21 Reacties

4 jaar geleden

Ik zou meer kleertjes in maat 50 aanschaffen. Mijn jongen woog 3550 bij geboorte een week geleden en we moesten heel snel bij Hema meer kleren in maat 50 kopen. Daarnaast is het handig overslagrompers te gebruiken en niet de gewone. Gaat veel sneller met aankleden.

4 jaar geleden

Lastig he, hoeveel je nodig hebt?! Hier hetzelfde dilemma en ook maar enkele setjes gehaald. Ik zou gevoelsmatig nog een paar rompertjes erbij halen en 1 extra broekje. Dan heb je net wat achter de hand als een luier een keer lekt en kun je sowieso net wat makkelijker wisselen. Ik begreep dat die kleintjes een setje makkelijk 2 dagen aan kunnen. Maar er kan altijd wat mis gaan of morsen :) Aan de andere kant heb ik zelf enkel 56 gekocht, waarvan 1 overslagshirtje en broekje als 50 valt. En 1 echt setje 50 (stel dat) wat juist weer wat groter valt. Ik volg het soms ook niet meer 🙈😂 Voordeel dat je al meer van 56 hebt is dat je vaak ook prima broekjes of mouwtjes om kan slaan. Dus ik denk dat je helemaal geen verkeerde basis hebt zoals je het vertelt :)

4 jaar geleden

Naar mijn idee valt Hema vrij groot en prenatal weer wat kleiner. Zeeman valt hier wel een beetje tussenin. H&M ook, valt goed. Primark klopt helemaal niks van de maten, daar staat op 0-3 maanden maar dat varieert echt per kledingstuk. Hier favorieten: leggings bij wibra (vallen lang en smal t.o.v zeeman), t-shirtjes van H&M, kruippakjes en rompers van zeeman en gezellige pakjes/setjes/jurkjes van Hema en Prenatal!

4 jaar geleden

Broekjes van hema waren hier de enige die goed waren van lengte bij de geboorte. Maar broekjes met een rekje onderin passen altijd, ookal zijn ze een beetje langer. Verder valt hema op maat vind ik, zeeman soms eerder klein, maar er zit soms veel verschil op de zelfde maat... prenatal heb ik geen ervaring mee. Hier bevallen met 38.4, zoontje van 47cm en 3,2kg. Ondertussen is hij 6 weken en 4,5kg en 53cm, maar de meeste kleertjes in maatje 50 en rompers 50/56 passen nog. Ik zou wat aankijken, je kan altijd iemand sturen om bij te halen.

4 jaar geleden

Zeeman /wibra valt middelmatig (snel pluisjes) Prenatal valt precies soms klein Hema super groot H&m valt net als prenatal Primark klop niks van de maten (goedkoop maar verlept na 1 wasbeurt al zonde van je geld ) Heb zelf 1x mt44 5× mt50 5× mt56 Voor het begin kleine mt kan je altijd nog snel bijkopen

4 jaar geleden

Reactie op Jilly

Ik zou meer kleertjes in maat 50 aanschaffen. Mijn jongen woog 3550 bij geb ...
Jaa hier ook had zoveel maatje 5p en 56 de gewone rompers van en dat was zon gedoe zeker omdat ze nog zo klein zijn 🙈

4 jaar geleden

Ik zou zeker meer kleertjes van maat 50 kopen. Mijn dochter was bij de geboorte 4410 gram, dus een grote meid. Zij heeft echt een hele tijd in maat 50 gepast. Overslagrompers vond ik trouwens ik erg fijn.

4 jaar geleden

Ik zou wat meer in maatje 50 halen ja. Zeker lange mouw rompers nu het kouder wordt. En lange mouw setjes nog wat. Ons meisje was 3175 gram en 48 cm en droeg veel maat 50. Iedereen gaf aan dat ik niet teveel ervan moest kopen maar ben blij dat ik het wel gedaan heb!

4 jaar geleden

Ik sluit mij aan bij onderstaande berichten. Ik ben persoonlijk geen fan van de overslagrompers. Rompers met lange mouwen zijn voor de eerste paar weken fijn, omdat een baby zijn lichaamstemperatuur lastig op peil kan houden. Kleding van de C&A valt klein. Boxpakjes zijn heerlijk voor de allerkleinsten

4 jaar geleden

Wat een fijne reacties! Daar kan ik wat mee! 😊 Ik ga inderdaad nog maar wat kleding in maatje 50 bij halen! Ik vind het wel een fijn idee om gewoon 'genoeg' in huis te hebben, maar vind het ook zonde om veel te kopen en het vervolgens niet te gebruiken. Het blijft sowieso heel lastig vind ik! Hoeveel je nou van wat nodig hebt.. Gelukkig heb je het tegenwoordig zo bijgekocht, dat scheelt natuurlijk. Ik heb inderdaad ook een aantal overslag rompers gekocht, de verdeling is een beetje 50/50 denk ik. Dit geldt eigenlijk ook wel voor de shirtjes/truitjes die ik heb gekocht. Is het met een lange mouwen overslag romper niet ontzettend proppen om er een shirtje/boxpakje overheen aan te trekken? Of valt dat mee? Ik vind comfort voor de kleine, zeker in het begin, ook wel heel belangrijk.

4 jaar geleden

Hier geboren met 4120 gram en 49 cm. Inmiddels 5160 gram en 57,5 cm en maat 50 begint nu pas wat te klein te worden. Dus denk dat je wel wat kan bijhalen.

4 jaar geleden

Reactie op Tatjana_x

Jaa hier ook had zoveel maatje 5p en 56 de gewone rompers van en dat was zo ...
Jaa en ze krijgen snel koud omdat ze de temperatuur nog niet goed kunnen bijhouden. Dan sta je daar te vechten met een rompertje terwijl je kindje zo hard huilt omdat hij het gewoon koud heeft.

4 jaar geleden

Ons meisje was qua gewicht wat laag bij geboorte (2350gr) en heeft lange tijd in maat 44 gezeten. Prenetal vonden wij groot vallen en noppies klein. Ze is nu 7+4 weken oud en 3620 gram. De kleertjes maat 44 vd prenetal past ze nog (broekjes zijn inderdaad wat kort, maar bovenkant is nog ruim. De noppies past niet meer. Rompers maat 44 vd prenetal zitten nu pas goed. Noppies maatje 50 past mooi. Hema valt nog ruim. Zou dus zeker wat meer maat 50 aanschaffen en wat er meer aangeven voor overslag gaan.

4 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Wat lijkt jullie een mooi aantal om aan rompers, broekjes, shirtjes etc te hebben in maat 50 om een goede basis te hebben?

4 jaar geleden

Reactie op Julia-JCC

Bedankt voor jullie reacties! Wat lijkt jullie een mooi aantal om aan rompe ...
Raad je vooral overslag Rompers aan. En lange mouwen. Hema valt wat groter helemaal de bamboe lijn. 2/3 rompers maat 44 kan geen kwaad. Ik heb deze besteld toen ze er al was. Toen ze geboren was had ik pas door wat we echt fijn vonden ook qua weer. Je kunt altijd bij bestellen!

4 jaar geleden

Het is idd echt verschillend per merk, mijn dochter is vandaag 4 maanden en past nog steeds maat 56 van Hema en Prenatal van merk Noppies past ze 62 terwijl deze maat van de andere merken haar te groot is. Rompers past ze nog maat 50/56 van de Hema en prenatal. Kleding van de Zara vind ik raar qua maat want 62 past haar in de lengte maar is veel te wijd 🤔 ps ik heb dus heel veel bijgekocht in maat 50 en 56 omdat ze hier heel lang in zit 😁

4 jaar geleden

Volg je eigen gevoel een beetje hierin hoor.. hier waren er mensen die vonden dat ik voor een 'vermoooooogen' aan kleding had. (Toen ik in het zh lag stiekem in kasten neuzen enz). Door corona kreeg ik veel minder dan normaal zou zijn en ben zo blij dat ik genoeg had. Anders had mn dochter geen kleding gehad😅 overigens is er altijd genoeg te bestellen uiteraard.. maar goed voorbereid vond ik een fijn gevoel..

4 jaar geleden

Hema= groot Prenatal= groot Zara= klein Petit bateau= klein Zeeman= normaal Wibra= normaal/groot Name it= groot Ducky beau= klein Mayoral= normaal/klein De duurdere merken (als Tommy)= klein

4 jaar geleden

Reactie op Jansss

Volg je eigen gevoel een beetje hierin hoor.. hier waren er mensen die vond ...
Haha mijn man zei ook 'we hebben al zoveel, is dat echt niet genoeg?' 🤭 Nu hebben we in 56 inderdaad een aardige uitzet zag ik gisteren.. Ik heb zelf 10 rompers gekocht in combinatie maat 50/56 (8 lange mouw en 2 met korte mouw) en er ook nog 2 nieuw gekregen als cadeautje. We hebben in maatje 56 ook 4 pyjama/boxpakjes en ik gok iets van 7 broekjes en rond de 10 shirtjes. Daarnaast nog 2 vestjes en een wat dikker vest/jasje. Ik had zelf lekker geshopt in de sale en kreeg met mijn babyshower ook nog een aantal setjes in die maat. In maatje 62 en 68 hebben we veel gekregen (van schoonzus en vrouw van neef beiden een tas vol), op een paar rompers na hoeven we in die maten niets zelf te kopen denk ik. In maat 50 hadden we wat ik in mijn topic had omschreven dus toen de VK zei dat ik wel op maatje 50 kon rekenen voor in het begin twijfelde ik meteen aan de uitzet in die maat.. ik heb naar jullie reacties geluisterd en online bij de Zeeman nog wat kleertjes bij geshopt. Ik vond het zonde om aan deze maat veel geld uit te geven voor als ze het niet of niet lang draagt, maar wilde toch echt graag voor mijn eigen geruststelling ook een mooie basis hebben. Ik heb dus nog 2 lange mouwen overslag rompers bijgekocht, 1 pyjama/boxpakje, 3 broekjes, 5 shirtjes/truitjes en 1 legging met een jurkje erop. Al met al hebben we alsnog rond de 200 euro totaal uitgegeven aan kleertjes in maat 50, 50/56 en 56 gedurende de zwangerschap. Best veel geld voor een hummeltje wat waarschijnlijk maar een paar weken in haar kleding past, dus misschien maar goed dat we in maat 62 en 86 een volwaardige uitzet hebben gekregen 🤣 Ik zit er in ieder geval wel een stuk geruster bij nu!

4 jaar geleden

Mijn dochter was 3850gram en 50cm bij de geboorte, nu na 4 weken nog steeds maat 50 aan. Ik merk vooral dat het merk Noppies erg klein valt