Ik denk het wel, je mag geen rauwmelkse kazen eten, maar volgens mij is deze gewoon van gepasteuriseerde melk, dus dan kan er geen listeria bacterie in zitten.
Kazen mogen niet wanneer er ze gemaakt zijn van melk die niet is verhit of gepasteuriseerd, dan staat er ‘au lait’ op. Dit staat in het buitenland vaak op zachte kazen. Als er geen au lait op staat is het veilig om te eten.
Mag ik ook niet producten van gepasteuriseerde melk?
Gepasteuriseerde en gesteriliseerde melk zijn ok, maar van rauwe melk niet. Maar als het rauw is moet het erbij staan. Als er gewoon 'melk' staat is het ok.
Volgens mij wel. Het gaat erom dat de melk gepasteuriseerd is en volgens mij moeten ze het er verplicht op zetten als dat niet zo is. Dan zou er dus staan: “rauwe melk” of “au lait cru”. Want dat is een verplichte Veiligheidswaarschuwing, zeker voor producten in de supermarkt. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat als er alleen “melk” staat, dat het dan gewoon kan.
Volgens mij wel. Het gaat erom dat de melk gepasteuriseerd is en volgens mi ...
Heb hier een wat duidelijke foto
Er staat niet veel op
Ingredienten: melk, zout, zuursel, vegetarisch stremsel van biologische oorsprong
Ik at dit gister en een collega zei dat kun je beter niet doen daar schrok ik van durf het nu niet te eten maar heb er zoveel zin in
Heb hier een wat duidelijke foto
Er staat niet veel op
Ingredienten: melk, ...
Boerenkaas (dat is dit niet) is vaak van rauwe melk. Maar dat de melk biologisch is wil niets zeggen over het bereidingsproces van de kaas. Zolang de melk verhit is (geweest) - dat noemen ze pasteuriseren, naar de uitvinder van dat proces om gevaarlijke bacteriën in melk te doden: mijnheer Pasteur - is het veilig om te eten. maar als je echt nog twijfelt, bel dan gewoon je verloskundige.