30 Reacties

3 jaar geleden

Als het goed is zitten de afspraken van de verloskundige en dus de normale echo’s in het basispakket. Die worden dus vergoed. Voor de rest (bevalling) weet ik het niet, kan je beter navragen bij Ditzo

3 jaar geleden

Ben meer bang dat er straks heel veel extra kosten gaan zijn als ik zwanger raak maar dan beval ik sowieso pas het volgende jaar. Wie heeft een goed advies ?

3 jaar geleden

Reactie op babyjuli21

Als het goed is zitten de afspraken van de verloskundige en dus de normale ...
Jaa kom er alleen niet heel veel wijzer uit

3 jaar geleden

Ik zit bij Ditzo. Aanvullend of basisverzekering maakt niet heel veel uit. Heb zelf zitten rekenen wat ik kwijt ben aan aanvullend en wat ik aan kosten kwijt zou zijn zonder aanvullende verzekering. Weegt wel redelijk tegen elkaar op.

3 jaar geleden

Verloskundige zorg is eerste lijns, net als de huisarts en wordt volledig vergoed. Kraamzorg daarentegen heeft wel een eigen bijdrage. Gaat het daar niet over?

3 jaar geleden

Reactie op Rossi

Verloskundige zorg is eerste lijns, net als de huisarts en wordt volledig v ...
Jaa ook idd maar vind het lastig ben nu niet extra verzekerd maar kunnen dan de kosten erg oplopen of valt dat wel mee?

3 jaar geleden

Reactie op beauf

Jaa ook idd maar vind het lastig ben nu niet extra verzekerd maar kunnen da ...
Zoals ik het zie gaat het om de kraamzorg en ik vond het wel meevallen. Ben zowel nu als de vorige keer niet extra verzekerd geweest.. maar wat ik wel vind meevallen kan voor iemand anders een hoop geld zijn.

3 jaar geleden

Reactie op Rossi

Zoals ik het zie gaat het om de kraamzorg en ik vond het wel meevallen. Ben ...
Wat was ongeveer de extra kosten toen?

3 jaar geleden

Ik was vorig jaar via Ditzo verzekerd en had medische indicatie dus alles in het ziekenhuis was vergoed na mijn eigen bijdrage. Daarna overgestapt en ben dit jaar bevallen, in verband met eigen bijdrage kraamzorg, vergoeding kolf en met name voor extra behandelingen fysio overgestapt naar Menzis.

VRIEND

3 jaar geleden

Ik had ook een basisverzekering dat ik zwanger was en ook nog toen ik was bevallen. Het is gewoon een rekensom voor mij was aanvullend verzekeren duurder dan de kosten, dit ligt echt aan je wensen. Ik wou bijvoorbeeld thuis bevallen dus de ziekenhuis kosten (op eigen verzoek erheen) zou ik al niet maken. Wat ikzelf heb betaald is de Nipt test. (Niet verplicht) Pret echo (een extra echo op eigen verzoek) De ambulance rit naar het ziekenhuis (heb hiervoor mijn eigen risico moeten betalen) De eigen bijdrage van de uren van de kraamzorg. Dingen zoals de suikertest en de extra bloedonderzoeken die nodig waren heb ik niet hoeven te betalen.

3 jaar geleden

Reactie op LeB11

Ik was vorig jaar via Ditzo verzekerd en had medische indicatie dus alles i ...
Krijg je snel een medische indicatie?

3 jaar geleden

Reactie op beauf

Wat was ongeveer de extra kosten toen?
Oeh, volgens mij nog geen 200 euro, maar zeker weten doe ik het niet. Ik weet wel dat ik geen cursussen heb gedaan en het kraampakket zelf betaald heb. Daarnaast thuis bevallen, poliklinisch heb je een eigen bijdrage. Bij een medische bevalling heb je alleen je eigen risico (denk ik, maar dat weet ik niet zeker). Ik zou Ditzo even bellen waar dit precies omgaat. Want dan kan je het pas goed uitrekenen.

3 jaar geleden

Reactie op beauf

Krijg je snel een medische indicatie?
Nee, ik zat in een fertiliteitstraject, daarom medisch. Andere indicaties kunnen allerlei complicaties zijn of bijvoorbeeld overgewicht. Als je thuis wil bevallen dan kan dat bijvoorbeeld ook niet als je medisch bent.

3 jaar geleden

Ik heb deze zorgverzekering ook, en heb deze bewust gekozen. Aanvullend of extra verzekeren zou in geval van mijn wensen uiteindelijk duurder zijn dan zelf eigen bijdrage(n) betalen. Inderdaad even met ze bellen als je het prettig vind te weten welke kosten je nog te wachten staan!

3 jaar geleden

Ik denk dat je alleen veel geld betaald wanneer je in een ziekenhuis/geboortecentrum bevalt zonder medische indicatie. Wanneer je hiervoor aanvullend verzekerd bent wordt de bevalling vaak volledig vergoed. Maar de bevalling is als het goed is pas volgend jaar lees dus kan je je daarvoor aanvullend verzekeren mocht je dat willen.

3 jaar geleden

Ik denk dat je alleen veel geld betaald wanneer je in een ziekenhuis/geboor ...
Ja ben op dit moment nog niet zwanger dus dat scheelt, haha. Tegen die tijd kan ik altijd nog veranderen.

3 jaar geleden

Oh dat is best top! Weet u zo wat die bijdrage is?

3 jaar geleden

Reactie op beauf

Ja ben op dit moment nog niet zwanger dus dat scheelt, haha. Tegen die tij ...
Sorry dat had ik niet begrepen! Deze site is wel handig om te kijken of je bij moet betalen of dat het van je eigen risico af gaat. Het meeste wordt vergoed zover ik weet en heb ervaren tot nu toe alleen het kraampakket heb ik zelf moeten betalen en ik heb me aanvullend laten verzekeren voor een ziekenhuis bevalling zonder medische noodzaak dus qua kosten valt het hartstikke mee ook vanuit de basis verzekering! Succes en voor veel plezier met het maken van jullie kindje! 🍀 https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-vergelijken/zwanger

3 jaar geleden

Sorry dat had ik niet begrepen! Deze site is wel handig om te kijken of je ...
Is niet erg! Heel erg bedankt :)

3 jaar geleden

Hier ben ik verzekerd bij ditzo eerst basis en ik kon mijne gewoon aanpassen na extra lijkt me dat jii dit ook kan