26 Reacties

4 jaar geleden

Hoi, Hou je je cyclus bij? Met een app? Je eisprong is in principe 14 dagen vóór je volgende eerste dag van je menstruatie met een cyclus van 28 dagen en dus niet 14 of 15 dagen ná je eerste dag van je menstruatie en daarom zou ik, als ik jou was je niet vasthouden aan 14 of 15 dagen maar gaan testen met ovulatie tests en andere dingen (temperatuur, afscheiding bekijken etc..) als je het echt wilt plannen. Ik gebruikte zelf de FLO app en het klopte elke keer precies met wat er voorspeld werd. Succes!

4 jaar geleden

Ik zou ook een ovulatietest gebruiken. Ik zat er zelf met proberen 3x naast daardoor, bij mn eerste ovulatietest bleek dat we er gewoon steeds naast hadden gezeten en was het meteen raak. Dus ik raad dit aan iedereen aan 😊 Het meet daadwerkelijk je hormoon dat is het meest betrouwbaar. Met een app kan je er naast zitten dat is minder betrouwbaar. Succes ☺️

4 jaar geleden

Ik heb nu hetzelfde.. elke maand een cyclus van ongeveer 28.. afgelopen maand 40 dagen... ik ben direct na mijn menstruatie gaan ovulatietesten en lijkt alsof mijn ovulatie er al aankomt. Ik zou het zekere voor het onzekere nemen.

4 jaar geleden

Ik heb nu hetzelfde.. elke maand een cyclus van ongeveer 28.. afgelopen ma ...
Ik weet het niet. Mijn vriend denkt dat ze nog niet positief zijn. Jullie?

4 jaar geleden

Ik weet het niet. Mijn vriend denkt dat ze nog niet positief zijn. Jullie?
Het bouwt zich toch langzaam op? Dus dit is het moment om aan de slag te gaan 💪🏽 Als je wacht op het hoogtepunt/piek, dan ben je eigenlijk dus al te laat.

4 jaar geleden

Mijn cyclus varieerde van 24 tot 30 dagen. Mijn eisprong lag rond dag 21. Daar ben ik zelf achter gekomen door m’n temperatuur 2 cycli bij te houden in een app. Die 14 dagen kan dus absoluut niet kloppen...

4 jaar geleden

Het bouwt zich toch langzaam op? Dus dit is het moment om aan de slag te ga ...
Nee dat begrijp ik. Snap alleen niet goed dat mijn piek nu al komt.. 5 dagen na de eerste menstruatiedag. Ben al volop aan het klussen hoor 😉

4 jaar geleden

Hoi, Hou je je cyclus bij? Met een app? Je eisprong is in principe 14 dage ...
Ja ik heb inderdaad ook flo. Maar vind het lastig. Normaal is het op de 14e dag en dat voel ik dan ook echt. Maar nu is het dus iets anders omdat het een langere cyclus was. Ik ben wel bang om nu al (2e ronde 1e kindje) al meteen met ovulatie testen in de weer te gaan. Vind dat het ergens ook nog 'ongetimed' moet kunnen. Als het na een jaar zeg maar niet lukt vind ik het anders maar ik voel (en ik zou niet weten wat het anders is) wanneer mijn eisprong is. Alleen willen we natuurlijk ook vooraf al starten en niet wachten op de dag zelf. Zijn jullie wel allemaal direct gestart met ovulatie testen? Denk ik er heel gek over? 😊

4 jaar geleden

Ik heb nu hetzelfde.. elke maand een cyclus van ongeveer 28.. afgelopen ma ...
Toch gaan menstrueren? Heeft echt lang geduurd he!

4 jaar geleden

Mijn cyclus varieerde van 24 tot 30 dagen. Mijn eisprong lag rond dag 21. D ...
Hm, je brengt me in twijtel haha! Misschien idd dan toch wel testen..

4 jaar geleden

Reactie op MCD29

Ja ik heb inderdaad ook flo. Maar vind het lastig. Normaal is het op de 14e ...
Nee ik heb denk ik 1 maand met ovulatie tests heb gewerkt en toen was ik er klaar mee. Ik werk onregelmatig en ben soms dagen van huis en als het fan zo ver was, was ik soms niet thuis dus ik had geen zin in die teleurstelling. Dus als het uitkwam, kwam het uit. Ik heb daarna vooral mn symptomen bijgehouden in de app en gekeken naar de afscheiding. Ik kon daaraan precies zien wanneer de eisprong eraan kwam. Uiteindelijk, hebben we niet elke maand ‘gericht’ geprobeerd omdat ik er niet teveel de focus op wilde leggen, maar toen we op vakantie gingen, viel het precies in de vruchtbare periode en hebben we daar wel gezellig met een paar cocktails erbij rekening mee gehouden. Soms spontaan en soms was het van “lieverd, laten we nu maar even naar boven gaan, dan zit het er in” 😝 en nu ben ik 15 weken zwanger. 🥰 Ik heb trouwens 2x een spiraal gehad een bijna een jaar mn cyclus bijgehouden. We wilden vrij snel erna beginnen met proberen maar er kwam heel veel privé dingen bij kijken waardoor we het ook een tijdje hebben uitgesteld. Op een gegeven moment ga je wel een patroon zien in je cyclus en symptomen. Komt goed!!

4 jaar geleden

Reactie op MCD29

Toch gaan menstrueren? Heeft echt lang geduurd he!
Hahah inderdaad. Bijna 2 weken te laat. En nu alweer een bijna positieve ovulatie test. Heb hem vanavond om 20uur herhaald en is ie wel lichter.

4 jaar geleden

Reactie op MCD29

Ja ik heb inderdaad ook flo. Maar vind het lastig. Normaal is het op de 14e ...
He ik snap wat je bedoelt dat het gek voelt. Voor mij was het zo dat ik gewoon zeker wilde weten of alles werkte, omdat ik een burn-out heb gehad met lichamelijke klachten kon ik me daar namelijk wel druk om maken. Dus toen ik erachter kwam dat ovulatiestests bestonden was ik erg benieuwd om te zien of ik 'het wel deed'. Na 2 maanden zonder geprobeerd te hebben begonnen wij dus met de tests en was het meteen raak. Ik had dat echt niet verwacht, moest nog wennen aan het idee dat dat in ieder geval goed was. Maar ik ben zo ontzettend blij nu, ik vind het zonde van mijn tijd als ik weet dat ik er klaar voor ben maar dan niet de 'simpele' trucjes om mij heen gebruik zoals tests. Het kan mét tests namelijk ook nog even duren :)

4 jaar geleden

Reactie op Mariadrea

He ik snap wat je bedoelt dat het gek voelt. Voor mij was het zo dat ik gew ...
Ja je hebt wel helemaal gelijk. Meten is weten! Fijn dat het bij jullie zo snel raak was nadien :) Hoe ver ben je nu in je zwangerschap? Of inmiddels al bevallen? Wat ontzettend leuk! Dit zet me wel aan het denken. Idd, waarom niet hiermee testen als het er is.

4 jaar geleden

Hahah inderdaad. Bijna 2 weken te laat. En nu alweer een bijna positieve o ...
Pff, echt lang! Hoe is je ovulatie test nu? Wat gek dat het direct zo duidelijk lijkt te zijn he zo na je menstruatie! Ik hoop deze ronde ontzettend voor je! Hoeveelste 'ronde' ben jij nu?

4 jaar geleden

Nee ik heb denk ik 1 maand met ovulatie tests heb gewerkt en toen was ik er ...
Wat leuk! Gefeliciteerd! Nou wij proberen wel echt regelmatig seks te hebben. Maar ik wil ook niet dat het inderdaad zo'n ding word. Wij doen dat ook net als jullie, tenminste, proberen we. Het liefst gewoon spontaan en rondom mn eisprong iets meer van kom, we gaan er voor haha! Dank je voor je antwoord!

4 jaar geleden

Reactie op MCD29

Pff, echt lang! Hoe is je ovulatie test nu? Wat gek dat het direct zo duide ...
Ik lees verhalen dat de kans van slagen met zon snelle eisprong bijna onmogelijk is. Dit is pas ronde 4.

4 jaar geleden

Ik lees verhalen dat de kans van slagen met zon snelle eisprong bijna onmog ...
Ja? Oh. Ik ben daar nog niet zo in thuis. Toch blijf ik hopen voor je! 🙏 Waar haal jij je ovulatietesten? En denk je dat dit bij mij deze ronde zin heeft? Zou donderdag eisprong moeten hebben volgens app en de testen (als ik online bestel) pas woensdag in huis. Zou jij het dan op die woensdag gokken of deze x nog zonder proberen? (Is onze 2e ronde)

4 jaar geleden

Reactie op MCD29

Ja? Oh. Ik ben daar nog niet zo in thuis. Toch blijf ik hopen voor je! 🙏 ...
Een app kun je absoluut niet gebruiken als waarheid. Ik gebruik de app om mijn cyclussen elke maand in de gaten te houden en dagen in te vullen wanneer wr se seks hebben gehad. Ben je nog maar net met anticonceptie gestopt? Als ik jou was zou ik vandaag seks hebben en evt woensdagochtend.. meer kun je niet doen. Met die ovulatietesten ben je dan te laat. Wanneer was je laatste menstruatie? 27 november?

4 jaar geleden

Een app kun je absoluut niet gebruiken als waarheid. Ik gebruik de app om m ...
Nee ben al bijna 2 jaar gestopt, bij mij komt mijn app altijd overeen met menstruatie en eisprong (althans, ik denk hem te voelen want op moment dat hij het aangeeft heb ik ook altijd krampen en andere afscheiding etc.) Maar 100% zeker weten doe je natuurlijk niet. Dan volgende maand met de ovulatiestrips testen. Welke gebruik jij? Thanks!