7 Reacties

14 dagen geleden

Wij zijn net terug uit Noorwegen (19+3) en gaan over 3 maanden weer dus dan ben ik 31/32 weken. Niet alleen een lange rit heen en terug maar in NO zelf ook een paar lange ritten gemaakt. Wat mij echt heel erg hielp was het zwangerschapskussen in m'n rug 👌🏼 Ik heb het steeds zo gelegd zoals ik het op dat moment het fijnste vond en als ik het even niet wilde was mijn zoon er heel blij mee 😁 En eventueel wat vaker pauzeren en even wandelen. Fijne vakantie!

14 dagen geleden

Ik vond bij lange stukken in de auto de gordel over mn buik ongemakkelijk en onveilig voelen. Ik heb toen via marktplaats een besafe veiligheids gordel gekocht. Vind ik echt een aanrader.

14 dagen geleden

Reactie op Megeli167

Ik vond bij lange stukken in de auto de gordel over mn buik ongemakkelijk e ...
Ongemak is subjectief, maar die zwangerschapsgordels zijn juist gevaarlijker: https://www.consumentenbond.nl/autostoeltje/zwangerschapsgordels-doen-meer-kwaad-dan-goed

14 dagen geleden

Warme kruik mee. En regelmatig stoppen waar je de volgende oefening kunt doen: ga met 1 voet op de stoeprand staan en zwaai je andere voet (die hang dus 'vrij' ) naar voren en achteren. Beide kanten even lang doen, een minuutje staat al :)

14 dagen geleden

Je kunt compressiesokken voor je benen gebruiken, ik vond dat goed helpen tegen pijn en onrust in mn benen tijdens lange ritten. En elke twee uur er toch even uit, lopen, bewegen. Voldoende water blijven drinken. Vroeger stopten we hooguit 1x naar Italië, met onze elektrische auto tegenwoordig moeten we er elke twee uur uit maar eigenlijk was dat zwanger hartstikke fijn!

14 dagen geleden

Wat vaker een tussenstop doen, even wat eten/drinken, wc, rondje lopen. Stoel in plattere (lig)stand, echt een goede zithouding aannemen (op de een of andere manier zit ik vaak scheef in de auto). Goede muziek 😉

14 dagen geleden

Overnachtingshotel evt kruik mee voor je rug