17 Reacties

4 jaar geleden

Gevoelige borsten kan ook van de ovalulatie zijn 😉

4 jaar geleden

Gevoelige borsten kan ook van de ovalulatie zijn 😉
*ovulatie

4 jaar geleden

Dit kwam 3 dagen na mijn ovulatie. Tijdens mijn ovulatie niet. Gewoon een na effect dus? Lijkt mij anders ook een te snel symptoom voor een eventuele zwangerschap.

4 jaar geleden

Ik kreeg achteraf gezien een dag na bevruchting blaasontsteking en pijnlijke borsten. Met name die blaasontsteking was een aanwijzing, als kind had ik chronische blaasontsteking welke stopte toen ik begon te menstrueren. Dus het kan wel zo snel!

4 jaar geleden

Wat vinden jullie trouwens van Glucosamine en zwangerschap? Ik word niet echt wijzer van de bijsluiter. Die zeggen dat er niet echt bewijs is dat het slecht is voor zwangerschap maar raden het ook weer af?

4 jaar geleden

Mijn advies: probeer jezelf niet te veel op de eventuele zwangerschapssymptomen te richten in de twee wachtweken. Hoe dichter ik bij de dag kwam dat ik ongesteld zou moeten worden, hoe meer symptomen van zwangerschap ik bemerkte. De teleurstelling was dan iedere keer zo groot. De symptomen van zwangerschap waren bij mij echt nagenoeg dezelfde symptomen als ongesteldheid. Lelijk trucje van de natuur. Jezelf afleiden en richten op andere zaken werkte voor mij het beste. Toen ik uiteindelijk zwanger bleek, had ik het absoluut niet verwacht, want ik dacht dat er een flinke ongesteldheid aan zat te komen: lage rugpijn, flinke krampen in mijn baarmoeder en vermoeidheid. Alleen mijn borsten waren ineens een week eerder opgezwollen. Ik hoop dat het snel bij jullie lukt! Geniet ook van deze spannende tijd 😊

4 jaar geleden

Ik wil mezelf inderdaad niet gek maken. Ik wacht liever eerst rustig de test af. Mijn app verwacht dat ik de 20e ongesteld moet worden. Wanneer zal ik dan precies testen? Mits ik ongesteld word. Meteen de 20e al of 2 dagen later of nog later? Voor alsnog doen mijn borsten met de dag meer pijn ook met slapen (wat ik voorheen niet zo had). Had enkel pijn een week voordat ik ongesteld werd. Niet meteen na de ovulatie. Het doet vooral veel zeer aan de bovenkant van mijn borsten , alsof ik mijn borsten getraind heb. En de hele borsten zijn gevoelig. Die Glucosamine heb ik even niet meer gehad want dat durf ik niet aan.

4 jaar geleden

Ik ben 2 dagen overtijd. Zojuist een early test gedaan van de action en die zegt zwanger 🤞😍. Morgen ochtend ga ik deze weer doen. Moet toch wel vaak plassen , enorm veel pijn in mijn borsten en pijn in mijn onderbuik (?). Laten we hopen dat dit wat is en het doorzet.

4 jaar geleden

Reactie op Kimberly5

Ik ben 2 dagen overtijd. Zojuist een early test gedaan van de action en die ...
Spannend! Je kunt altijd voor de zekerheid een Clear Blue test halen :)

4 jaar geleden

Reactie op SiaV

Spannend! Je kunt altijd voor de zekerheid een Clear Blue test halen :)
Wanneer kan ik die het beste doen? Ik dacht morgen ochtend doe ik nog een keer deze test aangezien er 2 in de doos zitten en ik heb ook nog 2 gewone testen en ik dacht doe ik die 1 week later en 1 week later weer. Wat is jullie advies daarmee?

4 jaar geleden

Reactie op Kimberly5

Wanneer kan ik die het beste doen? Ik dacht morgen ochtend doe ik nog een ...
Ik heb toentertijd maar 1 test gedaan, 's ochtends toen ik 3 dagen over tijd was. 😊

4 jaar geleden

Maar ik snap iets niet. Vanaf 1 september was ik vruchtbaar volgens de app Flow en op de 5e was ik op mijn allerhoogst om zwanger te worden. De eerste heb ik gerollebold, de 2e , de 6e en de 7e. Nu heb ik flow veranderd naar pregnancy mode. Nu zij die app dat ik al 5 weken zwanger kan zijn? Terwijl het maar mijn idee 3 weken is. Een andere rekensom via internet gaf ook 5 weken aan. Hoe lang is het nou? Want nu ben ik in de war haha. Had de app al gewijzigd naar 3 weken.

4 jaar geleden

Reactie op Kimberly5

Maar ik snap iets niet. Vanaf 1 september was ik vruchtbaar volgens de app ...
Dat kan kloppen! Het aantal weken wordt gerekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Je krijgt dus een paar weekjes cadeau eigenlijk! Hopelijk gefeliciteerd!

4 jaar geleden

Reactie op Kiekstra

Dat kan kloppen! Het aantal weken wordt gerekend vanaf de eerste dag van je ...
Dus terug zetten naar 5 weken dan? Ik vind het vreemd dat het zo getekend word wetende dat het rond de 1e tot rond de 7e gebeurt moet zijn. Dan is het bevruchte eitje nu toch 3 weken? Sorry ik vind het een beetje verwarrend 🤭.

4 jaar geleden

Reactie op Kimberly5

Dus terug zetten naar 5 weken dan? Ik vind het vreemd dat het zo getekend ...
Het embryo zelf is drie weken oud, ja. Maar een zwangerschap begint men al te tellen vanaf de laatste menstruatie. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat je bijna nooit exact kan weten wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden. Om die reden tellen ze dus vanaf je laatste menstruatie. Indien je de ‘standaardcyclus’ van +- 28 dagen hebt, gaat dat goed overeen komen met de werkelijke zwangerschapsweken. Indien je een onregelmatige cyclus hebt, is de kans zeer groot dat je gynaecoloog na je eerste echo gaat zeggen dat je minder lang zwanger bent dan je denkt, of misschien net langer. Ik kan bijvoorbeeld mijn eisprong perfect voelen, waardoor ik heel goed kon inschatten wanneer de bevruchting had plaatsgevonden. Volgens mijn laatste menstruatie was ik 1,5 week verder, maar dat klopte niet omdat mijn eisprong pas plaatsvond op dag 25 (niet op de 14de die ze als standaard zien). Mijn berekening bleek te kloppen.

4 jaar geleden

Reactie op Kimberly5

Dus terug zetten naar 5 weken dan? Ik vind het vreemd dat het zo getekend ...
Het kan verwarrend zijn, maar het is een gegeven. Er wordt gerekend vanaf de laatste menstruatie. Later evt aangepast aan grootte van de embryo.

4 jaar geleden

Nou vanochtend vroeg weer een test gedaan rond uur of 5. En weer positief! Ik word nu ook sinds paar dagen snachts wakker van de pijn in mijn borsten (kan me bijna geen houding vinden) en mijn baarmoeder geeft best wat vervelende krampen.