6 Reacties

2 jaar geleden

De lijst ingedrienten

2 jaar geleden

Ik zou me niet teveel zorgen maken. Eet je wel eens een rijpe banaan of mango? Daar zit ook alcohol in, simpelweg door natuurlijk proces van rijping.. En dat is geen vrijbrief voor de rest, maar ik zou zelf rustig croissantjes eten als ik ze mocht. (Maar helaas, gluten dus pech hier 😭😭😭)

2 jaar geleden

Er staat letterlijk bij “verdampt tijdens het bakken” dan mag je er gewoon vanuit gaan dat het geen kwaad kan.

2 jaar geleden

Ik houd die ZwangerHap-app aan. Die was volgens mijn huisarts al vrij streng.

2 jaar geleden

Alcohol wordt bij veel dingen gebruikt om het houdbaar te houden. Of het kan voorkomen in het proces. In brood zit gist en dat kan gaan werken.

2 jaar geleden

Ik trok de lijn altijd bij uit de winkel of zelfgemaakt tenzij er sowieso nog alcohol in zat. Bijvoorbeeld geen tiramisu uit de winkel, wel melkbroodjes want dat is op zo'n hoge tempratuur echt weg (alcohol kookt al bij 80°C). Ik at echter niet de bœuf bourguignon van mijn schoonmoeder want thuis krijg je het nooit zo heet als industrueel. ZwangerHapp is een strenge maar duidelijke app.