14 Reacties

vorig jaar

Ik zou het ook niet durven. 🤭😅 ook niet als ik niet zwanger ben. Enige wat ik durf is frites en hete soep. En stokbrood. Volg je gevoel ❤️❤️

vorig jaar

Als het zo gevaarlijk zou zijn, was het wel verboden. Klinkt een beetje wereldvreemd dit topic. Ik ben ook weleens ziek geworden na een zak friet van Friet van Piet. Gewoon gaan, en smullen.

vorig jaar

Als het zo gevaarlijk zou zijn, was het wel verboden. Klinkt een beetje w ...
Hoezo wereldvreemd? Het is een hele terechte vraag wat TS stelt. Sla uit die bakken bevatten vaak heel veel bacteriën. En vlees ligt er vaak al heel lang. Ook een broeinest voor bacteriën. Dus zeker wel een terechte vraag om te stellen als je zwanger bent. Heeft niks met wereldvreemd te maken maar met je verstand gebruiken. Het zal heus niet levensgevaarlijk zijn maar het is gewoon wel een evidente vraag welke risico’s je neemt. Sowieso vind ik deze restaurants echt nooit smullen 🤢

vorig jaar

Hoezo wereldvreemd? Het is een hele terechte vraag wat TS stelt. Sla uit di ...
Ga dan gewoon niet? Zowel jij als ts….

vorig jaar

Ga dan gewoon niet? Zowel jij als ts….
Huh? TS vraagt; wat zouden jullie doen? Ik geef advies wat ik zou doen. Ik zet meestal geen voet in dit soort restaurants maar soms heeft je familie andere ideeen. 👍

vorig jaar

Ligt eraan welk restaurant en ik zou gewoon de reviews lezen! Ik ben wel vaak bij een klein wokrestaurant geweest waar alles super schoon en vers leek te zijn en heb nooit ergens last van gehad (en wel een hele gevoelige maag). Maar dit zal vast niet overal zo zijn. In Nederland is de voedsel en Warenautoriteit best streng dus ik zou me niet té veel zorgen maken maar je weet het maar nooit. Gewoon zelf goed kijken en als je mee "moet"/wil desnoods alleen dingen eten wat echt niet mis kan gaan

vorig jaar

Wat zouden jullie doen?: ik zou gewoon gaan! Ik ga niet 9 maanden bang zijn. Gewoon lekker genieten van je gezin!

vorig jaar

Ze wokken het eten op superhoge temperatuur waar je bij staat. Dat lijkt me geen kwaad kunnen. Eten dat in bakken ligt waar iedereen in loopt te graaien, zou ik ff overslaan.

vorig jaar

Tip van flip; laat live gewoon je eten wokken. Dat overleeft listeria niet. Skip anders even vlees en vis? Toetjes als avondeten is gewoon legitiem als je zwanger bent 😝

vorig jaar

Gewoon lekker smikkelen!☺️eventueel alleen de live wok als je wat angstig bent
Podcast Samen Groeien
Nieuwe aflevering: mijlpalen en we listen and judge - ouderschapseditie

In de laatste aflevering van Samen Groeien delen we tips bij doorkomende tandjes en blikken we terug op het zindelijkheids- en potjesavontuur van Ivana en Ize. Lucy legt uit wat kan je de komende zes maanden nog kan verwachten. En tot slot gaan we samen met jullie met de billen bloot in de “We listen and don’t judge”-ouderschapseditie.

vorig jaar

Ze wokken toch op hoge temperatuur? Dat overleven bacteriën niet hoor. Gewoon gaan

vorig jaar

Alles wat in de wok gaat vlak voor je het eet en goed doorbakken wordt, zou ik wel aandurven. Sla e.d. zou ik lekker laten staan. Maar uiteindelijk moet jij morgenavond goed kunnen slapen, dus de enige belangrijke afweging is wat jij zelf vindt.

vorig jaar

Als je twijfelt, hou de bakken in de gaten. Vaak zie je dan wel ( en zeker in het weekend! ) hoe snel het bijgevuld moet worden 😉😉
Wij zijn enkele weken terug nog geweest (nu 31w). Wel een wokresto waar we regelmatig gaan en altijd tevreden van geweest zijn. Ik ben veiligheidshalve van de voorgerechtjes afgebleven (sowieso geen sushi of rauwe vis ofzo eten) inclusief slaatjes (die laat ik overal op resto gewoon staan sinds begin zwangerschap, eet enkel rauwe groentjes die ik zelf schoongemaakt heb zodat ik weet dat ze zeker goed gespoeld zijn) en ben vooral voor het live wokken gegaan. Dat gebeurd op zo'n hete temperaturen dat dat echt wel veilig zou moeten zijn. Verder ook gewoon een keer extra langs het dessertenbuffet gelopen haha. Warmhoudlampen houden het eten normaliter op een vrij hoge temperatuur zodat bacteriën geen kans krijgen + ga er vanuit als het een beetje een fatsoenlijk wokresto is dat alles ook wel regelmatig op geraakt en door een verse schotel vervangen dient te worden. Normaliter staat het dus nooit lang genoeg "uit" om bacteriën vrij spel te geven.