4 Reacties

2 maanden geleden

Overleg even met je kraamzorg wat mag. Niet bij elke kraamzorg mogen elektrische kruiken.

2 maanden geleden

Elektrische kruiken mogen niet bij je baby in bed. Ik had er wel een die ik tijdens de nachtvoedingen in zijn bedje legde. Dan kon hij na de voeding een warm bed in. Ideaal met een stekker, veel minder werk dan een aluminium kruik. Maar die lag dus nooit met baby tegelijk in bed.

VRIEND

2 maanden geleden

Onze kraamhulp mocht er niet meewerken omdat ze voorheen wel eens uitelkaar spatten. Iets wat een metalen kruik ook kan doen als je het verkeerd gebruikt. Ik heb er wel een en gebruik het soms voor mezelf.

2 maanden geleden

Ja, beviel uitstekend. Degene die ik toen had wordt niet meer verkocht, maar bleef ongeveer 8 uur warm. De kraamzorg kwam eerst met dat ze die niet mochten gebruiken, maar dat is echt onzin. De reden die ze daarvoor hebben is nu er incidenten zijn geweest waarbij ouders de veiligheidsvoorschriften niet in acht namen (denk aan de kruik aan de lader bij de baby leggen - sorry dan ben je echt oliedom - of veel te lang aan de lader). Een aluminiumkruik zou bij ons zelfs gevaarlijker zijn nu wij een aerosleep hebben. Als de aluminium kruik lekt dan kan het water geen kant op en krijgt de baby over het hele lijf brandwonden. De kraamzorg was binnen een dag helemaal fan van de elektrische kruik nu deze niet zo gloeiend heet werd dus zelfs al zou er geen doek om zitten zou niemand zich verbranden. Halverwege de nacht was er altijd wel een voeding en dan deden we de kruik een paar minuten aan de lader en dan was die weer vol. Van leeg naar vol duurt ongeveer 8 minuten dus in die tijd konden wij vast verschonen en het bedje weer voorverwarmen en daarna de baby voeden.