237 Reacties

één jaar geleden

Hier hetzelfde. Ik doe ook niet aan een babykamer en die onzin. Mocht er iets in de toekomst nodig zijn, is het met 1 klik op je telefoon besteld. En hier ook evenmin gebrek aan ruimte ( kamers over ) of financiën. Ik vind het allemaal 1 grote geld klopperij.

één jaar geleden

Zalfjes en poedertjes, maar dat komt misschien omdat onze dochter eczeemgevoelig is dat ik nu alleen cetamacrogol en spul van de huisarts gebruik🙈 Babynestje. Het is leuk en schattig, maar in de praktijk sliep ze vooral op me overdag en 's nachts gewoon in de co-sleeper en na 6 weken in haar ledikant.

één jaar geleden

Herkenbaar! Maar toen ik me hierin ging verdiepen (zijn al best wat topics over wat wel en niet nodig is) merkte ik dat het per persoon en per baby verschilt. Ik heb het uiteindelijk zo gedaan dat ik alles wat hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk is gekocht heb, denk aan: luiers, kleertjes en een bedje (het meeste tweedehands overigens) en verder zoveel mogelijk dingen heb geleend (bijvoorbeeld een badje, de één zweert erbij en de ander neemt de baby mee de douche in dus vindt het overbodig). Zeker in het begin is het slapen, eten en verschonen en dan merk je vanzelf wat je handig vindt denk ik!

één jaar geleden

Hier hetzelfde. Ik doe ook niet aan een babykamer en die onzin. Mocht er ie ...
Daarom hebben wij gewoon het ledikant van de IKEA gekocht. Vind het ook belachelijk om voor een babybedje 500 euro neer te leggen.

één jaar geleden

Wat een goede instelling 👍 Hier vooral overbodig: heel veel kleertjes. Ik ben telkens weer blij dat we alles tweedehands hebben geregeld. Zoveel adviezen over hoeveel je van wat nodig hebt in welke maat, in werkelijkheid heb je gewoon geen idee. Zoveel dingen niet of 1x gebruikt! En überhaupt heb je niks langer dan een paar weken of maanden nodig. Doodzonde als dat allemaal nieuw was geweest.

één jaar geleden

Vooral de dure kledingmerken, dure doeken, daar kan je veel op besparen. Sommige dure merken zoals voor kinderwagens en Stokke stoel bv, zijn wel gewoon het geld waard, vooral als je ze tweede hands koopt.

één jaar geleden

Badcapes, te veel dekentjes, te veel zeep ed, wipstoel

één jaar geleden

Heel veel (nieuwe, dure) kleertjes in kleine maatjes. Ik koop nu (ze zit nu in 62) heel veel via Vinted. Nog steeds merkjes, maar tweedehands en meer dan prima. Die kleertjes slijten amper. Koop ook echt nog wel wat nieuw, maar dat is meer ter aanvulling.

één jaar geleden

Oh en ik heb veel dure dekens gekocht voor in dr ledikant/wiegje. Koeka. Heel mooi, maar ze ligt in en slaapzak met hooguit een lakentje. Worden nu dus eigenlijk niet gebruikt.

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Zalfjes en poedertjes, maar dat komt misschien omdat onze dochter eczeemgev ...
Wij ook geen zalfjes en poedertjes. Gebruiken we gewoon niet. Ook nog niet nodig gehad.

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Zalfjes en poedertjes, maar dat komt misschien omdat onze dochter eczeemgev ...
Wij ook geen zalfjes en poedertjes. Gebruiken we gewoon niet. Ook nog niet nodig gehad.

één jaar geleden

Reactie op Kims2022

Oh en ik heb veel dure dekens gekocht voor in dr ledikant/wiegje. Koeka. He ...
Oh daar heb ik juist heel veel gebruikt van gemaakt.

één jaar geleden

Baby badje 1 keer gebruikt toen hij baby was daarna nooit weer. Gaan altijd met hem douchen veel handiger. En inderdaad al die laken en dekentjes zo’n onzin lang leven slaapzakken. Wat wij wel hebben is 2 aankleed kussens een voor boven en een beneden dat vind ik zeg wel echt een must.

één jaar geleden

Het is voor iedereen verschillend wat als wel en niet nodig gezien wordt. Zijn al best wat topics over. Mijn tip is om niet vooruit te kopen. Koop voor nu alleen maat 50 en 56 een paar pakjes, je kan altijd bij kopen mocht het nodig zijn. Qua badje werkt een emmer ook prima (ipv een tummytub) of mee onder de douche. Dan kan je altijd na een paar dagen nog besluiten een tummy tub op standaard of een normaal badje te kopen. Babynestje heb ik heel veel gebruikt en een box nooit gebruikt. Beide hoef je ook pas later aan te schaffen mocht je het nodig vinden. Beddengoed voor ledikant ook pas later, misschien gebuik je tegen die tijd een slaapzak. Alles is te bestellen en heb je binnen een paar dagen thuis.

één jaar geleden

Niet handig baby billendoekjes boxen. 2 dingen gekocht en zodra je doekjes minder worden en niet blijven hangen in de opening kun je er niet meer bij. Wat dan wel handig is een billendoekjes bak van oxo tot. Duur absoluut. Maar je haalt de doekjes uit de verpakking. Legt ze in de oxo. Gewicht erop. En deze zakt met je doekjes mee naar gelang ze op gaan. En je trekt per keer 1 doekje eruit ipv een hele rits. Deze vond ik echt geweldig. Al zijn we nu over gegaan op toiletpapier en washandjes ivm hardere ontlasting/meer drollen. Klamboe hebben wij gekregen maar totaal overbodig. Hij trekt eraan en speelt ermee. Legt het over zijn gezicht heen. Gat in het plafond voor niets. Sokjes..... vreselijk! Ik heb wel tich paar gekocht voor ik bij de boots kwam en daar nu 1 paar van. Ze glijden af, trekt ze nu uit, raken kwijt, klemmen bij de voetjes. Investeer in hivd boots zijn soort slofjes met touwtjes die je vast knoopt dus niet afglijden of te strak zitten. Van merino wol dus bij warmte niet te warm. Bij kou niet te koud. Zelf reinigend en geen zweet voeten meer. https://www.milck.nl/nl/booties-off-white.html?source=googlebase&gclid=Cj0KCQjw8amWBhCYARIsADqZJoV1BTt5J37Jo9xuC2mfn8137xPKZK1_KI-pc4_KLLYJoR49A90CdHcaAm57EALw_wcB Luierschouder tas. Gekregen maar echt snel weg gedaan en een luier rugzak gekocht van nanabeebi. Als er veel gewicht in zit ga je gewoon helemaal scheef lopen. Vreselijk voor je rug. De rugtas vind mijn partner ook fijn om te dragen. En deze kan makkelijk aan de kinderwagen gehangen worden als het onder vol is.

één jaar geleden

En als je een badje koopt op een standaard. Koop er dan 1 met een losse bak. Niet een waarvan de bak vast zit. Die dingen lekken langs de poten. En je kunt de bak er niet los afhalen. Terwijl als dat kan kun je het badje ook later nog gebruiken als zwembadje ofzo buiten.

één jaar geleden

Onze baby is nu een dikke week oud. Ik merk al dat verzorgingskussenhoezen eigenlijk een miskoop zijn. We hebben een zoon en die plast dus vaak bij het verversen van de luier. Gevolg hiervan is dat de hoes nat is en de was in moet. soms ligt de hoes er net op en bij de eerstvolgende verversbeurt kan die al weer de was in... Ik gebruik nu gewoon tetradoeken op het kussen. An sich evenveel was maar daar heb ik er toch tig van liggen dus dat is veel handiger 🙈 Conclusie: tetradoeken kan je nooit teveel hebben!

één jaar geleden

Wij hebben geen luier emmer, vind ik zo'n onzin. Ik doe de luier in een luierzakje en gooi het gelijk weg. In een luieremmer blijft het al die tijd erin zitten, vind dat zo'n vies idee 😆

één jaar geleden

Ohja, we hebben geen complete babykamer. Enkel een ledikant voorlopig en een co-sleeper. Hij ligt nu in de co-sleeper, nadien naar zn eigen kamer in de ledikant. Zen kleertjes liggen in de verzorgingstafel en in onze kleerkast. Als hij ouder is kopen we meteen een mooie meegroeikamer. Alles wat we nu hebben, box, ledikant, co-sleeper, verzorgingstafel,... Is gekregen van familie of 2e hands gekocht. Kleertjes bijna allemaal via Vinted voor enkele euro's per stuk. Hij was bij geboorte 2900gr en 49cm..ik had enkele 2e hands kleertjes in die kleine maat voorzien omdat hij klein geschat werd. Het zijn te weinig kleertjes in 50 maar als alles vuil is doe ik even een 56 aan. Ik wil niet teveel geld geven aan die mini spullen, groeit er snel weer uit.

één jaar geleden

Monddoekjes en kwijlsjaaltjes. We gebruiken overal een hydrofiele doek voor. Kwijlen doet ze niet dus dat al helemaal niet nodig. En kleertjes met voetjes eraan, zo onhandig. Dik vest of vest met capuchon ook geen noodzaak.