3 Reacties
6 jaar geleden
Het gaat met dit soort adviezen om verhoogde risico’s. En met het eten van Blue Stilton is geen verhoogd risico, want gepasteuriseerd enz..
Het is heel lastig te zeggen dat er “geen risico” is, want dat risico is er in principe ‘altijd’.
Zo is fruit en groente in principe veilig te eten, mits goed gewassen of verhit. Zelfde geldt voor eieren. Geen verhoogd risico.
Maar het risico is er.
Daarentegen, maar dit is geheel persoonlijk, er is ook een risico dat ik van de trap val met een volle wasmand. En ik moet toch echt af en toe de was doen. Dus ik loop een risico, net zoals met autorijden.
Nogmaals, helemaal persoonlijk en het is jouw afweging. Lastig hè? 😉
6 jaar geleden
Ja precies ik vindt dat ook lastig hoor maarja als we daar allemaal op moeten gaan letten kunnen we niks meer eten ik heb maar een klein stukje gegeten en het was sowieso gepasteuriseerd dus opzich als ik het maar heel af en toe en een klein beetje eet zolang t gepasteuriseerd is hoort het geen kwaad te kunnen
6 jaar geleden
Na besmetting kan altijd ontstaan. In feite kan dat al voorkomen als iemand een rauw melk de kaas aanraakt en een ander stuk kaas aanpakt. Als je daar over nadenkt dan wordt alles dat je mag eten heel beperkt ben ik bang ;-)
Goed dat je hebt gelet op de gebruikte melk en ik denk dat dat voldoende is. Als t gepasteuriseerd is dan is de kaas an sich veilig. Lekker van genieten dus ;-)














