14 Reacties

12 dagen geleden

Naar is dat he. Ik had bekkenpijn vanaf 11 weken al. Het voelde alsof mijn schaambeen gekneusd was. Ook bij de fysio geweest. Soms hielp dat wel wat. Tijdens onze vakantie op Kreta hebben we voornamelijk rondjes gereden met de auto om toch wat van het eiland te zien. Wandelen ging gewoon niet zo goed. Verder geen tips maar veel sterkte!

12 dagen geleden

Heel vervelend hè! Vooral meer rusten! Ik vertelde laatst heel trots aan mijn bekkenfysio dat ik nog zo lekker fit een uur met de hond had gewandeld maar daarna wel veel pijn had. Toen verplichte ze me per direct op te houden met wandelingen voor de lol. En na elke keer bewegen weer rust pakken (op je zij liggen met kussen tussen de benen). Wanneer je ‘s avonds veel pijn hebt en dit met rust niet beter wordt heb je al teveel gedaan. Ik ben meer rust gaan houden en heb me er meer bij neer gelegd en bij mij is het nu beter te doen!

12 dagen geleden

Hier bij de vierde zwangerschap ineens en ook vroeg. Bekkenfysio deed voor mij weinig. Ik probeer vooral nog te sporten en heb dan een glute dominant programma, dat helpt me wel. Verder is het afwachten en uitzitten helaas

12 dagen geleden

Je kunt nog alternatieve therapie proberen. Ik heb met mijn bekkenklachten heel veel baat gehad bij cranio sacraal therapie!

12 dagen geleden

Ik zou nogmaals naar de bekkenfysio gaan en hem/haar om advies vragen. Ik heb zelf ook bekkenklachten en begreep van de fysio dat het erg afhangt van welke klachten je hebt wat het advies is. Dat kan bij de een dus wel bewegen zijn en bepaalde oefeningen doen en bij de ander niet.

12 dagen geleden

Bedankt voor jullie adviezen! En het is ook fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die hier zoveel last van heeft. Zijn jullie wel de hele tijd gewoon blijven werken (als jullie dat deden)? Ik heb op zich geen fysiek zware baan gelukkig, maar het voegt stiekem wel weer veel extra taken toe aan de dag. Ik ben ook een enorme perfectionist en ik heb moeite met stilzitten en niet bezig zijn of dingen aan een ander overlaten🙈 dit gaat nog een zware periode worden haha.

12 dagen geleden

Ik heb nu in mijn tweede zwangerschap vanaf een week of 18-20 bekkenklachten. Bij mij adviseerde de fysio om veel meer te rusten. Ik heb fysiek ook geen zware baan, maar ben wel deels de ziektewet in gegaan. Dit zodat ik 4 dagen tot 14.00 kon werken en daarna thuis 2-3 uur op bed kon liggen. Enige wat mij helpt tegen de pijn is echt in bed liggen. Hiermee volgehouden om tot 34 weken te werken. Verder wel echt flink teruggeschroefd qua huishoudelijke taken; zo min mogelijk traplopen, tillen etc. Ik begrijp dat stilzitten lastig is, maar bekkenklachten kunnen echt nog tot lang na de bevalling blijven bestaan als je niet uitkijkt. Dus zou echt advies aan de fysio vragen

12 dagen geleden

En wat betreft je vakantie zou ik kijken wat prettig is. Ik kan dus echt niet lang in de auto zitten, en weet niet of je daar goede accomodatie hebt, met een fijn bed etc? En wat je van plan bent te gaan doen?

11 dagen geleden

Reactie op Amber002

Bedankt voor jullie adviezen! En het is ook fijn om te lezen dat ik niet de ...
Heee, herkenbaar! Bij mijn eerste zwangerschap ook vanaf 11 weken pijn gehad. Inderdaad gespecialiseerd fysio, dit heeft mij wel 'op de been' gehouden. Maar ik kon bijvoorbeeld niet meer autorijden, had speciale kussens omdat ik niet meer normaal op stoelen kon zitten en heb maanden niet op een bankstel kunnen zitten. Kleine stukjes lopen gingen enkel met gerichte oefeningen van de fysio tussendoor. En inderdaad veranderde de oefeningen en tips ook gedurende de zwangerschap, omdat er helaas dan klachten bij kwamen door de groei en ligging van de baby. Wel uiteindelijk in mijn verlof in een rolstoel door de babywinkel 😥. Ik herken je perfectionisme heel erg. Ik heb ook een baan waarbij ik een project van een aantal jaar moet afronden. Er is ook niet meer geld. Dus als ik weg bleef werd het gewoon niet gedaan en nu moet ik het onbetaald afmaken. Maar eerlijk: ik heb er echt spijt van dat ik me niet ziek heb gemeld. Dat merkte ik pas na een klein jaar eigenlijk. Toen ik eindelijk niet meer continu pijn had. Toen merkte ik pas hoe vermoeiend de pijn is geweest... Ik dacht: ach het is maar pijn, kindje heeft hier geen last van, dus ik ga wel door. Ik weet niet of het verschil had gemaakt (nu na 18 maanden nog altijd aan het revalideren). Maar bij een 2de zou ik voor mezelf kiezen en wel meer rust nemen.

11 dagen geleden

Heb de zelfde klachten als jou... lang in de auto zitten is idd niet fijn en krijg je nog meer last of jullie moeten even vaak stoppen onderweg en dan even benen strekken misschien dat helpt. Ik snap dat je nog graag op vakantie wilt! Ik zou wel gewoon gaan anders krijg je daarna spijt ! Ik ben ook rond 22 weken naar Spanje gegaan met auto was prima te doen.

11 dagen geleden

Reactie op Kimberley2022

Heb de zelfde klachten als jou... lang in de auto zitten is idd niet fijn e ...
En je stoel lekker naar achteren doen!

11 dagen geleden

Activiteiten meer verdelen, geen houdingen heel lang achter elkaar. Rust tussendoor bij bijv huishoudelijke taken. Bekkenband gebruiken met lange afstanden wandelen, Slapen met zwangerschapskussen, oefeningen/ zitten op gymbal al geprobeerd?

11 dagen geleden

Reactie op Amber002

Bedankt voor jullie adviezen! En het is ook fijn om te lezen dat ik niet de ...
Ik ben wel nog blijven werken en werk nog met een loodschort om op sommige dagen. In de avond vraag ik me wel regelmatig af waarom 😅

11 dagen geleden

Pfoe vervelend he die bekkenklachten. Hier is al heel veel advies gegeven en je schrijft dat je ook al bij de fysio loopt, dus wat dat betreft geen extra tips. Maar als je vanuit Nederland naar Frankrijk moet rijden voor de vakantie zou ik het eerlijk gezegd niet doen en lekker iets boeken waar je minder ver voor hoeft te rijden (in NL of bijvoorbeeld de Ardennen). Ik denk dat je dan meer kan genieten van je vakantie, dan wanneer je met extra pijn zit en nog minder kunt bewegen op vakantie en ook bij terugkomst. Ik heb ook weer bekkenklachten (2e zwangerschap) en heb na mijn eerste zwangerschap een heel lang herstel gehad, wat gelukkig uiteindelijk weer goed was gekomen. Maar ik ken dus wel het zoeken naar pijn minimaliseren en toch dingen doen. Vermoeiend en frustrerend. Maar je krijgt er gelukkig straks een prachtig kindje voor terug ❤️❤️ succes!