244 Reacties

één jaar geleden

Hoi!! Ik was aan het zoeken naar andere vrouwen met APS en toen kwam ik je bericht tegen. Ik heb n.a.v. 2 Missed Abortions bloedonderzoek laten doen en daar kwam dus Antifosfolipiden Syndroom uit. Dit heb ik gister te horen gekregen. Over 8 weken moet ik weer bloed prikken om te kijken of de waardes hetzelfde zijn. Bij een volgende zwangerschap moet ik dus ook mezelf spuiten etc. Hoe heb jij alles ervaren? Ik ben nog aan het zoeken was APS precies is en stuit op veel verschillende berichten hierover. Sommigen hebben nergens last van en anderen juist heel veel. Hoe kwamen ze er bij jou achter?

één jaar geleden

Hey! Bij mij kwam het ook naar voren toen ik na 2 late miskramen (ook missed abortions) onderzoek liet doen. Ik heb toen de 3e zwangerschap bloedverdunners geprikt en geslikt, en inmiddels een gezonde jongen rond lopen :-) Waar ik vooral tegenaan liep was mijn prikangst. Het werd wel beter, maar vond het toch elke keer spannend. Ook wordt het prikken naarmate je verder in je zwangerschap bent moeilijker. Je buik wordt groter en ik had weinig vet. Ook krijg je op gegeven moment spuitplekken/littelenweefsel, waardoor het prikken moeilijker en pijnlijker wordt. Dit klinkt allemaal wellicht erg negatief, maar ik vond het opzich meevallen. Ik vond het vooral heel stressvol of het niet weer mis zou gaan. Anderzijds gaf het ook weer rust dat ik wist dat de vorige 2 keer mis gingen met een reden die nu behandeld werd.. Veel succes! En sterkte natuurlijk met verlies van je andere 2 kindjes. Als je nog vragen hebt stel ze gerust.

één jaar geleden

Reactie op MaritMarit

Hey! Bij mij kwam het ook naar voren toen ik na 2 late miskramen (ook misse ...
Dankjewel voor je bericht!!! Dit geeft mij wat meer hoop en geruststelling. Jij hoefde dus niet eerst drie miskramen te krijgen voordat ze je konden helpen? Het prikken lijkt mij ook niet fijn. Mijn man vind dat echt het ergste van alles maar ik denk dat voor mij vooral de negen maanden onzekerheid zwaar zou zijn. Zoals leeft het kindje nog etc. Zouden jullie nog meer kinderen willen? En woon je in NL of BE? Heb je verder klachten van je APS? Of was dit het enige?

één jaar geleden

Bij mij ook APS gekomen, helaas te laat waardoor ons zoontje is overleden vorig jaar. Ik heb een abrupte placentaloslating gehad😢 Uit de testen daarna kwam dat ik aps heb. Ben nu weer zwanger bijna 16 weken en spuit al vanaf 6 weken fragmin en daarnaast slik ik bloedverdunner. Ik krijg een keizersnede rond de 37 weken. Omdat bij mijn zoontje op 39 weken de placenta los liet, mag ik ook niet verder lopen. Ik vind het heel spannend, en best wel bang dat ik dit kindje ook kwijt raak. Hoe gaan jullie om met de angsten? Helaas weet ik ook dat het risico wel minder is maar alsnog wel wat mis kan gaan door aps.

één jaar geleden

Reactie op Lovemadeyou

Bij mij ook APS gekomen, helaas te laat waardoor ons zoontje is overleden v ...
Ah wat verdrietig he... 😪 Je zwangerschap ging dus eigenlijk goed totdat je bijna uitgerekend was?! Wat erg... Moet vreselijk zijn om zoiets mee te maken! Maar waarom straks een keizersnede en geen natuurlijke bevalling? Heeft dat ook met APS te maken? En krijg je wekelijks controles in het ziekenhuis nu? Heb je bijwerkingen van de medicijnen? Mij is verteld dat (in NL) een behandeling eigenlijk pas wordt gegeven na 3 miskramen en ik heb er twee gehad... En ik moet dus over 8 weken opnieuw bloed prikken om te zien of de waardes gelijk zijn gebleven ofzo. Echter zit ik op het wachtbankje of ik zwanger ben of niet... Heb je eigenlijk in het verleden APS gerelateerde klachten gehad of niet? Zoals bijvoorbeeld trombose etc? En heb je dan nu ook contact met een specialist betreffende hoe om te gaan met APS na de zwangerschap? Moet je je leven lang medicijnen gebruiken enzo? Oei ik zie dat ik echt veel vragen stel! Sorry!!! Misschien beter om per mail contact te leggen? t h i r z a s t i p @ hotmail.com is mijn mailadres. (Zonder spaties tussen de letters 😊) Of anders via insta waar ik nooit wat post haha t__stip.

één jaar geleden

Reactie op Aznag

Ah wat verdrietig he... 😪 Je zwangerschap ging dus eigenlijk goed totdat j ...
Ik stuur je een mail 😉

één jaar geleden

Reactie op Aznag

Dankjewel voor je bericht!!! Dit geeft mij wat meer hoop en geruststelling. ...
Nee, na 2 miskramen werd ik onderzocht en kwam dat eruit. Ik moest toen met 5 a 6 weken al een 1e echo, omdat je vanaf het moment dat ze hartactie zien je moet starten met antifraxipirine spuiten. En vanaf 10 weken ook ascal geslikt. Ik heb de eerste 13 weken elke week een echo gehad. Ik heb veel last gehad van stress en of alles goed ging met het kindje. Ivm de missed abortions en ik dus nooit wist of het echt goed zat. Dus dat was elke week weer heel stressvol, maar wel fijn de bevestiging. Ik begon hem met 14 weken al te voelen, dus dat was wel heel prettig. Maar heb regelmatig aan de monitor gehangen omdat ik me zorgen maakte dat ik hem minder dacht te voelen. Ze waren heel meegaand. Ik heb verder geen klachten gehad, behalve heel snel blauwe plekken, en jeuk op m'n buik en dus wat klachten van het prikken. Ik wil zeker nog een 2e. En dat zal ik vast weer reuze spannend vinden, maar de wens is te groot. ;-) Ik woon in NL. Ik snap je spanning en onzekerheid, ik had er ook erg last van. Maar wat ik al zei, ik probeerde me vast te houden aan dat de vorige miskramen een reden hadden, en die reden werd nu behandeld..

één jaar geleden

Reactie op Lovemadeyou

Bij mij ook APS gekomen, helaas te laat waardoor ons zoontje is overleden v ...
Wat ontzettend verdrietig zeg. Dat is echt verschrikkelijk. Heel veel sterkte. Zoals ik al reageerde op aznag heb ik ook veel stress gehad, en heb ik de zwangerschap zeer regelmatig extra echo's, hartje luisteren en aan de monitor hangen gehad. Ik hield me vast aan dat ik nu "hulp" had van de medicijnen om dit kindje wel gezond ter wereld te krijgen. Maar het bleef tot het eind heel spannend vond ik.

één jaar geleden

Reactie op MaritMarit

Nee, na 2 miskramen werd ik onderzocht en kwam dat eruit. Ik moest toen met ...
Ja ik had inderdaad gelezen van vroege echo's en prikken vanaf hartactiviteit. Fijn dat je zo goed in de gaten werd gehouden en ook dat je hem al met 14 weken kon voelen! Ik overweeg om evt als het zo ver zelf zo'n apparaat te kopen om de hartslag te kunnen horen thuis, maar ik ben bang dat het een soort obsessie zal gaan worden. Nu eerst ongesteld worden en paar maanden wachten en weer bloed prikken. Verloren tijd helaas maar ja. Mooi dat je toch nog voor en tweede wil gaan! Dank voor je reactie.

één jaar geleden

Ha ladies, Ik zat door mijn topics te schollen en toen kwam ik deze tegen. Maar ik ben dus inmiddels zwanger, bijna 9 weken. Al die goede echo's gehad en donderdag mag ik weer. Het is zo onwijs spannend! Elke dag slik ik acetylsalicylzuur en spuit ik fragmin. Dat laatste blijft spannend en de eerste blauwe plekken zijn een feit, maar álles voor ons kindje. Hoe is het met jou Lovemadeyou? Je bent er bijna he! Laatste loodjes! 😘

één jaar geleden

Geen aps hier, wel fragmin inmiddels al 36 weken. Moet ook stoppen als de bevalling begint, maarja, dat weet je niet zeker bij een eerste. Mijn tip is: spuit in je bovenbenen. Veel handiger en fijner met een steeds strakker wordende zwangere buik. Ook veel minder pijnlijke of blauwe plekken. Vooral bovenin beetje aan de zijkant voel je vrijwel niet het lrikken. En als je harde grote plekken krijgt of jeuk, vraag of je een ander middel mag proberen. Ik begin met fraxiparine maar dat had ik dus echt niet volgehouden zo lang. Sterkte!

één jaar geleden

Reactie op 34firstbaby

Geen aps hier, wel fragmin inmiddels al 36 weken. Moet ook stoppen als de b ...
Nou voorlopig doet bij mij in de buik minder zeer dan in de bovenbeen. Maar naarmate de buik groeit kan ik me voorstellen dat het wel fijner is om in de bovenbeen te prikken. Fijn dat je al zover bent. Voor mij ook de eerste, dus geen idee hoe je op tijd kan stoppen met bloedverdunners i.v.m. bevalling. Succes met de laatste loodjes!

één jaar geleden

Hey, ik sluit me ook aan bij dit groepje. Bij mij is APS vastgesteld na mijn eerste zwangerschap. Ik kreeg in die zwangerschap ernstige zwangerschapsvergiftiging en uiteindelijk is ons meisje met een spoedkeizersnede gehaald op 30 weken precies. Zij is inmiddels 1,5 jaar en een gezonde vrolijke dreumes waar niet meer aan te merken is dat ze zo vroeg geboren is. Ik heb na de onderzoeken het advies gekregen om ascal te gaan gebruiken (ook buiten de zwangerschap, ivm hoog risico APS), en spuit sinds de positieve zwangerschapstest fragmin. Inmiddels ben ik nu weer 15 weken zwanger en vooral heel benieuwd naar het einde van mijn zwangerschap. Ik kan niet geloven dat ik deze keer ook een (kleine) kans heb om tot de 37 weken te komen, en ben vooral op zoek naar ervaringsverhalen van andere bevallingen. Ik ga dit topic daarom ook volgen en hoor graag hoe het bij jullie verloopt

één jaar geleden

Reactie op Flotje

Hey, ik sluit me ook aan bij dit groepje. Bij mij is APS vastgesteld na mij ...
Wat heftig te lezen dat je dochter zo vroeg gehaald werd met een spoedkeizersnede. Wel heel fijn dat ze er niets aan over heeft gehouden. Dit is dan de eerste zwangerschap dat je fragmin spuit denk ik? Hoe ervaar je dat? Ik ben inmiddels 24 weken zwanger en de kleine meid is lekker beweeglijk hihi. Heerlijk gevoel! Volgende week weer een controle in het ziekenhuis. Ik ben zo benieuwd hoe 'goed' het daadwerkelijk gaat met haar. Mijn baarmoeder zit hoger dan gemiddeld, maar kan geen kwaad. Verder prik ik enkel nog aan de zijkant van mijn buik/heup. Benen werkt voor mij niet. Super pijnlijk en altijd bloeduitstortingen met harde bulten.

één jaar geleden

Reactie op Aznag

Wat heftig te lezen dat je dochter zo vroeg gehaald werd met een spoedkeize ...
Ja, eerste keer prikken tijdens de zwangerschap, vorige keer wel 6 weken na de keizersnede moeten prikken. Ik prik altijd in mn benen/heupen. Gewoonte die ik van vorige keer heb overgenomen omdat ik toen na mijn keizersnede niet in mijn buik mocht prikken.

één jaar geleden

Hey! Kan ik mij hier ook bij aansluiten? Ik ben op dit moment 18 weken zwanger en heb ook APS. Hier zijn we na twee miskramen achtergekomen. Ik ben opzoek naar een juiste balans tussen goed geïnformeerd zijn en een goede voorbereiding en kunnen genieten van de zwangerschap. Zodra ik op internet ga lezen, wordt om stok ongelukkig, herkennen jullie dit? Ik spuit sinds een paar dagen in mijn love handles, dit doet bij mij het minste zeer en geen lelijke blauwe plekken op mijn beginnende zwangerschapsbuikje

één jaar geleden

Worden bij jullie de blauwe plekken ook steeds groter. Al een paar keer een flink ei op mn heupen geprikt

één jaar geleden

Hier geen aps maar wel dagelijks gebruik van antistolling. Heb bij allebei mijn voldragen zwangerschappen bloedverdunners gespoten. Fragmin/fraxodi/fraxiparine/heparine wisselend dit door idd de jeuk etc. Ben allergisch ervoor maarja moest toch doorzetten. Hier voor gekozen om te worden ingeleid ook doordat ik niet lang zonder antistolling mocht. Ik spoot in buik en benen roulerend. Vanaf ong 30 weken lukte mij het niet meer heeft man het zetten van de prikken overgenomen ivm de bulten, pijnlijke plekken.

één jaar geleden

Reactie op Flotje

Worden bij jullie de blauwe plekken ook steeds groter. Al een paar keer een ...
Wat vervelend zeg! Ik heb ook periodes waarin het erger is. Heeel langzaam spuiten lijkt voor mij te werken om blauwe plekken te voorkomen. Soms doe ik er wel 3 of 4 minuten over om hem leeg te spuiten

één jaar geleden

Hoiii dames, Ik ben zo blij dat ik dit topic gevonden heb! Ikzelf heb ook APS. Vastgesteld na 2 missed abortions en een spontaan miskraam. Momenteel ben ik 23+5 weken zwanger van een meisje en het lijkt allemaal goed te gaan. Ik neem elke dag acetylsalicylzuur en spuit fragmin. (Ik spuit aan de zijkan van mijn buik en dat gaat tot nu toe prima. Het helpt voor mij ook om trager te spuiten en op die manier heb ik weinig blauwe plekken.) Ik schrik van de heftige verhalen die ik hierboven lees. Daarnaast wel blij om te horen dat het met de juiste medicatie ook tot kerngezonde kinderen kan komen 🙏 Wanneer zijn jullie ( Flotje, Mientje en Aznag) uitgerekend. Ik heb t idee dat we ongeveer even ver zijn? Ik ben op 24 augustus uitgerekend.