18 Reacties

één jaar geleden

Ik heb een schoonmoeder die jaloers en niet leuk is. Ik kan tegen m'n ouders zeggen dat ze dat niet moeten zeggen. Dan houden ze hun mond wel

één jaar geleden

Geen schoonouders en zij hoeven helemaal niet te weten wie er wel bij waren.

één jaar geleden

Zou niet bij voorbaat mensen uitnodigen bij je bevalling. Je weet niet hoe het gaat lopen. Ikzelf was er zo van ondersteboven dat ik een hele week niemand heb kunnen zien behalve de kraamzorg en mijn man en baby natuurlijk. Dus zeker niet je schoonouders als je daar een twijfelend gevoel over hebt. Dat gezegd hebbende... Iedere opa en oma gaat anders met zoiets om. Misschien willen ze niet opdringerig zijn en houden ze daarom afstand. Of vinden ze het ook erg spannend en moeten ze groeien in hun nieuwe rol. Of beseffen ze het nog maar half. Het is super bijzonder om opa en oma te worden dus ze komen vast met hun eigen manier om dat te tonen!

één jaar geleden

Je laatste stukje: je bent helemaal niemand verantwoording schuldig. Ik zou eerst je bevalling afwachten en zien hoe je je daarna voelt. De enige met wie je iets moet kortsluiten is je partner uiteindelijk

één jaar geleden

Wat vindt jouw man daarvan?

één jaar geleden

Ik zou het toch bespreken, hoe ze over de zwangerschap denken. En ook zeker met je partner. Daarnaast ben ik van mening dat je samen met je partner bepaalt wie er komt in het ziekenhuis en in de kraamtijd. Wie je kindje vasthoudt en ga zo maar door. Ik had een zware bevalling met keizersnede en mijn ouders vroegen of ze langs mochten komen 5u later. Ik heb nee gezegd, ze zijn pas later op de dag langs geweest en mijn schoonouders de volgende dag pas. Ik heb echt geen spijt dat wij ervoor gekozen hebben om niemand te ontvangen. De zwangerschap was ontzettend heftig en de bevalling ook.

één jaar geleden

Hoe is de band van je partner met zijn ouders?

één jaar geleden

Kinderen krijgen maakt soms pijnlijk zichtbaar dat de relatie vóór hun komst eigenlijk met de ene (groot)ouder gewoon al beter was dan met de ander. Dat het nu zo zichtbaar wordt vanwege je bevalling en het evt verschil tussen je ouders en schoonouders, neemt niet weg dat het verschil er gewoon is. Daar hebben ze zo te horen zelf een aandeel in gehad, maar jij hoeft het je dan niet aan te trekken dat het voor hen wellicht confronterend wordt terwijl het allang zo was. Hopelijk is het een beetje te volgen wat ik bedoel! Ik zou écht doen wat jij zelf prettig vindt bij je bevalling.

één jaar geleden

Mijn schoonouders waren ook niet betrokken. Hebben de kinderwagen gekregen waar ze 2 minuten naar gekeken hebben en toen weer weg. Ook hebben wij bij de geboorte niks gehad behalve een tasje met servetjes en chocolaatjes. Ik zal ze ook nooit op laten passen. Wij hebben ze wel naar het ziekenhuis laten komen. Maar door corona mocht er niemand op de afdeling. Mijn vriend is in het restaurant koffie gaan drinken. En met mij videobellen om de kleine te zien.

één jaar geleden

Zelf (maar dat is heeeeeeel persoonlijk) zou ik niemand eerst uitnodigen bij de bevalling. Het kan kort duren, lang duren.. je kan er dit uitkomen, of direct willen slapen. Ik zou zelf pas beslissen op het moment dat de kleine geboren is. En dan kan je altijd kiezen of je eerst gaat slapen, of direct visite langs wilt laten komen. Wij hebben dat tijdens de zwangerschap ook in het midden gelaten. Wel besproken dat we graag onze eigen bubbel in wilden, dus dat we nog niet wisten hoe het ging lopen.

één jaar geleden

Ik vind dat je moet uitnodigen wie jij graag in de buurt wil hebben. Jij gaat bevallen en jouw gevoel is op dat moment het belangrijkst! Als je je niet prettig en relaxt voelt bij dat je schoonouders bij wijze van spreke op de gang staan te wachten, kan dat invloed hebben op hoe je je bevalling ervaart. Je bent (vind ik) niemand een verantwoording schuldig, want jij gaat een mens ter wereld brengen. Niet zij. Sidenote… Ik ben totaal niet goed met mijn schoonouders, maar toen ik net was bevallen was ik zo ongelooflijk trots dat ik het direct met ze wilde delen en ze zijn dan ook meteen gekomen, samen met mijn ouders. Terwijl ik van te voren had bedacht dat ik helemaal niemand in het ziekenhuis wilde laten langskomen. Het kan dus ook zo zijn dat je er na je bevalling anders instaat en dat is ook oké. Je moet doen waar je je op dat moment goed bij voelt. Een bevalling is een heftige gebeurtenis en je moet je wel op je gemak voelen!

één jaar geleden

Stel hè dat je bevalling lange uren duurt. Verwacht je dan van je ouders dat ze al die tijd op de gang gaan zitten? Kunnen ze niet gewoon meteen komen zodra je bevallen bent?

één jaar geleden

In ons zkh is er nog een streng coronabeleid. Misschien kan je dit aanhalen als 'excuus'? Zeggen dat bezoek erg beperkt is en je liever je eigen ouders enkel laat komen omdat je je daar comfortabeler bij voelt?

één jaar geleden

Ik zou ze niet uitnodigen. Je moet doen wat voor jou prettig voelt en waar jij baat bij hebt. De rest kan wachten. Mijn schoonfamilie maakt nu al plannen op werk om gelijk weg te kunnen als de bevalling gaat beginnen 🤷‍♀️. Ze kunnen komen, maar er is naast mijn vriend niemand anders welkom. Als het moeilijk gaat bel ik naar mijn moeder of ze wilt komen heb ik afgesproken. En als het goed gaat is alleen mijn vader welkom in het ziekenhuis. Ik ben een papa’s kindje en heb mijn vader altijd nodig als ik in het ziekenhuis lig. En daarna zien we wel weer. Maar ik zit er zeker niet op te wachten dat iedereen in het ziekenhuis langs gaat komen.

één jaar geleden

Ik zou het vooral aan mijn man laten. Hij wordt ook vader en wil dit misschien wel met zijn ouders kunnen delen

één jaar geleden

Reactie op Biepitte

Ik zou ze niet uitnodigen. Je moet doen wat voor jou prettig voelt en waar ...
Ik heb een inleiding gepland staan eind deze week. Noch mijn ouders, noch de zijne weten dat. Ik wil in alle rust kunnen vertrekken en geen appjes oid ontvangen tijdens. We brengen ze na de geboorte, als wij alle drie bekomen zijn, wel op de hoogte. Zoals je zegt zijn ze toch niet welkom, dan hoeven ze dit ook niet te weten.

VRIEND

één jaar geleden

Ik zou dit bespreken met je partner en doen wat voor jullie goed voelt ☺️👍🏻