15 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb nog gevlogen met 6 maanden zwangerschap, ging helemaal prima! Ik had nog het meeste last van het vroege opstaan voorafgaand aan de vlucht 🙈. Is er iets dat je wilt weten?

2 jaar geleden

Reactie op Mandarijn2020

Ik heb nog gevlogen met 6 maanden zwangerschap, ging helemaal prima! Ik had ...
Haha! Nou jij was dus al verder... prima verlopen zo te horen.. ja misschien een vraag. Moet ik een verklaring van de arts krijgen dat ik kan vliegen? Of is dat echt bij hoog zwangerschap... :)

2 jaar geleden

Reactie op Baby2112

Haha! Nou jij was dus al verder... prima verlopen zo te horen.. ja misschie ...
Hier vind je er het een en ander over: https://www.24baby.nl/zwanger/gezondheid/zwanger-en-vliegen/ Het is ook afhankelijk van de regels van de maatschappij waar je mee vliegt. Check daar dus ook even mee!

2 jaar geleden

Ik ben tijdens mijn eerste zwangerschap met 20 weken na Egypte gegaan, ik heb via de verloskundige een vlieg verklaring gekregen. En die hebben ze wilden ze ook echt zien in Egypte.

2 jaar geleden

Toen wij gingen vliegen had ik een fit to fly verklaring. En ook hoeveel weken ik precies was voor de zekerheid als je daar in het ziekenhuis komt

2 jaar geleden

Check ook even de covid situatie in het land waar je naartoe gaat. Moest je daar besmet raken zit je mogelijks wel even vast. Aansluitend daarop misschien ook eens checken waarvoor je verzekerd bent in het buitenland?

2 jaar geleden

Oooh, en geniet van je reis uiteraard! Nu we eindelijk weer buiten mogen zal het dubbel deugd doen!

2 jaar geleden

Yup hier! Ik ben net terug van een weekje vakantie, ben nu 32 weken (7 maanden) .. Het is mij 100 % meegevallen. Wel een zwangerschapsverklaring vragen van je vk, en verder ben je weinig nodig.. wil je iets anders weten over ervaringen of?

2 jaar geleden

Bedankt dames! Uiteraard check ik de regels. Aangezien ik zwanger ben en extra vatbaar hebben wij naar kleine hotels gekeken ivm de drukte. Ook zullen we hoogseizoen vermeiden. Dus ik verwacht dat het nog heel rustig zal zijn. Nou ik lees allemaal positieve reacties... hopelijk valt de reis mee♡

2 jaar geleden

Ik heb ook met 32 weken nog gevlogen. Wel had ik een zwangerschapsverklaring mee. Veel verloskundige geven door Corona geen fit to fly mee, maar willen wel een zwangerschaps verklaring ondertekenen. Je uitgerekende datum moet hierop staan. Op de terugweg vanuit Samos moest ik deze ook echt laten zien. Het vliegen is mij echt 100% meegevallen. Wij hebben met z’n 2e nog even heerlijk genoten voordat die kleine zou komen.

2 jaar geleden

Reactie op idjong

Ik heb ook met 32 weken nog gevlogen. Wel had ik een zwangerschapsverklarin ...
Ik ben volgens mij al 2 3 jaar niet op vakantie geweest... ik heb zo behoefte om even weg te zijn.. iedereen wel denk ik maar nu ik zwanger ben is de behoefte toegenomen...

2 jaar geleden

Hahaha eigenlijk wel grappig, ik werk notabene bij een luchtvaartmaatschappij en had geen verklaring bij me 🤣. Misschien omdat ik het cockpit en cabine personeel kende dat er bewust ook niet naar gevraagd is. Maar was me meegevallen hoor! Ik was naar Lapland destijds. Vooral genieten 😁!

2 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat een paar van jullie met 32 weken nog gevlogen hebben en dat dat goed ging! Ik kan pas op vakantie als ik 32 weken zwanger ben (zit vast aan schoolvakanties). Denken jullie dat het dan ook nog te doen is om naar Curaçao te gaan (dat zou ik zooooo graag willen), of is het verstandiger om in Europa te blijven? Natuurlijk ga ik dit ook nog met mijn verloskundige overleggen, maar hoor graag jullie ervaringen. 😊

2 jaar geleden

Reactie op MK123

Wat fijn om te lezen dat een paar van jullie met 32 weken nog gevlogen hebb ...
Geen idee.. ik had ooit gelezen dat vliegen langer dan 4 uur niet echt aangeraden wordt ivm trombose ofso... geen idee hoor...

2 jaar geleden

Ik heb gevlogen toen ik 35 weken was. Ik had een verklaring van de gynaecoloog mee, maar niemand heeft er naar gevraagd 🧐 Ik vond het best wel zwaar, maar ik had dan ook nog een peuter van 3 en een kleuter van 5 mee.