7 Reacties

茅茅n jaar geleden

Nee wij doen het niet. Wij hebben beide een achternaam uit meerdere delen. En hoe zit t als ze ooit gaat trouwen en ook haar mans naam aan wil nemen.

茅茅n jaar geleden

Ik ga het zeker doen. Zelf heb ik een nogal zeldzame achternaam die ik graag wil doorgeven. Het liefst wilde ik dat ons kind mijn achternaam kreeg, maar mijn vriend wil dit niet. Dit lijkt dus een goed compromis. We zijn het nu alleen nog niet eens over de volgorde, haha. Bij mij speelt het ook mee dat ik mijn eigen achternaam graag wil houden als mijn vriend en ik ooit gaan trouwen.

茅茅n jaar geleden

Ik had het heel graag willen doen. Mijn dochter is nu 4 maanden. Op haar zorgverzekering, paspoort etc heeft ze nu 1 achternaam, die van mijn partner. Dit gaan we nu niet meer veranderen. Onze voorkeur was geweest om haar eerst de vaders achternaam en dan de mijne te geven. Mochten mijn partner en ik ooit gaan trouwen dan hou ik mij naam eerst en plak ik die van hem er achter aan. Dan zouden we in een gezin van 3, 3 verschillende achternamen hebben. Dit lijkt me erg verwarrend en toch niet helemaal het samenhorige gevoel geven waar ik naar op zoek was met de dubbele achternaam. Wij gaan het niet meer veranderen maar als deze wet er 4 maanden eerder doorheen was had ik het wellicht wel gedaan!

茅茅n jaar geleden

Ik heb al een zoontje met de achternaam van mijn partner, dus ik denk dat ik dat ook maar doe voor nr. 2. Volgens mij is dat zelfs verplicht, maar dat weet ik niet zeker (dat ze hetzelfde zijn). Als ik nu pas mijn eerste kindje zou krijgen, zou ik zeker overwegen om beide achternamen te geven. Vind dat ergens wel zo eerlijk. Mijn enige twijfel daarbij zou zijn of het niet vervelend/verwarrend is voor het kindje om een dubbele achternaam te hebben. In Spaanstalige landen doen ze het ook, dus in die zin is het zo vreemd nog niet.

茅茅n jaar geleden

Reactie op Ang6

Nee wij doen het niet. Wij hebben beide een achternaam uit meerdere delen. ...
Ja dan word de naam wel erg lang 馃檲

茅茅n jaar geleden

Reactie op esmee11

Ik ga het zeker doen. Zelf heb ik een nogal zeldzame achternaam die ik graa ...
Mijn vriend gaat er over nadenken. Ik vind de gelijkheid van partners een mooie gedachte waardoor ik het wel zou willen.

茅茅n jaar geleden

Hoi! De nieuwe dubbele achternaam is een populair onderwerp en we hebben intussen ook al een topic hierover! Om het overzichtelijk te houden wil ik jullie vragen om daar verder te kletsen. Dit topic zal ik sluiten. https://community.24baby.nl/forum/baby/tweede-achternaam-per-1-1-2024-OwN6Vj?page=1 Groetjes, Micky