16 Reacties

2 maanden geleden

Geen ervaring, maar zou je verloskundige hierin niet kunnen adviseren? Die heeft waarschijnlijk veel verschillende ervaringen en weet er genoeg van. (Ik wilde niet eens onder de douche../vond alles veel te heet…)

2 maanden geleden

Allereerst; bevalbad raad ik echt aan, wat zijn dat topdingen zeg! 1e bevalling met 5cm ingegaan. Door het warme water voelde ik de pijn bijna niet meer. Omdat ik zo ontspannen was, was het een uur later al 10 cm. Ik ben ook jou lengte en had een mini. Ging prima, je blijft toch beetje op zelfde plek, en je had genoeg ruimte om van houding te veranderen.

2 maanden geleden

Onze VK praktijk leent ze uit. Wilde hem reserveren maar zag dat hij bijna 2 bij 1 meter is…. Is dat niet mega groot?? 😅

2 maanden geleden

Ik heb die van mij toevallig vandaag binnen gekregen. Heb dan wel de normale gekozen want weet van mezelf dat ik bij pijn vaak beweeg drang krijg. Maar dit word mn eerste dus moet het ook allemaal nog maar ondervinden😋

2 maanden geleden

Ik heb een normale gehuurd! Vond het superfijn om daarin te bevallen. Enige probleem waar wij tegenaan liepen was dat we in een nieuwbouwhuis wonen, en de warmtepomp niet genoeg warm water gaf om het bad te kunnen vullen. Iets met douchen om de ergste weeën op te vangen 🙈 Voor de rest vond ik het een heel fijn ding en was het makkelijk op te zetten. Vond het ook heel bijzonder om te zien hoe onze dochter in het water beviel. Het leek me voor haar wat meer ontspannen om van warme buik naar warm water te gaan. En zodra je uit het bad bent, laat je ook de viezigheid achter en verhuis je naar een schoon bed, dat vond ik een fijnere ervaring dan wat ik van tevoren had verwacht haha.

2 maanden geleden

Reactie op MichelleEnHannah

Ik heb een normale gehuurd! Vond het superfijn om daarin te bevallen. Enige ...
Ik loop dus tegen precies hetzelfde probleem aan..Mag ik vragen hoe jullie uiteindelijk toch het bad volgekregen hebben? Mijn verloskundige zei dat we dan maar met pannen op de kookplaat water moesten verwarmen.. Maar dat zie ik nog niet echt zitten 🙈

2 maanden geleden

Ik zou een groot bad nemen, als je de plek hebt! Ik kon mijn benen niet strekken (ben 1m68) en kreeg nare kramp bij elke wee.

2 maanden geleden

Reactie op Marieke2302

Ik loop dus tegen precies hetzelfde probleem aan..Mag ik vragen hoe jullie ...
Bij ons was het uiteindelijk halfvol en dat was best prima. Ik kon het zitje in het bad niet gebruiken, maar een beetje onderuit zittend (op de bodem) was helemaal oké!

2 maanden geleden

Ik heb uiteindelijk ervoor gekozen om het ocean reef badje te kopen. Je moet dan los nog wel een dompelpomp en vulslang bestellen bij bijv oerbron, maar dan ben je voor een paar tientjes klaar! Mocht je hem niet gebruiken zit je niet met die hoge kosten alsnog. Mijn VK vind het iig prima om die te gebruiken. Qua lengte; ik heb ook nog even getwijfeld om eerst de mini te doen en dat moet prima passen mits je niet bijv met je partner samen in bad wilt. Ik las dat dat soms wel wat krap kan worden. Wel sneller gevuld natuurlijk dan een grote!

2 maanden geleden

Reactie op Maud93×

Allereerst; bevalbad raad ik echt aan, wat zijn dat topdingen zeg! 1e beval ...
Welke had jij?

2 maanden geleden

Een bevalbad is vanuit mijn ervaring zeker een aanrader. Mede dankzij het bad heb ik een fantastische bevalling gehad. Ons bevalvad was inderdaad ietwat ovaal. Wel de grotere versie, ik ben zelf 1,69. Als ik foto's terugkijk zie ik mezelf tussen de weeën door vaak zo goed als horizontaal liggen, volledig ontspannen. Ik vond het dus wel fijn om een groot bad te hebben. De weeën ving ik op op m'n knieën dus daarvoor zou een groot bad in mijn geval niet noodzakelijk zijn. Een volgende keer zou ik voor hetzelfde bad kiezen. Succes met jouw keuze!

2 maanden geleden

Bevalbad is iid ovaal, en ik raad het van harte aan. Mijn eerste kon niet in bad bevallen, zijn zusje wel. Het maakt een enorm verschil in de pijn bij weeën, zeker been en rug weeën. En het vermindert de kans op scheuren.

2 maanden geleden

Ik vond een groot bevalbad voor mezelf zelfs n beetje te groot, kon niet met mn voeten bij de andere kant om tegendruk te geven, ben 2 cm kleiner dan jij. Ik zou zeker een mini beval bad nemen dan!

2 maanden geleden

Hier een andere ervaring. In ons ziekenhuis kon je hem neerzetten. Wilde het eerst niet, maar nadat ik onder de douche staan toch heel fijn vond heeft mijn vriend hem gevuld. Vreselijk! De warmte bekroop me helemaal, ik verkrampte enorm bij elke wee. Heb er 10 minuten in gezeten en bijna eruit gevlucht haha.

2 maanden geleden

Ik had de mini, van de verloskundige. Ben 179 lang. En de mini was helemaal prima.

2 maanden geleden

Reactie op Saar1987

Hier een andere ervaring. In ons ziekenhuis kon je hem neerzetten. Wilde he ...
Haha. Ik had precies hetzelfde😂