Doopnamen tweede meisje

francesstoop
2 jaar geleden
Volgen
Inmiddels ruim 32 weken zwanger, maar ik vraag me af, mochten we weer een meisje krijgen wat je dan met doopnamen doet? Ons eerste dochtertje is naar de oma’s vernoemd, maar dat doe je bij een tweede meisje niet denk ik. Wat hebben jullie gedaan?
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
3 reacties
Manonb
2 jaar geleden
Onze dochters zijn beide vernoemd naar de oma's en 1x tante en 1x oma oma (mijn oma dus). Ze hebben dus alle twee 2 vernoemingen. Zelf vind ik het een prachtig iets om te vernoemen, maar de keuze is uiteraard aan jou.
  • Rapporteren
Evee
2 jaar geleden
Ik ben er zelf een van 6 kinderen. Mijn ouders hebben het zo gedaan. Mijn oudste zus vernoemd naar oma moeders kant. Ik ben naar mijn moeder vernoemd. Mijn zus is naar mijn opa van moeders kant vernoemd en mijn oma van vaders kant vernoemd. Daarna is het vernoemen gestopt. Wij hebben ons zoontje zowel naar de beide opa's en beide oma's vernoemd. Onze vaders heetten hetzelfde en de moeders hebben dezelfde doopnaam. Wij hebben voor een dubbele vernoeming gekozen, omdat mijn moeder in het begin van mijn zwangerschap onverwacht overleden is. Mocht er een 2de komen. Ik wil het als jongen is, naar mijn man vernoemen. Een meisje weet ik zo snel nog niet wat ik dan zou doen. Maar voel je vrij om zelf te kiezen hoe je vernoemd. Ik weet niet of de namen zich lenen om nog een keer te vernoemen. Of dat het namen zijn, waarvan je een andere naam hebt met dezelfde betekenis. Ik heet Ivanka en dat is de Russische variant van Johanna, de doopnaam van mijn moeder. Veel succes met het maken van een keuze voor de naam.
  • Rapporteren