29 Reacties
4 jaar geleden
Wij aten via musclemeals. Kant en klaar gezonde diepvries maaltijden. Misschien kan je daar inspiratie opdoen?
4 jaar geleden
Indonesisch eten kun je super goed invriezen. Lekker rendang met boontjes bijvoorbeeld, vries ik altijd in en kook dan alleen de rijst weer even vers. Ik hoor vaak dat mensen denken dat de Indische gerechten moeilijk zijn maar laat je niet afschrikken. Alle ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen, en daarna is het vooral veel alles in een pan gooien en laten pruttelen 😉
4 jaar geleden
- Verse chilli con carne (zitten worteltjes, paprika, courgette, ui, tomaat en bruine bonen in)
- Spaghetti sous met courgette, verse kerstomaatjes en paprika in 3 kleuren
- butternut soep, deel van de butternut gebruiken voor de soep andere deel in blokjes snijden en apart invriezen dan voor de maaltijd de blokjes even aanbakken pompoenpitjes erbij en feta en is een heerlijke maaltijdsoep
Of vragen dat iemand in de familie een paar verse maaltijden maakt en komt brengen als jullie terug zijn? Dan heb je alles vers 😊
Heel veel succes!
4 jaar geleden
Curry houdt zich heel goed. Pasta verandert erg qua structuur. Dus zou ik laten. Nasi en andere rijstgerechten lukt dan wel goed.
Wij hebben overigens heel de kraamweek gewoon gekookt.
4 jaar geleden
Je zou vooral sausjes kunnen maken dat je bijv alleen de pasta of rijst hoeft te koken. Sausjes invriezen is top
4 jaar geleden
Chili con carne, sausjes zoals pastasaus of bijvoorbeeld kip madras. Kun je later nog de pasta of rijst bij koken. In mijn verlof maakte ik vaak ietsjes meer zodat ik van dat gerecht 1 of 2 porties kon invriezen.
Wij hebben mensen die op kraamvisite langskwamen, rond etenstijd langs laten komen. Het bezoek kookte dan en ruimde na het eten weer op. Zo konden we gezellig kletsen tijdens het eten en hoefden wij niet te koken. Ideaal! 👍🏻
4 jaar geleden
Wij hebben veel verspakketten gemaakt toen en ingevroren. De saus is ideaal om in te vriezen en daarna alleen wat rijst erbij koken
4 jaar geleden
Pastasaus, curry, minestronesoep, chili, soep kun je ook van alle soorten groentes maken (broccolisoep, pompoensoep, wortelsoep, courgettesoep...)
Sheperds pie (gehakt en gemengde groenten met wat bloem en bouillion zodat t een soort sausje wordt, dan aardappelpuree er op en dat dan even in de oven).
Je zegt dat je nu steeds keurig voor 2 personen kookt, maar het is ook echt niet moeilijk om nu alvast 1 of 2 x in de week gewoon dubbel zo veel te maken, en dan het extra deel in te vriezen. Het kost je per keer koken wat extra tijd omdat je meer moet snijden, maar je bespaart ook heel veel moeite omdat je niet nog op andere momenten moet gaan staan koken (en boodschappen doen, afwassen en opruimen).
Soep kun je trouwens ook heel goed wecken ipv invriezen. Dat doe je gewoon in een glazen pot of fles met een metalen deksel (ik heb ze bijv vaak over van passata als ik pastasaus maak, of van appel- of perensap). Die was je dan goed af. Daarna doe je er kokend water in (en ook op de deksels, die doe je dan even in een schaaltje ofzo) en dat laat je 5 min staan. Dan het water er uit gieten, de hete (ook net gekookte) soep erin, deksel er op. 5 min ondersteboven wegzetten en dan weer rechtop. De deksel trekt vacuüm tijdens het afkoelen en daarna kan je t een jaar bewaren op kamertemperatuur.
4 jaar geleden
Lang leve de bezorger 🤣
Kraamweek was bij ons: overdag vers fruit en rauwkost. Salade voor lunch etc. En dan avondeten gewoon wat er gebracht werd. Of een van onze ouders bracht wat langs. 🙃














