15 Reacties

5 jaar geleden

Als het van een kleinschalige bakker is, zou ik persoonlijk voorzichtig zijn. Ik zou het dan navragen bij de bakker en als dat niet meer kan, het voor de zekerheid niet nemen.

5 jaar geleden

Ja, er wordt standaard in taarten met cake en slagroom klein beetje alcohol gebruikt. In chipolata zitten vruchten die alcohol kunnen bevatten (dit is wel meer alcohol)

5 jaar geleden

Ow zo jammer volgens mij is die taart zoooooooo lekker! Mja beter van niet dan...

5 jaar geleden

Veel bakkers gebruiken al jaren geen alcohol meer. Maar een smaakje om dit te vervangen (aroma) Mijn opa is bakker en zijn chipolata bevat geen alcohol. Ook omdat mensen het vaak niet weten en kinderen het ook vaak eten. Er zijn weinig bakkers volgens mijn opa die nog alcohol gebruiken in dit soort gebak

5 jaar geleden

Ik zou het voor de zekerheid vragen bij je bakker je kan ze gerust bellen. Ik zie reacties dat het er niet inzit maar ik werk bij een bakker die het nog wel gebruikt maar je kan gerust naar je bakker bellen

5 jaar geleden

Ik zou me niet zo druk maken bij 1 stukje. Het is te verwaarlozen. Je moet niet de hele taart opeten natuurlijk. Maar het zijn druppels en geen liters die in zo'n taart gaan 馃槈

5 jaar geleden

Bij de banketbakkerij waar ik werk zit er wel alcohol in.

5 jaar geleden

Veel bakkers gebruiken al jaren geen alcohol meer. Maar een smaakje om dit ...
Sorry maar ik heb een bakkerij en wij gebruiken dit wel in chipolata aangezien alcohol een basis ingredi毛nt is daarvoor. . Niet om de dame hier schrik aan te jagen maar dit zijn gewoon de feiten iedereen die wat ambacht verwerkt in hun bedrijf gaat altijd met basis recepten werken.. zou die taart mooi laten staan vanavond馃憤 馃槝

5 jaar geleden

Ik zou me niet zo druk maken bij 1 stukje. Het is te verwaarlozen. Je moet ...
Ongeveer 50 ml marasquin per taart van 6 personen bij ons 馃槉

5 jaar geleden

Ik vind het persoonlijk wel heel wat anders om zo鈥檔 stukje taart te laten staan dan dat je een glas alcohol drinkt hoor 馃構 Daar zul je nooit dronken van kunnen worden. Zelf drink ik absoluut geen alcohol tijdens mijn zwangerschap maar een klein stukje taart met wellicht een paar drupjes alcohol kan geen kwaad in mijn ogen

5 jaar geleden

Veel bakkers gebruiken al jaren geen alcohol meer. Maar een smaakje om dit ...
In aroma zit ook gewoon alcohol hoor met name in rum aroma

5 jaar geleden

In aroma zit ook gewoon alcohol hoor met name in rum aroma
Zit toch geen alcohol in aroma?? Of ben ik scheel

5 jaar geleden

Zit toch geen alcohol in aroma?? Of ben ik scheel
Minimale hoeveelheden maar vaak wel ja.

5 jaar geleden

Reactie op MrsFlamingo

Minimale hoeveelheden maar vaak wel ja.
In de meeste supermarktaroma鈥檚 zit inderdaad ethanol. Het aroma dat wij gebruiken in de bakkerij is een essence die vervaardigd word met natuurlijke producten door middel van stoom etc, daar zit dat niet in, natuurlijk ook weer verwaarloosbaar als je een supermarktaroma gebruikt, want als je iets bakt of kookt verdampt de alcohol bijna volledig en dit gaat uiteindelijk om een paar druppels, de chipolatapudding daarin tegen is toch iets anders馃槄

5 jaar geleden

Zit toch geen alcohol in aroma?? Of ben ik scheel
Zie omschrijving rum aroma En bij ingredi毛nten staat ethanol is gewoon alcohol