6 Reacties

茅茅n jaar geleden

Ik heb ook een hoog BMI, weliswaar iets minder. Voor zover ik weet is het Risico op een miskraam niet groter. Je hebt wel meer risico op zwangerschapsvergiftiging, hoge bloeddruk, zwangerschapssuiker en zal sowieso (volgens mijn verloskundige) in het ziekenhuis moeten bevallen. Ik ben nu 14.3 en we zijn allebei helemaal gezond. Ik ben wel beter op gezonde voeding gaan letten en tot nu toe nog niks bijgekomen.

茅茅n jaar geleden

Overgewicht vergroot wel degelijk de kans op een miskraam. Maar kansberekeningen zeggen natuurlijk niet zo veel. Je vraagt naar de eerste tekenen van een miskraam. Ga jezelf niet gek lopen maken. Bloedverlies kan een slecht teken zijn maar het hoeft niet. Afnemende misselijkheid ook, maar ook dat hoeft niet slecht te zijn. De eerste weken zijn zenuwslopend. Je kunt niets anders doen dan afwachten.

茅茅n jaar geleden

De kans is er maar laat je niet gek maken. Ik had een bmi 50+ door medicatie waaronder prednison wat ik dagelijks moet slikken. En ik heb een gezonde zoon op de wereld gezet terwijl hun dachten dat ik al een miskraam had bij 8 weken. Ik heb tot 14 weken gebloed dagelijks. Veel, weinig en met klonten maar had nooit geen krampen en bij mij was het bloeden dus heel normaal. Stress kan ook een miskraam geven. Dus laat het los en en geniet van je zwangerschap. Ook mensen zonder overgewicht hebben miskramen.

茅茅n jaar geleden

Ik heb een ook een hoog BMI. Een gezonde zoon op de wereld gezet en een miskraam gehad. Ik herken de angst heel erg goed en zit er zelf ook mee aangezien ik de miskraam heb gehad en geen exacte rede heb waarom het is fout gegaan. Mijn miskraam is gegaan zonder pijn, een paar dagen bloedde wat leek op een heftige menstruatie. Klachten zeggen niet veel, sommige vrouwen zijn direct mega beroerd en sommige hebben er haast geen last van. 馃槉

茅茅n jaar geleden

Bmi van 39 hier en een vrijwel probleemloze zwangerschap gehad. Nooit bloedverlies gehad, geen zwanherschapssuiker, niet extreem veel aangekomen. Enkel een stijgende bloeddruk in het laatste trimester.

茅茅n jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ik heb wel wat meer rust gekregen hierdoor. Ik ga het proberen los te laten. Ook al is dat natuurlijk best moeilijk. Het is nou eenmaal afwachten. Super bedankt! 馃