19 Reacties

4 jaar geleden
Als het tot poeder is verkregen, is het 100% niet rauw meer. Rauw eigeel is eigeel dat rechtstreeks uit een ei komt en waar vervolgens niets meer mee gebeurt.

4 jaar geleden
Reactie op m05
Dank je wel voor je berichtje! Bestaan er überhaupt producten in de superma ...
Bavarois heeft rauwe eieren over het algemeen. Maar dat kopen ze voornamelijk met kerst.
En anders moet het wel bij de versafdeling & koeling staan. Maar dat soort toetjes lijken mij altijd goed.
Rauwe eieren blijven niet erg lang goed :)

4 jaar geleden
Reactie op m05
Dank je wel voor je berichtje! Bestaan er überhaupt producten in de superma ...
Geen probleem :). Ik geloof niet dat de supermarkt producten verkoopt die rauw eigeel bevatten. Dit is geloof ik met name in zelfgemaakte gerechten/producten te vinden 😊

4 jaar geleden
Als het rauw is, staat dat expliciet vermeld. In bepaalde chocolademousse zit bijvoorbeeld wel rauw ei. En in bavarois inderdaad! Bij de verse bakker moet je er ook op letten. Maar nogmaals: het moet expliciet vermeld staan. Dit mag je dus gewoon eten!

4 jaar geleden
Reactie op m05
Ja zeker. Helaas niks over eigeel of dit toetje🥲
Het handigste is om op 'soort' te zoeken en niet op merk. Aan je foto te zien is dit creme brulee en die staat ook in de zwangerhap app 😉

4 jaar geleden
Op producten die in NL (en volgens mij heel europa) in de supermarkt verkocht worden, is het verplicht om te vermelden als er rauw ei of rauwe melk in zit.
Over poedervormen hoef je je geen zorgen te maken.
En idd producten zoals bavarois of chocolademouse die in de zelfgemaakte variant vaak rauw eiwit bevatten, worden in een fabriek doorgaans met gepasteuriseerd eiwit gemaakt, omdat het anders ook maar 1 of 2 dagen houdbaar zou zijn en dat is voor zo'n producent ook niet praktisch.
Je kan tegenwoordig in veel supermarkten ook gewoon een fles gepasteuriseerd eiwit kopen als je zou willen.
Ik ben zelf qua ei ook niet zo moeilijk. Wat je er van kan krijgen, is salmonella. Maar dat is ten eerste niet gevaarlijk voor je baby, je kan er alleen zelf extra ziek van worden als je zwanger bent. En daarnaast is bij Nederlandse eieren de kans dat je een besmet ei treft, ongeveer 1 op 20 000. En die bacterie zit dan vaak aan de buitenkant van het ei, dus als je het wast met zeep of in kokend water legt, is de kans nog kleiner.
Zo durf ik dus gerust nog een ei te eten waarvan de dooier nog niet 100% gestold is na t koken. En over producten die ze in de supermarkt verkopen maak ik me al helemaal niet druk.
Alleen huisgemaakte mayonaise van een restaurant ofzo, dat laat ik wel staan, en voor een toetje vraag ik het altijd even na.
Geniet lekker van je skyr crème brûlée, het klinkt goed idd, die mag ook op mijn boodschappenlijstje!

4 jaar geleden
Reactie op m05
Dank je wel voor je berichtje! Bestaan er überhaupt producten in de superma ...
Hooguit in verse saus van de versafdeling. Verder niet. Anders is 't namelijk te slecht houdbaar. En daarnaast zijn er nog heke grote groepen mensen naast zwangeren die geen salmonella ( wat via rauw ei zou kunnen worden doorgegeven) binnen mogen krijgen. Dat risico kunnen supermarkten niet nemen dat iemand ernstig ziek wordt door hun product. Dus gewoon normaal boodschappen doen, je vlees goed bakken, gewoon geen rauwe vis nemen ( dus ook niet gerookt) en je groenten goed wassen. Dan komt 't goed. En betreft afhaal eten, voorzichtig met vlees en vis gerechten zijn. Dan kan 't eigenlijk niet mis gaan. Al is de kans op besmetting sowieso klein hoor. Geen stress dus. Geniet van waar je trek in hebt en veel geluk gewenst!