17 Reacties
10 maanden geleden
Mijn advies is om even de app van het Voedingscentrum ( zwangerhapp) te bestuderen.
Parmezaanse kaas is hard en hoeft niet gepasteuriseerd te zijn. Zoekterm: parmezaanse kaas.
10 maanden geleden
Parmezaanse kaas mag alleen Parmezaanse kaas heten als het kaas is uit de regio Parma. Daarbij is Parmezaanse kaas een harde kaas. Dat hoeft niet gepasteuriseerd te worden. Zie informatie Voedingscentrum.
Voor het lekkere: een stuk originele Parmagiano Reggiano kopen en raspen en er geen smerige nepkaas over je salade strooien.
10 maanden geleden
Echte parmezaanse kAs is inderdaad nooit gepasteuriseerd, maar door de methode van kaas maken (=lang rijpen, ver indrogen) wel veilig. Rauwmelkse zachte kaas is niet gepasteuriseerd en niet veilig.
10 maanden geleden
Ik zou voor een salade voor de smaak niet van dat poeder gebruiken. Je kan beter van die vierkante vlokken kiezen of normaal geraspte “Parmezaanse kaas” kiezen.
Of een stuk kopen en die zelf raspen/schaven
10 maanden geleden
Reactie op Jalad
Harde kaas die niet gepasteuriseerd is mag je gewoon eten, dit is geen risi ...
Dit. Parmezaan mag gewoon.
10 maanden geleden
Reactie op Maryam 19
Er staat op alle parmezaanse kazen ‘gemaakt van rauwe koemelk’
Ja maar harde kazen maakt het niet uit

















