17 Reacties

10 maanden geleden

Of komt deze meer overeen met parmezaan?

10 maanden geleden

Mijn advies is om even de app van het Voedingscentrum ( zwangerhapp) te bestuderen. Parmezaanse kaas is hard en hoeft niet gepasteuriseerd te zijn. Zoekterm: parmezaanse kaas.

10 maanden geleden

Of gewone kaas gebruiken?

10 maanden geleden

Parmezaanse kaas mag alleen Parmezaanse kaas heten als het kaas is uit de regio Parma. Daarbij is Parmezaanse kaas een harde kaas. Dat hoeft niet gepasteuriseerd te worden. Zie informatie Voedingscentrum. Voor het lekkere: een stuk originele Parmagiano Reggiano kopen en raspen en er geen smerige nepkaas over je salade strooien.

10 maanden geleden

Die strooi’kaas’ is niet te vergelijken met parmezaanse kaas. Zachte kaas kan je niet strooien dus dit is gewoon gepasteuriseerd. Anders staat er rauwe melk op de achterkant

10 maanden geleden

Echte parmezaanse kAs is inderdaad nooit gepasteuriseerd, maar door de methode van kaas maken (=lang rijpen, ver indrogen) wel veilig. Rauwmelkse zachte kaas is niet gepasteuriseerd en niet veilig.

10 maanden geleden

Reactie op Maryam 19

Of komt deze meer overeen met parmezaan?
Deze eet ik nu als vervanging. Die vind ik echt prima te doen!

10 maanden geleden

Harde kaas die niet gepasteuriseerd is mag je gewoon eten, dit is geen risico. Het gaat om rauwmelkse zachte kazen die afgeraden worden.

10 maanden geleden

Ik zou voor een salade voor de smaak niet van dat poeder gebruiken. Je kan beter van die vierkante vlokken kiezen of normaal geraspte “Parmezaanse kaas” kiezen. Of een stuk kopen en die zelf raspen/schaven

10 maanden geleden

Reactie op Jalad

Harde kaas die niet gepasteuriseerd is mag je gewoon eten, dit is geen risi ...
Dit. Parmezaan mag gewoon.

10 maanden geleden

Ja, van Lidl!

10 maanden geleden

Reactie op Mia🌸

Die strooi’kaas’ is niet te vergelijken met parmezaanse kaas. Zachte kaas k ...
Er staat op alle parmezaanse kazen ‘gemaakt van rauwe koemelk’

10 maanden geleden

Reactie op Maryam 19

Er staat op alle parmezaanse kazen ‘gemaakt van rauwe koemelk’
Ja maar harde kazen maakt het niet uit

10 maanden geleden

Reactie op Maryam 19

Er staat op alle parmezaanse kazen ‘gemaakt van rauwe koemelk’
Maar het is geen zachte kaas

10 maanden geleden

Volgens ZwangerHap kan je het gewoon eten! Is de app van het Voedingscentrum.

10 maanden geleden

Reactie op Maryam 19

Er staat op alle parmezaanse kazen ‘gemaakt van rauwe koemelk’
Oh ja, im zie het. Nou ja. Ik eet al mijn hele zwangerschap parmezaanse kaas 😶‍🌫️ nu 40 weken.

10 maanden geleden

Reactie op Mimaw200

Oh ja, im zie het. Nou ja. Ik eet al mijn hele zwangerschap parmezaanse kaa ...
Prima toch? Helemaal veilig