22 Reacties

3 jaar geleden

Ik zou het op een bezoek per dag houden en niet elke dag iets inplannen. Ik heb in de kraamweek wel mijn (schoon)ouders laten komen en mijn broer en schoonzus. De rest pas na de week (of in overleg op de dag zelf).

3 jaar geleden

Mijn tip; DOE ZO MIN MOGELIJK!

3 jaar geleden

Reactie op zscheer

Ik zou het op een bezoek per dag houden en niet elke dag iets inplannen. Ik ...
Super dank je! Ja van de ene hoor ik in de kraamweek iedereen laten komen want dan heb je nog hulp en anders moet je het zelf doen veel vermoeiender. De volgende: alles na een kraamweek is beter. Mij lijkt de kraamweek al vermoeiend zat. dank je

3 jaar geleden

Mijn tip; DOE ZO MIN MOGELIJK!
Dank je!

3 jaar geleden

Lekker in bed en je laten verwennen. 🥰

3 jaar geleden

Reactie op fietsertje

Super dank je! Ja van de ene hoor ik in de kraamweek iedereen laten komen w ...
Afhankelijk van hoe je kindje is geniet er lekker van dat je op je wenken bedient wordt. Dat is me 2 dagen in bed gelukt toen wou ik zelf weer in de benen haha maar dan nog hoefde ik niks te doen behalve lekker met m'n kindje op schoot op de bank te zitten. Heel vervelend 😉🤗 Lekker over je heen laten komen. Bezoek mochten we pas als de kraamzorg weg was en dan was het alleen de directe familie (ouders/zussen). Ik vond het heerlijk.

3 jaar geleden

In de gaten houden dat je genoeg eet en drinkt, slaap overdag als je daar behoefte aan hebt en geef vooral aan als je grens bereikt is. Verder zo min mogelijk doen.

3 jaar geleden

pak zoveel slaap als je kan tijdens de kraamweek. ik deed dit niet en was daarna nog kapotter dan tijdens 😅 idd niet te veel visite, het lijkt niks maar het vergt heel veel van je energie die je voor andere dingen nodig hebt

3 jaar geleden

Weinig bezoek ontvangen... Je rust nemen dingen uit Handen geven maar vooral genieten

3 jaar geleden

Vooral niet denken dat je de wereld aan kunt 😅 ik dacht dat door de adrenaline / omdat ik me goed voelde wel en heb uiteindelijk veel te veel op gezeten, trap gelopen, getild.. heb daardoor nu nog erg last van mijn bekken (terwijl ik vooraf niets had). Laat je lekker verwennen! Ontvang geen bezoek als je daar niet aan toe bent en als het je lukt: bereid wat voor.. Ik had vooraf extra maaltijden gekookt en in de vriezer gestopt, extra houdbare boodschappen in huis gehaald (ook drogisterij waren), de laatste weken de was heel goed bijgehouden, de enveloppen voor de geboortekaartjes al gereed liggen.. het gaf me een gerust gevoel en het was de eerste weken heeel fijn dat we soms zo iets uit de kast of vriezer konden halen!

3 jaar geleden

Gewoon lekker niks moeten, geen bezoek buiten je ouders broers zussen oid, overgeven aan de kraamzorg en de hulp die je krijgt. Zo min mogelijk doen en genieten!!

3 jaar geleden

Don' t: teveel traplopen Do: waar JIJ je prettig bij voelt en niet wat de omgeving wil

3 jaar geleden

Ik vond het heeeerlijk om bezoek te krijgen! Ik zou alleen van te voren geen verwachtingen scheppen bij andere mensen, laat alles lekker op je afkomen en je merkt snel genoeg wat je fijn vindt. Ennn lekker veel met je kleine huid op huis, heeerlijk was dat!

3 jaar geleden

Denken dat je alles kan doen. Dat werkt later in de week echt je zo tegen. Was echt helemaal uitgeput maar ik liep alleen maar door op adrenaline. Ik had voor de hele week gekookt en in de vriezer gestopt. Geen visite ontvangen, lekker in bed of op de bank relaxen met je kindje. Heerlijk huid op huid contact gehad met zn drieën.

3 jaar geleden

Zoveel mogelijk rusten en slapen. Tijd geven aan je gezin om te wennen en focus lekker op elkaar. Wel leuk om je geluk te delen met ouders en broers of zussen, maar verder niet teveel mensen of mensen waarbij je niet in pyjama kan zitten bij wijze van. Verder vond ik het fijn om wat mooie huispakken/pyjama te hebben voor na de bevalling. Die hele periode erna lig je veel op bed en is het fijn om wat leuks aan te kunnen trekken, maar wat wel lekker zit en je in kan slapen. Ik had fijne sets met kimono erbij, kon ook makkelijk aan bij visite ipv mn oude pyjamas. En geniet ervan dat de kraamzorg lekker veel doet. Bij de eerste deed ik nog veel zelf en wilde ik biiv bij elk luiertje verschonen zijn. Bij de tweede liet ik het haar ook soms gewoon doen en bleef ik lekker in bed liggen. Komen daarna nog genoeg luiers om te doen 😅 Zorg voor makkelijk, maar gezond eten in huis. Lekker veel fruit, zodat je goed kan aansterken.

VRIEND

3 jaar geleden

Doen wat jullie zelf op dat moment willen en goed voelt! Wij hebben eerste 2 weken in ziekenhuis geen bezoek mogen hebben ivm corona (wel buiten voor de deur met ouders afgesproken maar baby mocht natuurlijk niet mee naar buiten). Verder ook heel beperkt bezoek gehad ivm corona, ik mis het wel erg. Best eenzaam af en toe zo.

VRIEND

3 jaar geleden

Tip: volle fruitschaal, mijn kraamzorg maakte de beste fruitsalades 🥰

3 jaar geleden

Reactie op CeCe82

Tip: volle fruitschaal, mijn kraamzorg maakte de beste fruitsalades 🥰
Jaaaa mijnes ook! Heerlijk! En vooral niet te dapper doen. Lekker knuffelen met je kindje, de boel de boel laten en de tijd nemen om bij te komen.

3 jaar geleden

Reactie op missyb

Ik vond het heeeerlijk om bezoek te krijgen! Ik zou alleen van te voren gee ...
Hahaha dit had ik ook. Vooral bij de eerste. Ik vond het zo leuk als mensen meteen kwamen. Ik ben iedereen berichten gaan sturen dat ze even langs moesten komen, gewoon even een half uurtje ofzo. Maar vooraf kun je dat nog niet inschatten. Maar ik moet er niet aan denken dat mijn bezoek pas na twee weken komt. Nu met corona liep dat wel anders.

3 jaar geleden

Do: - hele kraamweek op de bank doorbrengen - de kraamhulp 2x per dag vragen een fruitbakje met peren en muisjes voor je te maken (zoooo lekker) - niks van jezelf moeten - alles op je af laten komen - overdag rusten/slapen waar mogelijk - foto's maken, ook van de kraamhulp. Zo leuk voor later want je beleeft die week echt in een roes - niets aan huishouden willen doen - emoties niet wegstoppen - zoveel mogelijk knuffelen met je baby. 🥰😘