9 Reacties

4 jaar geleden

Je zou denk ik de co sleeper ook met verhogers kunnen verhogen lijkt mij. Goed vast zetten aan het bed zodat verschuiven niet mogelijk is. Zelf tijdens de vorige bevalling een ander bed klaar gemaakt voor de kraamzorg en mijn eigen bed gewoon gehouden zoals hij is en de co sleeper gelijk op goede hoogte gezet. Hoe ik het over een paar weken ga doen ben ik nog niet uit 😊

4 jaar geleden

Onze co-sleeper (we-too) gaan we pas aan het bed vastmaken zodra de klossen van onder het bed gaan, tot die tijd staat hij gewoon los naast het bed op arm afstand 🙂 lijkt me niet heel stabiel en nodig deze ook te gaan verhogen met klossen.

4 jaar geleden

Mijn eigen ervaring is dat een co-sleeper niet werkt, niet voor mij althans. Veel te onhandig om een aan de borst in slaap gevallen baby te verplaatsen (en met wat pech weer wakker te maken), als je ondertussen al niet zelf ook in slaap gevallen bent.

4 jaar geleden

Moet het bed dan zolang op klossen? Is dat niet enkel de eerste weken? Ik denk dat er inderdaad niet veel co-sleepers zijn die zo hoog komen... Ben er alleszins toch nog geen tegengekomen. Wij hebben onderstaande co-sleeper, en vind’m erg handig. Maar wij wonen in België, waar het dus niet verplicht is om je bed te verhogen.

4 jaar geleden

Wij hebben de Co sleeper op kratjes gezet. Zodat hij even hoog was als het bed. 🙈

4 jaar geleden

Tip kijk in de winkel goed naar de stevigheid en hoe ze staan. Wij hadden een co sleeper die niet waterpas stond waardoor onze dochter steeds naar de zijkant rolde en met haar gezicht tegen de voering aankwam doodeng vond ik dat .

4 jaar geleden

Wij hebben de chicco next2me magic en die heeft (uit m’n hoofd) 11 hoogtestanden. Maar moet bekennen dat we hem vanaf het begin af aan los naast het bed hebben staan. Hij heeft wieltjes en ik vind het wel makkelijk dat je hem daardoor eenvoudig aan de kant kan schuiven, is iets makkelijker bij bijvoorbeeld het in- en uitstappen van je bed.

4 jaar geleden

Wij hebben toentertijd een ledikant gekocht bij Ikea en daar zelf een co-sleeper van gemaakt. Super simpel en scheelt onnodig andere bedjes kopen. 😉 Hier handig uitgelegd hoe je dit kunt doen; https://mamalotje.nl/2019/02/27/ikea-co-sleeper-hack/ De foto is van mijzelf. Ik heb er toen nog een extra dun matrasje ondergelegd van Ikea om hem op te hogen. Scheelde weer gaten boren. Zo kwamen wij op de juiste hoogte. 😄

4 jaar geleden

Op klossen hoeft je bed alleen voor de bevalling en de dagen dat kraamhulp er is. Daarna kan hij weer op normale hoogte. Die week maakt niet heel veel uit toch? Zou geen veranderingen aan brengen om het hoger te krijgen. Veiligheid word dan minder. Nog een veiligheids Tip neem wel een cosleeper die ook gewoon(makkelijk) dicht kan aan de zijkant want dit is nodig voor de veiligheid. (Ga je zelfs slapen moet dit omhoog kunnen, of bijvoorbeeld als je slaapkamer verlaat)