16 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb de versie ook moeten ondergaan, mijn ervaring is dat ik het nooit meer doe, ze hebben 2 keer geprobeerd te draaien maar meneer bleef stug op zijn plek🤣 vond het echt pijn doen, sommige weer niet. Als ik weer een keer voor de keuze staat kies ik er niet meer voor.

2 jaar geleden

Het verschilt per persoon! Sommige zijn binnen 30 seconden gedraaid en ervaren geen pijn en bij andere duurt het langer of lukt het niet. Als je het aan mij vraagt zou ik het altijd proberen maar je moet doen wat jouw het fijnste lijkt!

2 jaar geleden

Prettig is anders maar ik vond het opzich goed te doen. Bij mij is het ook niet gelukt. Ze hebben bij mij met 35 weken een draai poging gedaan en ben met 36 weken bevallen of dat met de draai poging te maken had is niet te zeggen. Bevallen in stuit is ook nog een optie. Laat je goed informeren en doe waar je jezelf goed bij voelt. Ik zou persoonlijk het draaien altijd proberen als jij het niet prettig vind stoppen ze direct. Een keizersnede blijft een buikoperatie en kun je ook veel last van hebben.

2 jaar geleden

Je vraagt ook om meningen, dus bij deze 🙂; Ik zou de baby laten liggen zoals ze nu ligt. Blijkbaar bevalt dat en is dat prettig voor haar. Om met allerlei moeilijke dingen te komen om er toch voor te zorgen dat ze draait, mij lijkt het niet goed. Ze ligt immers niet voor niets zoals ze nu ligt. Succes met je keuze!

VRIEND

2 jaar geleden

Geen ervaring met versie. Wel vaginale (onvolkome) stuitbevalling gehad. Ik had ivm gunstige ligging keuze voor ks of vaginaal. Stuit is niet altijd standaard ks. Als kindje niet draait kan je jou specifieke situatie met gynaecoloog bespreken en de voor/nadelen , risicos en opties bespreken. Ik vond deze info wel fijn: https://www.rijnstate.nl/aandoening-en-behandeling/stuitligging/. Hopelijk draait je kleine nog!

2 jaar geleden

Mijn dochter is nu 11 weken oud en ze lag ook in stuit. Ze hebben haar ook geprobeerd te draaien met 36 weken en dit was niet de prettigste ervaring maar had het erger verwacht. Ik had de dag daarna veel meer pijn omdat het dan echt aanvoelt alsof je blauwe plekken hebt🙈 je kunt zelf ook aangeven dat je wilt stoppen. Dit heb ik op een gegeven moment ook gedaan omdat het ook echt niet lukte. Mijn gedachte hierbij was dat er dan ook wel een reden voor zou zijn dat ze in stuit lag. Als het goed is krijg je een boekje mee waar alles in uitgelegd staat ook wat de risico's zijn. Tijdens de keizersnede bleek dat ze een hele lange navelstreng had en deze ook 3x om zich heen had zitten (niet strak) en waarschijnlijk daarom dus ook niet gedraaid kon worden. Ik raad je echt aan om je gevoel te volgen en als je ergens bang voor bent dit ook gewoon aan te geven. Succes nog met de laatse loodjes🙂

2 jaar geleden

Reactie op Josefiennnn

Je vraagt ook om meningen, dus bij deze 🙂; Ik zou de baby laten liggen zoa ...
Hier ook met allebei gehad, nooit laten draaien om deze reden. Uiteindelijk is onze dochter met 35 weken zelf gedraaid, maar is alsnog een keizersnede geworden. Dus wilt niet altijd zeggen dat je geen keizersnede krijgt als je normaal kan bevallen

2 jaar geleden

Yep, hier ook! We hebben de keus gemaakt om het draaien te proberen. Dat is gelukt, was niet heel prettig maar te doen. Gelukkig is onze zoon goed blijven liggen voor een normale bevalling.

2 jaar geleden

Oh, ben trouwens met 40+1 bevallen en de draaiing was bij 36 weken geloof ik.

2 jaar geleden

Bedankt allemaal!!! Ik denk toch dat ik de keus neem om niet te draaien en afwachten tot 36 weken. Daarna zien we wel of ze inmiddels toch is gedraaid en anders helaas een keizersnee. Ik weet dat de herstelperiode veel langer is en dat het gewoon echt wel operatie is, maar in suithouding bevallen lijkt mij voor de baby niet goed vanwege sneller zuurstofgebrek… nog even geduld 🙁

2 jaar geleden

Reactie op A J 93

Hier ook met allebei gehad, nooit laten draaien om deze reden. Uiteindelijk ...
Ja onze zoon is ook vanzelf gedraaid rond 35 weken. Niks van gevoeld overigens. En wij hadden uiteindelijk ook een keizersnede omdat hij vast lag tegen mijn bekken.

2 jaar geleden

Voetreflexologie schijnt ook een goede optie te zijn, misschien nog een zachte optie voordat je overgaat tot versie?

2 jaar geleden

Met 36 weken versie laten doen. Ik vond het heel erg meevallen. Helaas is het draaien niet gelukt dus gekozen voor een geplande keizersnede. Hier kijk ik heel positief op terug en mijn herstel gaat ook voorspoedig.

2 jaar geleden

Zou vorige week een versie krijgen, maar de vliezen braken die nacht. Daarna is ze die dag met een keizersnede op de wereld gebracht. De eerste 3 dagen veel last gehad van de wond. Nu zijn de krammen eruit en is de pijn een stuk minder. Ondanks alles vond ik de keizersnede best mee vallen. Natuurlijk moet je herstellen,maar voor mij gaat dat voorspoedig. Wij hebben bewust gekozen voor ën keizersnede en niet voor een stuit bevalling.

2 jaar geleden

Lieve mama’s, allemaal dank voor jullie reactie. Als het goed is, is mevrouw gedraaid.. nu nog hopen dat ze zo blijft liggen.. de verloskundige zei dat ze meestal wel een reden hebben dat ze zo liggen 😜

2 jaar geleden

Reactie op Baby2112

Lieve mama’s, allemaal dank voor jullie reactie. Als het goed is, is mevrou ...
Wat fijn!! Ik denk persoonlijk dat het vaak domme pech is of dat het een fysieke reden heeft ja. Niet dat je kindje niet anders wil liggen. Heb het zelf ook meegemaakt. Ik hoop dat ze blijft liggen! En anders, ik heb een versie gehad met 36 weken, heel pijnlijk, maar uiteindelijk gelukt waardoor ik thuis kon bevallen! Nog altijd heel blij mee. Ons kindje had hele lange benen en ik had een smalle baarmoeder met veel buikspieren, dus voor haar was het zelf gewoon te moeilijk om te draaien. Toen ze was gedraaid kon ze eindelijk lekker alle kanten op bewegen, dus denk voor haar ook veel fijner geweest dat we haar een handje hadden geholpen 😅