27 Reacties

4 jaar geleden

In theorie zou je gelijk na het stoppen met de pil zwanger kunnen raken. Mits je een eisprong hebt gehad. Ik zou gewoon nog even rustig afwachten, het kan ook zijn dat het langer duurt voordat je de eerste keer ongesteld wordt! Bij sommige is dit gelijk na 28 dagen en bij sommige blijft menstruatie een half jaar uit..

4 jaar geleden

En als je zwangerschapssymptomen hebt, kun je altijd testen maar ik zou nog even afwachten

4 jaar geleden

Ik was ook gelijk na de pil zwanger. Pil gestopt toen ontrekkingzbloeding gehad daarna gelijk zwanger. Inmiddels 32 weken Dus Ja het kan zeker!

4 jaar geleden

Na het stoppen met de pil kan je in theorie in dezelfde maand zwanger raken wanneer je maar een ovulatie krijgt. Alleen weet jij op dit moment waarschijnlijk niet wat jou cyclus is en of je die ovulatie al hebt gehad. Sommige hebben namelijk pas een paar maand later een ovulatie na het stoppen met de pil. Bij een normale cyclus (28 dagen) had je gisteren ongesteld kunnen worden, maar ik had bijvoorbeeld een cyclus van 32 dagen toen ik gestopt was. Er zit niks anders op dan afwachten of om de zoveel dagen bij het uitblijven van menstruatie te testen.

4 jaar geleden

Reactie op Aphrodite

Na het stoppen met de pil kan je in theorie in dezelfde maand zwanger raken ...
Ik weet inderdaad nog geen cycles of ovulatiedag. Voor ik begon met de pil 4 jaar geleden was het soms 3 weken en soms 6 weken. Dus daarom wilde ik na mijn volgende menstruatie ook gaan testen op ovulatiedag 😅

4 jaar geleden

Ik had afgelopen jaar dezelfde gedachte. Ik was eind juli gestopt met mijn pil. Stopweek gehad alles. In de gedachte dat ik zou "ontpillen" en dat mijn lichaam zich kon focussen op een normale cyclus. Geen idee wat mijn cyclus was, want heb voor meer dan 10 jaar de pil geslikt. Eind augustus was ik nog niet ongesteld voor de eerste keer. Net voor mijn vakantie maar getest, en jahoor gelijk raak! Dus het kan wel degelijk. Nu 22 weekjes zwanger ♥️

4 jaar geleden

Reactie op AnneLouise

Ik weet inderdaad nog geen cycles of ovulatiedag. Voor ik begon met de pil ...
Zou dan je langste cyclus eerst maar eens aanhouden en als er dan nog geen menstruatie is dan toch maar eens testen. 😅 Zou wel een beetje oppassen met wat je drinkt en eet voor de zekerheid, want je weet maar nooit. Bij ons was het deze maand ook met 1 x gezellig zijn raak. Wel precies op mijn ovulatiedag, maar toch. 😜

4 jaar geleden

Ik had afgelopen jaar dezelfde gedachte. Ik was eind juli gestopt met mijn ...
Wauw. Gefeliciteerd. Ik zou het helemaal niet erg vinden maar wil mezelf ook niet gek maken. Maar het kan dus wel echt 😮😏

4 jaar geleden

Reactie op Aphrodite

Zou dan je langste cyclus eerst maar eens aanhouden en als er dan nog geen ...
Gefeliciteerd! Nou dan wacht ik nog even af. Spannend

4 jaar geleden

Reactie op AnneLouise

Wauw. Gefeliciteerd. Ik zou het helemaal niet erg vinden maar wil mezelf oo ...
Ja, leg er vooral niet de druk op voor jezelf. ♥️ Ik hoop dat het bij jullie snel raak mag zijn!

4 jaar geleden

Bij ons is het ook super snel gegaan..23 september gestopt met de pil en dachten we gaan het wel zien hoe lang het duurt. Natuurlijk nog ongesteld geworden na het stoppen en toen precies na 28 dagen weer. Nu vanaf ongeveer 28 oktober zwanger! Dacht daarom verder te zijn maar is nu 7-8 weken, waarschijnlijk wat late eisprong gehad. Geen idee natuurlijk na 1x hoe dat zit :) de pil ongeveer 13 jaar geslikt, daarvoor erg wisselde cyclus tussen de 4 en 8 weken dus had niet verwacht dat het zo snel zou lukken (manlief ook niet ;))

4 jaar geleden

Na stoppen van de pil, vrij vlot ongesteld geworden.. en het was daarna gelijk raak. Had het niet zo snel verwacht. Maar wat waren we blij😍. Inmiddels al een dame van 8maanden!

4 jaar geleden

Mijn zus was meteen zwanger, na 10 jaar de pil, dus het kan zeker. Als je wilt kan je over aantal dagen testen. Die van de Action zijn echt goedkoop en goed. Daarvan heb je early en normaal. Let voor de zekerheid alvast op je eten en drinken en slik foliumzuur.

4 jaar geleden

Vsm mama kan je goed nemen daar zit foliumzuur in en alle andere vitamines die ook nodig zijn

4 jaar geleden

Zoals je hier leest kan het heel goed wél zo zijn, maar het hoeft niet. Ik ben 5 september gestopt, had die week erop mijn laatste onttrekkingsbloeding, en ben sindsdien één keer echt ongesteld geweest (1 december pas). Ik heb daarvoor eens in de week HCG getest tot mijn echte ongesteldheid, en daarna met ovulatietesten begonnen. Inmiddels wel zwanger, nu net op 1 januari positief getest (: Trouwens! Ik wil je niet ontmoedigen hoor! Alleen had ik ook steeds het idee dat het wel zo moest zijn, en werd toch steeds weer een beetje teleurgesteld. Gewoon eens in de zoveel tijd even checken en vooral niet te druk maken over een uitblijvende ongesteldheid. Die rottige pillen doen vanalles in je lijf, dus kan best even duren.

4 jaar geleden

Reactie op Aphrodite

Zou dan je langste cyclus eerst maar eens aanhouden en als er dan nog geen ...
Wat fijn zeg. Gefeliciteerd 😀🍀 Voelde jij meteen dat je zwanger was? Had je meteen symptomen?

4 jaar geleden

Mijn zus was meteen zwanger, na 10 jaar de pil, dus het kan zeker. Als je w ...
Dat zou ik zeker wel kunnen doen. Scheelt weer in spanning zitten. Foliumzuur was ik al mee gestart omdat ik sowieso veel vitamine te kort heb. Dacht dan heb ik dat vast op pijl. Dankjewel voor de tip.

4 jaar geleden

Zoals je hier leest kan het heel goed wél zo zijn, maar het hoeft niet. Ik ...
Dat is denk ik ook wel waarom ik er eerder mee wilde stoppen. Ik heb veel gelezen over uitblijven van menstruatie. Maar als je dan zelf in zo'n situatie zit dan raak je toch gespannen. In positieve zin dat wel.

4 jaar geleden

Reactie op AnneLouise

Dat zou ik zeker wel kunnen doen. Scheelt weer in spanning zitten. Foliumzu ...
Goed bezig hoor. Kan ook zo zijn dat het maanden duurt voordat je cyclus weer normaal is. Maar dit hoeft niet hoor. Kan dus meteen raak zijn of een goede cyclus. Toen ik mijn Implanon liet verwijderen na 5 jaar, had ik ook meteen een normale cyclus en was ik in ronde 2 zwanger. Dit zonder ovulatietesten en dergelijke. Hou je ons op de hoogte?

4 jaar geleden

Ik ben begin/half mei 2019 gestopt met de pil en begin juni had ik een positieve zwangerschapstest. Ook niet ongesteld geweest ondertussen, dus geen idee wat m’n cyclus was. Gelukje....