45 Reacties

3 jaar geleden

Hoi, Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik heb ook uterus didelphys. Ik ben nu zwanger van mijn tweede kindje. Beide kindjes zaten / zitten in mijn rechter baarmoeder. Van de eerste bevallen met 38.2 weken. Nu 28.3 zwanger van mijn tweede kindje. En die blijft hoop ik minstens net zolang zitten :) Ik mag niet bij een verloskundige lopen, maar loop bij de gynaecoloog. Het is namelijk echt belangrijk dat je goed en kundig begeleid wordt. Wat wil je weten?

3 jaar geleden

Ik las dat er problemen kunnen komen wat betreft groei door het kleiner zijn van de baarmoeder.. een grotere kans op miskramen, vroeggeboorte en keizersnede etc. Nu weten ze bij mij nog niet zeker in hoeverre de baarmoeder gesplitst is maar over een paar weken moet ik dus terug bij een andere verloskundige die hier dus beter mee bekend is... moet ik dan niet direct naar de gynaecoloog? Ik liep op de afgelopen anderhalf jaar al bij een gynaecoloog ivm PCOS en onregelmatige cycli, hier hebben ze echter nooit eerder wat over gezegd, hoe kan het dat niemand dit ooit heeft gezien? Kwamen ze bij jou er ook later achter? Heeft het veel gevolgen gehad voor het beloop van je zwangerschap, gezondheid van het kindje, bevalling etc?

3 jaar geleden

Bij mijn vorige zwangerschap (werd een miskraam) zeiden ze er ook niets over...

3 jaar geleden

Het enige wat ze ooit gezegd hebben is dat mijn baarmoeder iets gekanteld is.. maar dat kwam vaak voor zeiden ze toen (zo’n 2 jaar geleden)

3 jaar geleden

Hoi. Ik heb unicornus bicornus. Dus een tussenschotje Ze deden er erg dramatische over maar ze moeten alle mogelijke senarios bespreken natuurlijk. Idd alle nare dingen als coufeuse en vroeg geboorte en gehandicapt.. Ben nu 37+4 hele zwangerschap geen last. Merk wel dat kindje links licht. Maar heb echt verder 0 complicaties of gekke dingen. Goed dat ze het je zeggen maar maak jezelf niet gek. Er zijn heel veel vrouwen die het hebben zonder dat ze het weten. Succes!

3 jaar geleden

Wat een onrust voor je, zo aan het begin van je zwangerschap. Ik zou het voorleggen aan je huisarts en eventueel om doorverwijzing vragen. Het komt echt niet vaak voor en ook in het ziekenhuis zie ik echt vaak artsen die het nog nooit hebben gezien. Met een gewone echo is het ook echt moeilijk te zien waar een tussenschot op houdt en of het 1 baarmoeder is met 2 holtes of 2 baarmoeders. Je hebt inderdaad een verhoogde kans op vroeggeboorte. Maar dat hangt ook af in hoeverre de baarmoeder echt gesplitst is. Ik heb 2 volledige baarmoeders. Ik wordt om de 4 weken gecontroleerd of mijn baarmoedermond nog steeds mooi lang is. Als die korter wordt dan kunnen ze daar een bandje omdoen zodat die niet nog verder verstrijkt. Ook slik ik ascal vanaf 14 weken om de placenta beter te doorbloeden en krijg ik regelmatig groei-echo's. De baby groeit keurig en heeft het erg naar haar zin in mijn buik :) Ik heb in beide zwangerschappen wel veel pijn. Vanaf 17 weken zoveel harde buiken dat werken niet gaat. Bij mijn zoon kon ik tot 32 weken nog wel een beetje mezelf bezig houden met dingen, daarna lag ik op bed. Nu ben ik 28 weken en kan ik al weinig meer. De rek op zo'n kleine baarmoeder is groot. Het voelt denk ik zoals een tweelingzwangerschap, alleen draag ik er maar 1 ;) Toch wil het niet zeggen dat het bij jou ook zo zal lopen. Wel is het heel belangrijk naar je lijf te luisteren. Je hebt de komende maanden maar 1 doel; die baby zo lang mogelijk binnen houden.

3 jaar geleden

Ik kwam er trouwens heel jong achter. Zoals gezegd heb ik 2 baarmoeders die helemaal doorlopen naar onder. Dus ik had ook 2 vagina's. Bij de bevalling van mijn zoon is dat er 1 geworden (niks van gevoeld). Bevalling ging heel snel, met 6 uur was ie er.

3 jaar geleden

Hoi. Ik heb unicornus bicornus. Dus een tussenschotje Ze deden er erg d ...
Fijn! Zie je TO, het kan alle kanten op :)

3 jaar geleden

Heel erg bedankt voor jullie reacties! Ik besef me dat elke baarmoeder en zwangerschap anders is en dat er geen standaard is voor deze dingen maar het is toch fijn om de ervaringen van anderen te horen. Ik denk dat ik de huisarts inderdaad alvast op de hoogte stel en dan hoor ik vast wel of die zegt wacht de volgende echo af bij de verloskundige of ga maar terug naar je gynaecoloog. Bedankt dames💖, ik ga me er gewoon rustig over houden en we gaan zien hoe het loopt!

3 jaar geleden

Reactie op HoneyXx

Heel erg bedankt voor jullie reacties! Ik besef me dat elke baarmoeder en z ...
Fijn dat je er wat rustiger onder bent. Lees nu nog een keer goed en zie dat je al onder controle was bij de gynaecoloog. Die zou je ook kunnen bellen om te vragen wat zij adviseren. Succes!

3 jaar geleden

Ja is ga hun denk ik maar direct bellen.

3 jaar geleden

Ivm Corona mogen ze niet zomaar een afspraak inplannen, dus ik zal even moeten wachten tot de verloskundige over een paar weken nogmaals heeft gekeken. Als het nodig is wordt ik toch wel doorverwezen dus dat komt wel goed👍🏻

3 jaar geleden

Goed dat je gebeld hebt en doorverwezen wordt als het nodig is. Mocht je het willen laten weten over een paar weken, dan lees ik je weer! Ik wens je een hele rustige zwangerschap!

3 jaar geleden

Ik zal laten weten zodra ik iets weet 👍🏻😁

3 jaar geleden

Gister m’n echo gehad, de andere verloskundige dacht niet te zien wat mijn vorige verloskundige zag. Ze zei we houden het in de gaten maar het lijkt gewoon een normale vorm baarmoeder te zijn. Bij mijn volgende echo’s wordt er vanaf nu elke keer even gecheckt of ze iets ‘afwijkends’ zien

3 jaar geleden

Hoihoi. Ik heb ook uterus didelphys. Ik ben hier achter gekomen toen sex niet lukte. Bij mij was de baarmoeder dubbel en zat er een tussenschot in de baarmoeder. Ik heb twee baarmoeders met alle bij 1 eierstok, twee baarmoedermonden en 1 vagina. Het tussenschot in de vagina is operatief verwijderd maar dat ik nu zwanger ben en de 24 weken gehaald heb is een wonder. Een aantal vragen die je moet stellen is of je gewoon kan bevallen. Ik kan dit niet bij mij komt er een keizersnede. Helaas is er vrij weinig bekent over dit en zijn lotgenoten moeilijk te vinden. Ik wil je helemaal niet bang maken maar vraag even of de baby in de Grote baarmoeder zit. Dan zit die namelijk goed. Je moet onder behandeling van de gynaecoloog gaan als het vastgesteld is. Hier moet je ook niet bang zijn om te vragen wat de gynaecoloog ervan weet.. niet iedereen is gespecialiseerd. Ik heb nu een gynaecoloog die vanaf het begin een extra studie/cursus gedaan heeft om mij te kunnen helpen. Voor de operatie moest ik naar Rotterdam en ik hoop dat ik de keizersnede krijg in Roermond maar dit kan zomaar Veldhoven of Rotterdam worden.

3 jaar geleden

Hoihoi. Ik heb ook uterus didelphys. Ik ben hier achter gekomen toen sex n ...
Nou voor nu zij. Ze er dus nog niet uit of het daadwerkelijk zo is, ze kon wel zeggen dat mijn miskraam aan de andere kant zat vorig jaar... maar ze houden het in de gaten want weten het allemaal nog niet zeker... vandaag een echo in Erasmus mc en misschien zien zij het beter dan de verloskundigen..

3 jaar geleden

Hoihoi. Ik heb ook uterus didelphys. Ik ben hier achter gekomen toen sex n ...
Voor jou ook een enorme uitdaging geweest dus, hoop dat alles soepel verloopt voor je!

3 jaar geleden

Reactie op HoneyXx

Nou voor nu zij. Ze er dus nog niet uit of het daadwerkelijk zo is, ze kon ...
Okeaj heel veel succes! Laat maar weten wat ze zeggen. Als je meer wilt weten of er verder over wilt kletsen hoor ik het wel😘

3 jaar geleden

Hi Honeyxx, Ik kwam er pas achter toen ik bevallen was. Ik heb een tussenschot in mijn baarmoeder. Ik merkte wel dat mijn zoontje altijd aan de rechter kant lag. En hij heeft de hele zwangerschap in stuit gelegen, een versie lukte daardoor ook niet. Ik heb een stuitbevalling gedaan omdat deze ontzettend gunstig was voor mij. Maar dit was allemaal achteraf pas duidelijk. 1 week voor zijn geboorte vonden ze hem wat aan de kleine kant, maar dit verschilde ook per verloskundige/gyneacoloog. Ik kreeg wat extra controles en uiteindelijk is hij met 36.3 geboren. Geen couveuse gezien en geen hulp nodig gehad. Ze zullen je misschien wat extra in de gaten houden, maar ik heb zelf een hele prettige zwangerschap gehad! Geen last van kwaaltjes, hij lag alleen in stuit omdat hij niet zoveel ruimte had om te draaien. Mocht je nog iets willen weten, kan je het altijd vragen!