48 Reacties

18 dagen geleden

Wanneer was de eerste dag van je laatste menstruatie?

18 dagen geleden

Wat een stress! Weet je toevallig je ovulatie datum (ongeveer)? Clearblue is niet heel betrouwbaar qua weken indicatie, de range is heel groot. Maar 3 weken verschil tussen wat je zelf hebt uitgerekend en wat de echo zegt is wel heel veel.

18 dagen geleden

Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet goed klinken. De termijn en je positieve test wijken erg van elkaar af. Als je gisteren 5.3 weken zwanger was dan teste je al positief op het moment van de bevruchting... en dat kan niet. Ik vind het ongelofelijk dat ze je nog laten wachten tot 6 mei! Sterkte ❤

18 dagen geleden

Op wat is de berekening gebaseerd? Hier ovuleer ik laat tov gemiddelde volgens de standaard berekening zat ik ook 2 weken achter op schema, gezonde zwangerschap gehad en nu moeder van een toffe 1 jarige!

18 dagen geleden

Reactie op Sharralanda

Wanneer was de eerste dag van je laatste menstruatie?
26-2-24

18 dagen geleden

Reactie op msm85

Wat een stress! Weet je toevallig je ovulatie datum (ongeveer)? Clearblue i ...
Ja heel stressvol 26-2-24 eerste dag van mijn laatste menstruatie

18 dagen geleden

Reactie op Ikigai

Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet goed klinken. De termijn en je pos ...
Bedankt voor je eerlijkheid, je zit met wettelijke regelgeving van 10 dagen wachten Alleen als ik ga bloeden of koorts krijg kan ik eerder terug komen, omdat het dan een miskraam is 😭

18 dagen geleden

Reactie op Mominprocces

Op wat is de berekening gebaseerd? Hier ovuleer ik laat tov gemiddelde vol ...
Berekenen is gebaseerd op de eerste dag van mijn laatste menstruatie

18 dagen geleden

Reactie op colinda1994

Berekenen is gebaseerd op de eerste dag van mijn laatste menstruatie
Dan denk ik dat er nog wel een klein kansje bestaat dat alles oké is daar binnen 🍀

18 dagen geleden

Reactie op Mominprocces

Dan denk ik dat er nog wel een klein kansje bestaat dat alles oké is daar b ...
Berekening is namelijk gebaseerd op gemiddelde maar als jij eens later ovuleerde of 2 x in een maand dan kan alles anders zijn.

17 dagen geleden

Reactie op Mominprocces

Op wat is de berekening gebaseerd? Hier ovuleer ik laat tov gemiddelde vol ...
Ja maar in dit geval is er een andere situatie, namelijk op 2 april al een positieve zwangerschapstest. Stel je doet allerlei aannames dat ze misschien nog iets verkeerd hebben gemeten enzo, dan nog klopt de termijn van de echo niet met al een positieve test op 2 april. Wat ikigai eerder ook zegt. @TS ik vrees dat je moet rekening houden met slecht nieuws. Wat bedoel je precies met de wettelijke regelgeving? Ik lees hier vaker dat vrouwen een week later gewoon weer een echo krijgen om opnieuw te beoordelen en dat er dan een plan wordt gemaakt. Heel veel sterkte!

17 dagen geleden

Reactie op Vosje86

Ja maar in dit geval is er een andere situatie, namelijk op 2 april al een ...
Dankje wel , we wachten af en gaan uit van het ergste

17 dagen geleden

Als ik je bericht goed lees heb je 3,5 week geleden voor het eerst positief getest. Het zou dan goed kunnen dat je dus net iets langer dan 5 weken zwanger bent. Ligt er ook aan hoe er geteld wordt, vanaf je laatste menstruatie zou het inderdaad niet uitkomen maar als je cyclus afwijkt van de 28 dagen en dus je eisprong later is geweest is het goed mogelijk. Het kan denk ik echt nog alle kanten op. Hopelijk heb je over twee weken meer duidelijkheid 🍀

17 dagen geleden

Je kunt inderdaad uit zelfbescherming het beste rekening houden met het ergste. Mijn ervaring is dat er best een paar weken verschil kunnen zitten tussen je eigen verwachting en berekening en die van de echo's. Daar wordt je inderdaad heel onzeker van. Het enige wat je kunt doen is afwachten. Wat naar voor je dat het nog te vroeg is voor het luisteren naar een hartje. Bij mij zitten er nu ook een week of 2-3 verschil tussen, maar inmiddels toch 18weken2dagen zwanger van mijn 4de. Ik ben er nogsteeds van overtuigd dat mijn termijnecho niet kan kloppen... maar toch blijkt de kleine verder gewoon naar verwachting groeien en is er verder niks aan de hand. We zijn geen machines, de eisprong kan vroeger of later komen dan verwacht en het blijven wondertjes. Bij mij was het zeer waarschijnlijk een tweeling waarvan er een in een vroeg stadium is gestopt met groeien. Ik had met 8weken4 dagen, de dag na een echo een hevige bloeding. Ik dacht echt klaar... maar nee, hartje klopte en hij bewoog. Week later weer hevige bloeding... weer niks aan de hand verder. Maar zagen ze dus iets zitten wat van de ene helft van de tweeling kon zijn. Van het weekend rond de 18 weken dus weer wat bloedverlies, met de baby weer niks aan de hand... Ik heb het moedergevoel nog steeds geblokkeerd voel ik, ik voel me minder "zwanger" dan de vorige keren...zo werkt het kennelijk gewoon. Mijn 3de was ik het ook niet met de uitgerekende datum eens, minder groot gat dan met mijn huidige zwangerschap, maar zou met 38 weken geboren zijn na de inleiding ivm met HELPP, maar de verloskundige vond hem er niet zo uit zien. Leek gewoon op een volgroeide 40 weken baby. Veel sterkte en succes!

17 dagen geleden

Reactie op mamma4

Je kunt inderdaad uit zelfbescherming het beste rekening houden met het erg ...
Dankje wel, ik waccht het af , voel me alleen moe verder geen klachten

17 dagen geleden

Reactie op wen2122

Als ik je bericht goed lees heb je 3,5 week geleden voor het eerst positief ...
Dankje wel

17 dagen geleden

Reactie op wen2122

Als ik je bericht goed lees heb je 3,5 week geleden voor het eerst positief ...
Als je vandaag 5.4 weken zwanger bent dan kan je ten vroegste 2.4 weken geleden een positieve test gehad hebben. En dat is als je op 7 dpo al positief getest hebt (en die kans is klein). Bij 5.4 weken zwangerschap was de bevruchting 3.4 weken geleden. Kijken naar je cycluslengte gaat niet helemaal op als je weet wanneer je positief getest hebt. Ik denk dat we allemaal willen dat het goed komt voor ts, maar die valse hoop doet niemand goed vrees ik.

17 dagen geleden

Ik had iets vergelijkbaars. Ik ben nu 26+5 volgens de verloskundige. Dit baseren ze puur op de groei van de baby, die vooral de eerste 12 weken heel goed te vergelijken is tussen baby's. Dus toen ze destijds de termijnberekening ging doen kreeg ik te horen dat de baby toen 12 weken en 4 dagen was. Als ik dan de startdatum (dag 0 zeg maar) zou nemen, heeft ze daar gewoon 40 weken bij opgeteld. Die dag was bij mij dan 28 oktober, en mijn uitgerekende datum is daardoor 27 juli. Maar, toevallig weet ik dat datzelfde weekend de bevruchting moet zijn geweest, omdat ik nog geen 3 weken na die dag al positief testte én ik aan geheelonthouding heb gedaan, dus het is fysiek niet mogelijk dat de baby 2 weken later zou zijn 'ontstaan'. Normaal tel je daarom bij de bevruchting 38 weken op, niet 40. Dus in dat geval zou mijn baby eerder komen. Bij mijn eerste echo was er helemaal niets te zien, een week later een klein kringetje. Maar mijn baby groeit prima volgens het aantal weken dat ik ben volgens de verloskundige, en is lekker levendig. Ook al weet ik dat ze eigenlijk een tikje 'ouder' moet zijn. Mijn conclusie is dat we eigenlijk niet van alles precies weten hoe het werkt. Ik weet van mezelf, en van 3(!) andere vrouwen die zwanger zijn geworden op een moment in hun cyclus dat het niet 'kan' volgens de wetenschap. Dus duidelijk is dat het niet altijd een simpel telsommetje is met dagen. Soms kan een zaadje of eitje er even over doen voordat ze bevruchten en innestelen. Soms test je vroeger positief dan 'zou moeten'. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit voor het groeipatroon van de baby. Ga er gewoon vanuit dat alles goed is, wat jij meemaakt nu, is niet ongewoon. Die echo's laten niet altijd alles even makkelijk zien, en als je baby volgens de echo's jonger is dan jij denkt, naja, uiteindelijk maakt dat niet uit. Dat betekent echt niet dat het een miskraam is of dat het hartje niet is gaan kloppen. Het is waarschijnlijk helemaal normaal.

17 dagen geleden

Reactie op Appelsapje

Ik had iets vergelijkbaars. Ik ben nu 26+5 volgens de verloskundige. Dit ba ...
Dankje wel we wachten af ❤️

17 dagen geleden

Reactie op colinda1994

Dankje wel we wachten af ❤️
Precies, uitgerekende data zijn echt dubieus soms en de verloskundigen en geneacologen kunnen daarin koppig zijn...