76 Reacties

één jaar geleden

Ik had absoluut geen plan met beide bevallingen. Alleen dat ik wilde dat ik thuis zou bevallen en dat ik geen knip wilde tenzij het echt niet anders kon. Ik ben de bevallingen allebei rustig in gegaan en het heeft mij rust gegeven dat ik gewoon zonder plan de bevalling door ging en deed wat op dat moment goed voelde. Beide bevallingen kan ik met een goed gevoel op terugkijken

VRIEND

één jaar geleden

Het plan was dat ik geen plan had 🤣 Dus als iemand zei ja het gaat nooit volgens plan dan was mijn antwoord heel simpel; ik heb geen plan ik zie het wel 🤷🏻‍♀️😋

één jaar geleden

Ja! 🙋‍♀️. Nu moet ik wel zeggen: mijn twéede bevalling liep volgens plan. In het Geboortehuis, op de baarkruk, met alleen m'n man en de verloskundige. En (vrijwel) zonder pijnbestrijding. Dat was ook het plan bij de eerste bevalling, maar dat was uiteindelijk met een ruggenprik, het bijbehorende leger aan medisch personeel en op m'n rug persen omdat ik het bed niet uit mocht. Het is goed om een plan te hebben! Maar ook goed om (zoals jij al doet) rekening te houden met andere scenario's. Dan wordt het plan B. Of plan C.

één jaar geleden

Het is al goed dat je zegt dat je geen plan hebt, maar wel wensen en fantaseren is alleen maar goed! Ikzelf was er ook veel mee bezig en had ook een grote wens om thuis in bad te bevallen, zag het helemaal voor me en had er ook gewoon zin in, haha. Mijn dochtertje bleef alleen 'te lang' zitten en ik werd daarom met 42 weken ingeleid en is uiteindelijk in 10 minuutjes met 42+2 geboren, in het ziekenhuis dan wel maar alles voor m'n kleintje. Mocht ik nog eens zwanger worden dan ga ik weer fantaseren over een thuisbevalling, haha🤭🥰 Ik kijk er super positief op terug.

één jaar geleden

Tja, bij mij verliep het volgens plan, omdat ik geen plan had😋 ik dacht: als het lukt om thuis te bevallen is dat fijn, als we naar het ziekenhuis moeten is dat ook prima. Als het lukt zonder pijnstilling is dat fijn, als het met pijnstilling moet, is dat ook prima (etc.). Dus qua 'plan' bij mij was het alleen: we zien op dat moment wel wat ik fijn vind, wat goed is voor de baby, wat nodig is. Natuurlijk denk je erover na en probeer je het voor je te zien, maar je weet het pas tijdens de bevalling (en ik denk dat die vrouwen dat ook bedoelen met 'het gaat niet volgens plan'). Een strak plan in je hoofd hebben lijkt me overigens onzinnig bij zoiets als een bevalling, je moet maar zien hoe het gaat lopen.

één jaar geleden

Ik had ook geen plan, behalve dat ik met eigen vk in ziekenhuis wilde bevallen. Verder zou ik het wel zien. Het werd medisch (poep in vruchtwater..), maar… Vk was oude bekende in ziekenhuis en omdat zij het verder rustig had mocht ze het toch blijven begeleiden. Superfijn! Na 1,5 uur persen toch een knip vanuit het ziekenhuis, maar daarna nam mn eigen vk het weer over. Niet te druk om maken. Lekker alle opties open houden. Echt plannen kun je het toch niet 😉

één jaar geleden

Bij alle twee mijn bevallingen had ik geen vast plan. Maar wel de wens voor een thuisbevalling als het kon. Bij de eerste op de baarkruk en bij de 2de in bad. En dat is bij alle twee gelukt. Doordat ik geen vast plan had, was ik ook ontspannen (zo ver dat kan) en liet ik alles op zijn beloop. Belangrijkste is dat jij de rust hebt! Veel succes en blijf lekker in die positieve bubbel!

één jaar geleden

Mijn plan: ziekenhuis, ruggenprik als ik erom vroeg, geen zweverige praat (elke wee is er één dichter bij je kind), vertel me wat er gebeurt, zet een knip als het moet en doe de medische handelingen als het nodig is. Maar vertel me alles. En dat is allemaal zo gegaan zoals ik het voor ogen had.

één jaar geleden

Ik had een duidelijke wens voor thuis. Maar te hoge bloeddruk dus ingeleid. In t ziekenhuis katheteriseren lang tegengehouden en de vaccuumpomp ook, maar ja het kind moest er toch uit.. De weeën werden te erg en t was te laat voor pijnmedicatie. Dus uiteindelijk iets geroepen van doe maar wat nodig is om hem er zo snel mogelijk uit te halen..🙈🤣 en alles losgelaten voor zo ver ik nog een plan had op dat moment.

één jaar geleden

Ah ik snap het zoooo. Kleine ‘geruststelling’: mensen blijven dit soort stomme vibes afgeven 😅 Een paar voorbeelden: 1. Ik vind het leuk om foto’s en video’s te maken van onze dochter en hou dit ook allemaal netjes bij en maak fotoboeken/filmpjes etc. Dan zegt men: ‘als er een tweede komt ga je dat toch niet meer doen’. WHY?! Ik vind dit leuk om te doen, en voor mijn dochter later. Dus rot op met je ‘wijze’ woorden. 2. We wilden op rondreis naar Amerika met de mini (wisten we a toen ze nog in mijn buik zat). Dan zegt men: ‘Ik hoor je nog wel als de kleine er is, dan vind je dat echt te veel gedoe’. Mijn drive: gewoon gegaan, alleen al om te laten zien dat het wel gewoon kan. 3. Als onze mini snachts wakker werd dan dacht ik altijd: ‘oh heerlijk even knuffelen met mn kindje, er komt een tijd dat dit er allemaal niet meer is dus ik geniet er maar van’. Mensen weer negatief: ik ben benieuwd of je ook nog zo denkt na X slechte nachten/bij je tweede. Ga uit mijn buurt met je stomme vibes alsjeblieft haha. Mijn bevalling verliep ook redelijk volgens plan. Alleen toch gekozen voor pijnstilling want ik vond de pijn niet zo leuk. Wat ik je wil meegeven: laat je niet van je stuk brengen! Mensen denken bij ‘plan’ aan een uitgebreid plan van A tot Z, maar het klinkt meer alsof je wat wensen hebt en that’s it. Daarvan hoop je dat ze uitkomen 😊 lijkt mij een normale mindset!

één jaar geleden

Ik denk dat je een heel goed beeld voor je ziet! Mijn plan was ook thuis en als het niet zo zou zijn, ook prima. Ik heb tot 10 cm ontsluiting heerlijk onder de douche gezeten. (Ik heb dus echt letterlijk 4 uur gedoucht 🤣). Daarna een uur geperst. Ik alle standjes die jij benoemd hebt zo'n beetje. Maar helaas wilde onze meid niet eruit komen dus moesten we alsnog naar het ziekenhuis. Uiteindelijk is ze daar met allemaal medische ingrepen geboren. Ik heb totaal geen spijt van het thuis bevallen. Ik heb tot de 10 cm zo in een heerlijke bubbel gezeten zoals ik het me ook had voorgesteld.. Dus lekker go with flow en het komt wel goed! Maar als ik jouw verhaal zo lees, gaat dat wel goedkomen. Mensen zeg nu wel: zie je wel, je had gewoon naar het ziekenhuis moeten gaan. Of: bij een 2e wil je zeker meteen naar het ziekenhuis? Nee wil ik niet. Het was heerlijk thuis en het laatste stukje in het ziekenhuis was ook prima.

één jaar geleden

Bij mij wel hoor. Ik wilde graag naar het geboortehuis, daar was toen de bevalling begon gewoon plek. Toen ik daar aankwam kon ik gelijk het bad in, die hadden ze al voor me klaargezet heerlijk! Dat wilde ik ook graag. Het enige wat niet volgens 'plan' verliep is dat ik uiteindelijk niet in bad kon bevallen, omdat de persweeën zolang duurde. Het is natuurlijk zo dat je nooit weet hoe het zal lopen, maar het is wel goed om erover na te denken wat je graag zou willen. En jouw wens is om thuis te bevallen, dat kan waarschijnlijk heel goed zolang er geen complicaties zijn. Alleen maar goed om je wensen kenbaar te maken en je te verdiepen in de mogelijkheden.

één jaar geleden

Hoi, Bij mij is het eigenlijk precies gegaan zoals ik wilde! In het ziekenhuis in bad bevallen, geen coaching gehad tenzij ik er om vroeg (alleen bij persen wat ‘hulp’ gehad), geen onnodige onderzoeken tijdens de bevalling, zo min mogelijk mensen in de kamer en geen pijnbestrijding. Alles wat ik had aangegeven dat ik belangrijk vond en graag zou willen is ook gebeurd dus het kan zeker volgens plan verlopen! Ik had wel een plan geschreven en hierbij opgeschreven wat mijn wensen waren maar hierbij ook aangegeven wat ik graag zou willen als 1 of meerdere dingen niet zouden kunnen om welke reden dan ook :).

één jaar geleden

Geen plan, alleen de wens om thuis te bevallen. Het werd een medische bevalling, dus ziekenhuis zonder mijn eigen verloskundige. Maar eerlijk is eerlijk, het is me prima "bevallen" 😜 Inmiddels weer in verwachting en dit keer heb ik helemaal geen plan of wens. We zien wel hoe het loopt.

één jaar geleden

Bij mij is het exact gegaan zoals ik wilde, namelijk lekker go with the flow en wat moet gebeuren moet gebeuren. Kijk er goed op terug :)

één jaar geleden

Hier alles volgens ‘plan’ gegaan. Twee keer thuisbevalling, twee keer heel fijne rustige bevalling met alleen man en verloskundige. Combinatie van geluk en accepteren van de pijn (denk ik). Het doet bij iedereen heel veel pijn, dus denken dat het ‘bij jou misschien wel mee zal vallen’ helpt niet. Maar vertrouw erop dat je het aankunt 💪 ❤️

één jaar geleden

Precies volgens plan gegaan hier :) maar had me er wel van te voren mentaal op ingesteld dat het anders zou kunnen gaan. Mensen in mijn omgeving vonden er ook wat van dat ik een 'plan' had omdat het altijd anders loopt. Als plan had ik thuis bevallen met baarkruk zonder pijnstilling. Als alternatief had ik me wel verdiept in pijnstilling in het ziekenhuis indien toch gewenst maar ook wat als het een keizersnede wordt. Uiteindelijk thuis bevallen, maar dan zonder baarkruk. Had de VK wel bij zich maar het ging zo snel dat ik er vanaf zag. Was een perfecte bevalling. Bij een volgend kind komt er ook weer een plan ;)

één jaar geleden

Ik denk dat je een hele gezonde kijk erop hebt. Je hebt wensen maar je bent ook realistisch, je houdt rekening met meerdere scenario’s. Om antwoord te geven op je vraag: nee, mijn bevalling liep niet volgens “plan”. Zo wilde ik op voorhand weten wanneer er een medische handeling zou plaatsvinden, maar toen ik een knip kreeg hoorde ik dat pas achteraf. Ook wilde ik vooraf actief pijnbestrijding aangeboden krijgen, omdat ik vreesde dat ik anders te laat zou zijn. Allebei niet gebeurd, maar, dat vind ik niet erg. Er is namelijk achteraf goed over gecommuniceerd en mijn verloskundige heeft vanuit haar expertise keuzes gemaakt die op dat moment de juiste waren. Mijn bevalling ging veel te snel om überhaupt over een ruggenprik na te denken en die knip was nodig omdat m’n zoon het moeilijk had en ik niet verder kwam met persen. Als ik van tevoren had gedacht: het MOET zo en zo, dan had ik misschien teleurstellingen ervaren. Dat was dus niet zo. Denk dat dat bij jou dan ook zo is. Misschien red je dat bad wel niet omdat je op de rotonde bevalt (hoop t niet voor je 😜). Maar tuurlijk mag jij “dromen” over hoe je het graag zou willen. Mensen hebben altijd wel wat te zeuren. Net als dat je blij bent een kind te krijgen en mensen zeggen: “NOU GENIET NOG MAAR VAN JE RUST HOOR WANT HI HA HO DAT KAN STRAKS NIET MEER HI HO HA!!”

één jaar geleden

Ja, best wel een top bevalling gehad !

één jaar geleden

Ja hoor! Ik had juist geen uitgebreid plan. Daardoor ook geen hoge verwachtingen ofzo. Wel de duidelijke wens om thuis te bevallen en om zelf de navelstreng te mogen knippen. Da’s beide keren gelukt 🙂