6 Reacties

4 jaar geleden

Ik ben ook zwanger van de eerste en heb op advies van vriendinnen een paar kleertjes in maat 50 gehaald (sommigen kunnen dat niet eens aan, omdat ze al groter geboren worden). Heb wel veel kleertjes in maat 56 😊 is het wel een kleine baby dan kunnen we altijd wat extra kleertjes in maat 50 bij halen!

4 jaar geleden

Zo weinig mogelijk ;). Je krijgt veel en je weet niet wat je krijgt: rompertjes, broekjes of shirtjes. Zorg wel dat je wat basic rompertjes maatje 50 en 56 in huis hebt en een paar pakjes van die maat. En zoek uit die pakjes twee geboortjepakjes uit en doe ze apart in een zakje. Na de geboorte kun je nog kleertjes bijhalen. Wij hebben nog wat maatjes 50 moeten halen, want daar heeft hij een week of 6 in gezeten. Dit is ook een maat die bijna niemand meeneemt, omdat ze er zo uit zijn gegroeid. Voor maatje 56 hebben we wat rompertjes bij moeten halen en voor 62 (eigenlijk) niets. Blijft toch altijd wel iets leuks plakken, maar we hadden zoveel kleren gekregen dat we dus eigenlijk niets nodig meer hadden :)

4 jaar geleden

Ik heb het meeste in 56. Je kan zo vanaf week 28 vragen of ze bij de echo een schatting willen maken van hoe groot/zwaar de kleine word en dan de desbetreffende maat bij halen. Ik moest uiteindelijk toch nog extra maat 50 halen omdat de mijne 1; vroeger komt en 2; wat kleiner is.

4 jaar geleden

Als je in 50, 56 en 62 3 setjes hebt met een dubbele set rompers ( lange en korte mouw) kom je de eerste dagen wel door. Kun je altijd wat bijkopen (thuis laten bezorgen) mocht je niet genoeg hebben en niks krijgen. Ik heb zoveel maat 62 en 68 gekregen dat ik enkel wat rompers en een broekje bij heb gekocht..

4 jaar geleden

50/56 vaak passen ze de eerste week niet eens in 50 mits dat je het omslaat! 62 is echt nog niet nodig officieel staat daar 2 tot 4 maanden voor, of je moet een reuze baby krijgen 😁

4 jaar geleden

Iedereen zei jullie krijgen een semi grote baby. Dus maat 56 in geslagen want dat zei iedereen. Uiteindelijk paste ze maat 50 voor 2 maand lang. In het begin zelfs te groot.