12 Reacties

15 dagen geleden

Het is gewoon progesteron. Dat maak je zelf ook aan tijdens de zwangerschap (sterker nog, dat heb je nodig voor een gezonde zwangerschap). Dus je hoeft je echt geen zorgen te maken. Bovendien schrijft de gynaecoloog niet zomaar iets voor. Utrogestan is een veel gebruikt medicijn tijdens zwangerschappen. Ik heb het bij 2 zwangerschappen gebruikt. Eentje is nu een heel gezond leuk kindje van 1.5. De andere baby zit nog in de buik maar lijkt tot nu toe ook helemaal in orde.

15 dagen geleden

Reactie op L1310

Het is gewoon progesteron. Dat maak je zelf ook aan tijdens de zwangerschap ...
Had je bijwerkingen oid?

15 dagen geleden

Heb ik ook gebruikt voor het voorkomen van een miskraam. Ik heb het de eerste 12 weken gebruikt. Ik had er soms wat bijwerkingen van. Vooral het idee dat de zwangerschapskwalen nog erger werden. Verder vind ik het een beetje viezig iets. Je steekt die capsules erin en dan is er zoveel vulmiddel wat er ook weer uit moet 😂.

15 dagen geleden

Reactie op Momo96

Heb ik ook gebruikt voor het voorkomen van een miskraam. Ik heb het de eers ...
Haha, ja dat is wel een vies idee. Die bijwerkingen zijn minder..de gynaecoloog zei tegen mij dat ik ze pas mocht gaan slikken na de 16 weken ivm de vorming van het geslachtsorgaan. Daardoor ben ik een beetje gaan twijfelen.

14 dagen geleden

Ik heb het de eerste 12 weken gebruikt. Behalve dat er weer veel prut uitlekt en ik dat niet fris vond voelen nergens last van gehad. Het wordt heel vaak voorgeschreven. Ik heb een gezond jongetje naast me spelen nu :)

14 dagen geleden

Heb het ook gebruikt ivm eerdere vroeggeboorte. Zoon nu is kerngezond en zwanger van de 2e. Bijwerking die ik ervaren heb is dat mijn zwangerschapskwalen vele male erger werden dan de zwangerschap zonder dit middel (maar wel vroeggeboorte). Veel pijn aan heupen en andere gewrichten (al vroeg in ziektewet erdoor), terwijl ik normaal best sportief was.

14 dagen geleden

En inderdaad wat meer witte afscheiding van het middel, maar vond het na alle verhalen alles meevallen

14 dagen geleden

Ik gebruik ze nu al drie weken. Ben ermee begonnen toen ik 16 weken was. Ook vanwege een extreme vroeggeboorte bij de eerste. Qua bijwerkingen valt het mij wel mee. Soms wat hoofdpijn en toenemende afscheiding. Ik verschoon 1001x liever twee keer per dag mijn ondergoed, dan dat ik weer met 27 weken beval.

14 dagen geleden

Reactie op Lovemylittleone

Heb het ook gebruikt ivm eerdere vroeggeboorte. Zoon nu is kerngezond en zw ...
Ah, die heupen en gewrichten .. wist niet dat dat ook door de progestron kon komen. Ik merk ook wel dat het daar wat gevoeliger is. Mja ik vind veel kwaaltjes al gauw in het niets vallen ten opzichte van weer met 27w bevallen.

14 dagen geleden

Reactie op Zwaantjee

Ik gebruik ze nu al drie weken. Ben ermee begonnen toen ik 16 weken was. Oo ...
Helemaal mee eens, zelf met 24 weken bevallen en zo waard dat dit niet herhaald is bij volgende zwangerschap! Ook het nu moeilijk kunnen lopen van de pijn en andere klachten is t waard dat kleine nog even blijft zitten

14 dagen geleden

Ik heb het gekregen tot 12w ivm eerdere miskraam en ben zeer tevreden over de werking. Ik heb niet echt last gehad van bijwerkingen, alleen een mini beetje kramp half uurtje na het inbrengen ofzo.. het is wel een vies boeltje maar dat valt in het niet bij de werking. Ik hoop dat het voor je gaat helpen!

14 dagen geleden

Reactie op Lovemylittleone

Helemaal mee eens, zelf met 24 weken bevallen en zo waard dat dit niet herh ...
Precies! Ik duim dat het hier nu ook goed gaat.