39 Reacties

2 jaar geleden

Wij zijn erg tevreden over de Bugaboo Fox, al vaak mee naar het bos geweest.

2 jaar geleden

Wij hebben een Joolz Day en in de winkel geven ze aan dat deze wagen prima in het bos kan. Ik zou sowieso eerst langs de winkel gaan nu ze weer open zijn. Ze hebben vaak een testpaadje en verkopers nemen de tijd om de juiste wagen bij je wensen af te stemmen.

2 jaar geleden

Wij hebben een joolz day+. Wij hebben ondertussen op elk terrein gelopen (inclusief bos) en zijn heel tevreden over hoe wendbaar de wagen blijft☺️ hij blijft licht en soepel rijden en kan heel veel hebben. Wij zijn dus fijn van deze kinderwagen. Ik zou wel advies vragen in de winkel en duidelijk je wensen aangeven. Ook is het belangrijk om goed na te denken of je een wens voor een eventuele 2e hebt zodat je rekening kan houden met de aanschaf met betrekking tot ombouwen van de wagen. Bij een joolz day+ kan je hem bijvoorbeeld niet ombouwen voor 2 kids, terwijl dit bij de joolz geo wel kan. Mijn tip is dus om op te schrijven wat je echt belangrijk vind en daarmee naar een winkel te gaan. Een wagen kan voor de ene heel fijn rijden en voor de ander verschrikkelijk

2 jaar geleden

Je hebt verschillende kinderwagens die voor boswandelingen gebruikt kunnen worden. Wij zijn naar Babypark gegaan en hebben daar gevraagd welke kinderwagens geschikt zijn. We hebben gekozen voor de uppababy Vista 2, dan kan ook tot buggy gemaakt worden en zit al veel dingen standaard bij (regenhoes, vliegennet ed). Je hebt ook kinderwagens van Joolz, dubatti en nuna ed daarvoor. Verschillen zijn klein en je moet er een keer mee gaan lopen, daarvoor hebben ze een parcours. Maar is dus genoeg keuze 😉

2 jaar geleden

Wij zijn vandaag naar Babypark gegaan met soortgelijke wensen en zijn na wat testrondjes met verschillende wagens over het parcours uitgekomen bij de nuna demi grow (2 in 1)

2 jaar geleden

Wij hebben gekozen voor de bugaboo fox 2 😊 door m'n zusje en haar kindje al getest en goed bevonden in 't bos, strand, veld etc. Dus wij hebben 'm ook gekocht.

2 jaar geleden

Wij hebben om die reden de Joolz Geo gekocht. Heeft een grote wielen vooraan en heeft een soort vering.

2 jaar geleden

Thule de 3wieler. Deze is speciaal ontworpen voor bospaden etc. 4wielers hebben op ongelijke grond vaak 1 wiel boven de grond hangen, waardoor deze minder stabiel is. Wij hebben deze Thule ook overwogen, ben er nog steeds enthousiast over.

2 jaar geleden

Dubatti!

2 jaar geleden

Ik zou echt even kijken en voelen bij fysieke winkels. Als ik kijk dat veel mensen een Joolz hebben dan zou ik zeggen oh prima wagen. Tot wij er zelf mee stonden. Het voelde voor ons niet goed aan. Kleine bandjes en ik vond het nogal plastic fantastic. Geen idee welk model dit overigens was.. Wij hebben uiteindelijk voor een nuna gekozen ( ivvi) deze heeft brede grote banden en niet zoveel plastic. Wij wonen in een bosrijk gebied en zullen dus ook vaker wandelingen in het bos maken. En dan niet over de verharde paden 😅. Het is een wat grotere wagen en wat zwaarder maar dit hebben wij zeker wel nodig voor hier in de omgeving te kunnen wandelen.

2 jaar geleden

Wij hebben de maxicosi lila XP met all terrein banden. Bevalt erg goed ook voor in het bos etc. Wel zou ik gewoon naar een winkel gaan en zelf gaan proberen op de paden die vaak zijn aangelegd in de winkel om te proberen. Zo kun je echt zelf testen wat je fijn vind! Succes ☺️

2 jaar geleden

Hier ook fervente wandelaars. Wij hadden voor onze kinderwagen de volgende “vereisten”: - (Bos)wandeling mee kunnen maken - Gemakkelijk door grind kunnen komen - Gemakkelijk hanteerbaar Onze oprit is van grind en wij wisten al dat een Joolz hierdoor een no go was (ervaring met de wagen van ons nichtje). Met bovenstaande “vereisten” paste de Uppababy vista 2 het beste bij ons. Onze dochter is nu bijna 7 weken oud, maar nog geen moment spijt gehad van deze keuze. Rijdt goed (ook in het bos, zand en grind), is gemakkelijk hanteerbaar (gemakkelijk in te klappen of los te halen) en heeft genoeg “laadruimte” (hebben hier wel nog een cover gekocht, gelijk regenproof)

2 jaar geleden

Stokke Trailz, die is echt heerlijk met luchtbandjes.

2 jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Thule de 3wieler. Deze is speciaal ontworpen voor bospaden etc. 4wielers h ...
Hier ook voor de thule gegaan. Urban glide 2. Grote luchtbanden. De voorste kan je ook vast zetten. Dit gebruikt in het losse zand op het strand. Zelf wonen we aan het bos en hebben een hond. Dagelijks wandelingen met beide mannetjes. Echt een heerlijke wagen met wandelen! Wel is hij wat groot en lang. Dus als je gaat shoppen, is dit niet de meest ideale wagen. Wij hebben een Twingo, moeten wel de beide achterwielen van de wagen halen (hele simpele handeling) en hij past achter in de kofferbak.
wij hebben de easywalker harvey 3, rijdt goed door het bos maar het liefste gebruik ik toch de draagzak. vind zelf de smalle paden met veel hoogteverschil het leukst om te lopen en dan zit je toch ook vaak met uitstekende wortels enzo 😅 draagzak plus rugzak-luiertas werkt voor mij het prettigst!

2 jaar geleden

Reactie op AVC21

Hier ook fervente wandelaars. Wij hadden voor onze kinderwagen de volgende ...
Dan heb je vermoedelijk enkel de Joolz Day bekeken? De Joolz Geo is net voorzien voor ruwe ondergronden, die heeft geotere wielen die je ook kan vastzetten. De onze gaat heel goed door grind, zand, bospaden, ed ☺️

2 jaar geleden

Wij hebben zelf een Quinny, erg fijne wagen voor in de stad. Gaan er ook wel mee door het bos, zolang er een pad is gaat dit prima. Maar voor wat ruiger terrein kom je denk ik wel echt op grote luchtbanden zoals bij de Thule Urban Glide uit. Zelf kiezen we ervoor om de kleine dan mee te nemen in de draagzak zodat je helemaal vrij bent om te lopen zoals je wilt.

2 jaar geleden

Niet helemaal wat je vraagt maar wij vinden kinderwagen echt helemaal niks in het bos ivm kleine smalle paadjes en uitstekende boomwortels en takken. Draagdoek is dan veeeeeeel fijner en handiger en minder vermoeiend, weet niet of dat een optie voor jullie zou zijn?

2 jaar geleden

Niet helemaal wat je vraagt maar wij vinden kinderwagen echt helemaal niks ...
Eens. We hebben een goede wagen met all terrain banden, maar ook dan moet je de route kiezen op een wagen. Echte boswandelingen gaan ook daar niet mee. En als je de route toch moet kiezen, maakt de wagen niet zo heel veel meer uit. Mijn tip: kies de wagen op algemeen gebruiksgemak (past hij in auto, niet te zwaar, rijdt hij fijn), en gebruik voor de échte wandelingen een draagdoek/draagzak en op oudere leeftijd een wandelrugzak met ‘zitje’.

2 jaar geleden

Wij hebben de joolz Day+ en die bevalt ons erg goed en blijft mooi wendbaar. Ik zou wat al gezegd is zelf in de winkel ook gaan proberen.