15 Reacties

2 jaar geleden
Bij ongerustheid altijd bellen, beter 1 x te vaak dan 1 x te weinig. Anders ga je je dalijk heel veel zorgen maken om niks.
Ik denk niet dat het kwaad kan. Maar voor je eigen geruststelling zou ik dit van een verloskundige willen horen en niet van mij 😘

2 jaar geleden
Je kan bellen maar wat wil je dat de verloskundige doet? Je kan het niet meer ongedaan maken.
Niet te druk maken maar voortaan gewoon niet meer doen.

2 jaar geleden
Je kan bellen maar wat wil je dat de verloskundige doet? Je kan het niet me ...
En qua aioli is er een kans dat ze kant en klare hebben gebruikt dus zonder rauw ei. Maar dit had je daar ff na kunnen vragen.
Heb zelf ook medium biefstuk gegeten recent maar die was wel verhit tot 75 gr dus maakte me daar niet zo druk om.

2 jaar geleden
Aioli zou ik altijd even checken omdat dit soms in restaurants wordt gemaakt met een beetje witte wijn en dus alcohol in zit.
Ik denk niet direct dat het een probleem is. In principe kan diaree komen van een voedselvergiftiging (vind ik altijd erger klinken dan het is), dan zal het met 3 dagen over zijn. Hou er rekening mee dat je goed drinkt en als je verder geen last krijgt van koorts zou ik mij geen zorgen maken, het kan ook zijn dat je eten gewoon even niet zo lekker gevallen is maar hou het gewoon goed in de gaten dat je klachten niet verergeren

2 jaar geleden
Aioli zou ik altijd even checken omdat dit soms in restaurants wordt gemaak ...
Aioli in Spanje wordt altijd vers gemaakt. Met rauwe eieren dus.
Aan ts, het zou natuurlijk wel moeten lukken dat het net een besmet ei was. Ik denk zelf ook dat ze daar niet veel aan kunnen doen,moest je bellen naar de verloskundige.. ik zou me niet al teveel zorgen maken..

2 jaar geleden
Reactie op Tauriel
Ip mogen ze geen aioli met rauw ei maken, dus denk dat dat wel goed zit.
Waarom zouden ze dat niet mogen? Verse ailoli is altijd met rauwe eieren. En zeker in Spanje.. Net zoals mayonaise op restaurants.. vergeten veel mensen dat die soms ook vers gemaakt wordt

2 jaar geleden
Aïoli wordt in Spanje ,officiel recept tenminste, met alleen knoflook en olijfolie gemaakt, dit ziet er dan groen uit en kom je tegen in de meer landelijke dorpen, als het meer een klassiek restaurant was dan worden er over het algemeen geen rauwe eieren gebruikt maar dat ligt aan het restaurant.
Aïoli maak je anders met alleen het geel van het ei, mosterd, zout en olie (en knoflook natuurlijk) dus de hoeveelheid ei is echt minimaal.
Ik woon aan de grens van Spanje en hier eten de meeste zwangere gewoon regelmatig hiervan hoor.
Je zal wel wat ziekjes zijn geweest van de verandering in dieet, een echte voedselvergiftiging wordt je accuut ziek van en niet zo'n beetje ook.

2 jaar geleden
Aïoli wordt in Spanje ,officiel recept tenminste, met alleen knoflook en ol ...
Nog even ter toevoeging: Ik bedoel met geen rauwe eieren dat ze in restaurants meestal gepasteuriseerde eieren gebruiken voor de mayonaise en aïoli en ook veel bij toetjes, is voor hun makkelijker, voordeliger en veiliger.

2 jaar geleden
Nog even ter toevoeging: Ik bedoel met geen rauwe eieren dat ze in restaura ...
Zo raar en verwarrend op den duur. Ik ken iemand die bijvoorbeeld op ibiza woont en zij gaf mij het recept van de ailoli die daar gemaakt wordt. Knoflook, olijfolie en rauw eigeel en soms wat citroen om het witter te maken.. en nu lees ik jouw reactie.. ik vertrek binnen een maand, ik zal het elke restaurant vragen hoe ze het maken, want ik ben verslaafd aan Aioli. Als het geen kwaad kan dan hadk er wel graag gegeten 😅

2 jaar geleden
Reactie op Bubble32
Zo raar en verwarrend op den duur. Ik ken iemand die bijvoorbeeld op ibiza ...
Als je het zelf maakt inderdaad, maar in restaurants gebruiken ze meestal gepasteuriseerde eieren, maar hier kan je inderdaad niet zeker van zijn wat het frustrerend maakt 🙃