13 Reacties

6 jaar geleden

Als er niets opstaat van rauwe melk / niet gepasteuriseerde melk is het geen probleem!

VRIEND

6 jaar geleden

Ik denk het wel, je mag geen rauwmelkse kazen eten, maar volgens mij is deze gewoon van gepasteuriseerde melk, dus dan kan er geen listeria bacterie in zitten.

6 jaar geleden

Reactie op Lessien

Als er niets opstaat van rauwe melk / niet gepasteuriseerde melk is het gee ...
Mag ik ook niet producten van gepasteuriseerde melk?

6 jaar geleden

Kazen mogen niet wanneer er ze gemaakt zijn van melk die niet is verhit of gepasteuriseerd, dan staat er ‘au lait’ op. Dit staat in het buitenland vaak op zachte kazen. Als er geen au lait op staat is het veilig om te eten.

VRIEND

6 jaar geleden

Reactie op Tubashar

Mag ik ook niet producten van gepasteuriseerde melk?
Gepasteuriseerde en gesteriliseerde melk zijn ok, maar van rauwe melk niet. Maar als het rauw is moet het erbij staan. Als er gewoon 'melk' staat is het ok.

6 jaar geleden

Volgens mij wel. Het gaat erom dat de melk gepasteuriseerd is en volgens mij moeten ze het er verplicht op zetten als dat niet zo is. Dan zou er dus staan: “rauwe melk” of “au lait cru”. Want dat is een verplichte Veiligheidswaarschuwing, zeker voor producten in de supermarkt. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat als er alleen “melk” staat, dat het dan gewoon kan.

VRIEND

6 jaar geleden

Reactie op Jolie

Kazen mogen niet wanneer er ze gemaakt zijn van melk die niet is verhit of ...
Ja inderdaad uitkijken met franse zachte kazen waar 'au lait cru' op staat. Als er 'au lait pasteurisé' op staat is hij wel gepasteuriseerd.

6 jaar geleden

Volgens mij wel. Het gaat erom dat de melk gepasteuriseerd is en volgens mi ...
Heb hier een wat duidelijke foto Er staat niet veel op Ingredienten: melk, zout, zuursel, vegetarisch stremsel van biologische oorsprong Ik at dit gister en een collega zei dat kun je beter niet doen daar schrok ik van durf het nu niet te eten maar heb er zoveel zin in

6 jaar geleden

Reactie op Tubashar

Heb hier een wat duidelijke foto Er staat niet veel op Ingredienten: melk, ...
Dit mag je perfect eten hoor, geen enkel probleem!

6 jaar geleden

Reactie op Tubashar

Heb hier een wat duidelijke foto Er staat niet veel op Ingredienten: melk, ...
Boerenkaas (dat is dit niet) is vaak van rauwe melk. Maar dat de melk biologisch is wil niets zeggen over het bereidingsproces van de kaas. Zolang de melk verhit is (geweest) - dat noemen ze pasteuriseren, naar de uitvinder van dat proces om gevaarlijke bacteriën in melk te doden: mijnheer Pasteur - is het veilig om te eten. maar als je echt nog twijfelt, bel dan gewoon je verloskundige.

6 jaar geleden

Reactie op Tubashar

Mag ik ook niet producten van gepasteuriseerde melk?
Gepasteuriseerde melk is geen probleem; NIET gepasteuriseerde melk mag niet 😊

6 jaar geleden

Bedankt iedereen!

6 jaar geleden

Kan je gewoon eten, wellicht wel erg zout.