Dames, mag je boerenkaas nou wel of niet eten? De een zegt wel want het is een garde kaas, dus de listeria kan er niet overleven, maar andere sites zeggen weer niet eten. Ik kan echt niet zonder deze zwangerschap.
Ik heb per ongeluk ook boeren kaas gehad. Hadden we gekregen maar dacht dat het graskaas was bleek later boeren graskaas. Ik heb er niks van gekregen maar het mocht eigenlijk niet. Toen ik het wist heb ik de rest van de kaas maar gebruikt voor tosti's. Dat mocht wel. Vaak bij de boer zelf word het niet verhit. Maar dat is mischien per boer verschillend. Dus zou toch even bellen/vragen hoe dat bij hun is
Boerenkaas mag (die gewone gele die je met kaasschaaf snijdt), is blijkbaar anders dan rauwmelkse kazen. Heb dit bij 2 verschillende kaasboeren nagevraagd.
Wij maken onze eigen kaas van onze koeienmelk. Deze is ook rauw melks. Ik eet het voor alle zekerheid niet omdat de melk niet gepasteuriseerd wordt bij boerenkaas.
Ik eet gewoon boerenkaas.. er zijn idd overal verschillende berichtgevingen over. Maar ik kan echt niet zonder boerenkaas.. vind jonge kaas zo smerig 🤢 hier zit tenminste een beetje smaak aan! Probeer het niet elke dag te eten maar zo af en toe..
Kaasboer zei zelfs: niet doen. Wordt met rauwmelkse kaas gewerkt en ondanks dat het een harde kaas is: niet doen. Er zijn zoveel lekkere (pittige) kaas alternatieve voor boerenkaas die wel risicoloos zijn... Even zoeken, proeven en nieuwe mogelijkheden ontdekken 😉
Ik heb gewerkt bij een kaasboer. De bacterie heeft in een harde kaas een erg kleine kans om te overleven, hij gedijt namelijk juist goed in vocht. En de zuurtegraad van harde kaas is niet gunstig voor de bacterie. Gepasteuriseerde zachte kaas met een vochtige korst (bijvoorbeeld epoise, die is echt nattig aan de bovenkant in tegenstelling tot bijvoorbeeld gewone brie) heeft ook meer kans om de bacterie te bevatten.
Tot enige tijd geleden werd via het voedingscentrum gezegd dat harde boerenkaas wel kan, maar nu wordt het afgeraden. De kans is echt heel klein, maar ik eet het voor de zekerheid dan toch maar niet, ook zachte gepasteuriseerde kaas met vochtige korst niet. Gelukkig zijn er heel veel lekkere opties die helemaal veilig zijn en ga over een paar weken wel weer helemaal los😄