wel iets van een cyclus had? En hoe heb je het gebruik van clomid ervaren? Succes met de laatste loodjes!

3 jaar geleden

Reactie op Nijntje 2020

Ja, we zijn al even bezig 😢. Ach, we denken naar: goed werk kost tijd. We ...
Ja precies! Proberen positief te blijven, ook al begrijp ik dat dit soms lastig is! Oké, nou ik ga voor jullie duimen dat het binnen die twee poging gaat lukken. 🤞 En slim dat jullie daar alvast mee beginnen. Dat wachten elke keer breekt je ook op...

3 jaar geleden

Reactie op Jasmijn_1

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En onwijs fijn om een positief verhaal t ...
Ja, werd elke maand gewoon ongesteld! Wel heeeeel onregelmatig hoor. Gerust 28-48 dagen.. dus was geen touw aan vast te knopen.. maar verder niets van pcos, behalve een kralenkrans op de echo 😬 Clomid ging opzich wel, kreeg wel regelmatig opvliegers en werd er erg bitchy van haha En ben slecht in medicijnen slikken.. dus dat was regelmatig kokhalzen en een vieze smaak in mijn mond 😂 maar verder eerlijk gezegd niet zo heel veel last van gehad! Lees af en toe horrorverhalen 😳 wel een erg opgezette buik.. heel vervelend als je net zwanger lijkt.. mijn cyclus werd er trouwens heel regelmatig van haha, dus viel gelijk op toen ik ineens niet ongesteld werd 😁

3 jaar geleden

Reactie op Jasmijn_1

Jeetje wat een heftige tijd heb je door gemaakt! Maar wat super om te lezen ...
Hey jasmijn, ik had buiten af en toe wat opvliegers echt 0 last van de clomid. Moet er wel bij zeggen dat ik een eispromg kreeg met de laagste dosering van 50mg. Ik had meer last van de provera om de eerste menstruatie op te roepen. Heb daarna een ander medicijn gehad, en dat ging goed zonder enige bijwerkingen.

3 jaar geleden

Voor de vrouwen die clomid gebruiken/gebruikten; Moet je dit alleen gebruiken als je zelf geen eisprong hebt? Of krijg je het (soms) ook voorgeschreven als je zelf elke maand gewoon een eisprong hebt en regelmatige cyclus hebt?

3 jaar geleden

Reactie op Danielleschuur

Hey jasmijn, ik had buiten af en toe wat opvliegers echt 0 last van de clom ...
En handig on te weten wellicht, ik had helemaal geen cyclus, nooit gehad ook, dus vandaar eerst medicatie om een bloeding te krijgen en tijdens de bloeding clomid gaan slikken😉

3 jaar geleden

Leeftijd: bijna 30 Startdatum fertiliteit: zomer 2019 Diagnose: slechte kwaliteit zaad Behandelplan: ICSI met meriofert injecties Resultaat: zwanger. Wel ernstige overstimulatie gehad en meerdere keren opgenomen geweest in het ziekenhuis. Geen pretje geweest en erg ziek geweest, maar het resultaat mag er zijn!