13 Reacties

4 jaar geleden

Bij mij zijn er alleen foto’s gemaakt gelijk nadat de kleine man geboren was. Tijdens de bevalling zelf niet. Ik ben bevallen in het ziekenhuis en mijn moeder heeft foto’s gemaakt. Dit keer wil ik graag thuis bevallen en zal er verder niemand aanwezig zijn behalve mijn man, de verloskundige en de Kraamzorg dus nog geen idee hoe het dit keer zal zijn.

4 jaar geleden

Ik volg even! Heb gekeken naar een geboortefotograaf omdat het me zo bijzonder lijkt om dit proces vast te laten leggen. De prijzen zijn alleen echt niet te doen. Ik wil zo graag vooral de eerste momenten dat we onze kleine zien en vast hebben laten terug kunnen zien. Verder heb ik een aantal mensen in mijn omgeving die een heftige bevalling hebben gehad en die hebben veel aan de foto's achteraf om even te 'landen'.

4 jaar geleden

Reactie op Moes1990

Ik volg even! Heb gekeken naar een geboortefotograaf omdat het me zo bijzon ...
Precies hetzelfde hier. Zo jammer dat het zo duur is. Ik zit eraan te denken om iemand in te schakelen die net begonnen is met fotografie. Misschien kennen jullie ook zo iemand? Of via via?

4 jaar geleden

Precies hetzelfde hier. Zo jammer dat het zo duur is. Ik zit eraan te denke ...
Hmm ik zal eens rondkijken idd. Maar wil ook liever niet dat een bekende uitgebreid foto's maakt van mij op mijn kwetsbaarst.. thanks voor de tip! Misschien dat je ook je verloskundige zou kunnen vragen? Doen die dat niet vaker?

4 jaar geleden

Ik heb mijn bevalling laten filmen en fotograferen. Ben zo enorm blij ben alle foto’s en video’s. Mooiste moment van je leven die vastgelegd word. Tevens ook het pijnlijkste en kwetsbaarste moment. Ik heb ook diezelfde nacht nog naar de bevalling zitten kijken en mij hielp het enorm om het te verwerken. Je maakt het natuurlijk van de andere kant mee. Mijn man en moeder waren bij de bevalling aanwezig. Mijn moeder heeft alles gefilmd en fotos gemaakt. Met een iPhone kun je filmen en foto’s maken tegelijk. Wat dus heel handig was. Ook kun je aangeven dat bijv de kraamhulp die aanwezig is bij je bevalling dat die foto’s mag maken( als je moeder er niet bij is bijv en je wilt partner volledig aan je zijde) ziekenhuis personeel of kraamhulp zal dat dus kunnen doen MOCHT er tijd voor zijn en de mogelijkheid. Mocht er paniek uitbreken of totaal anders lopen als verwacht heb je dus niks. De prijzen van geboorte fotografen zijn echt te gek😳 indd niet te doen. Daarom heb ik mijn moeder toen gevraagd. Ik zou persoonlijk ook iedereen aanraden om het te filmen/fotograferen mocht het natuurlijk allemaal goed gaan. Mijn eigen bevalling ging goed en zoals het ‘hoort’ dus geen horror beelden ofzo. Na de bevalling ging het mis en daar zijn verder ook geen uitgebreide beelden van. Heb wel beelden van ons eerste moment en de tijd dat ie bij me lag enz.

4 jaar geleden

Reactie op Moes1990

Hmm ik zal eens rondkijken idd. Maar wil ook liever niet dat een bekende ui ...
Ik denk dat je verloskundige vast wel 1-2 foto’s tussendoor een keer wilt maken maar meer ook niet. Zij is natuurlijk druk bezig met jou en je kindje in de gaten aan het houden. Ook noteert te bij elke wee de hartslag enz. Dus ben bang dat die geconcentreerd bezig is met haar werk🙈 kraamhulp is vaak ook aanwezig die zou het mischien wel kunnen doen. Al moet die ook de verloskundige helpen als er hulp nodig is.

4 jaar geleden

Ik heb foto’s van de hele bevalling en momenten erna. Stagiair heeft die foto’s allemaal gemaakt. Had er voor die tijd nooit zo over nagedacht.. maar absoluut geen spijt van gehad! Ben erg blij met de foto’s en kijk ze regelmatig terug. Toch een bijzonder moment.

4 jaar geleden

Bij mij heeft mijn man verschillende foto's gemaakt waar ik me eigelijk helemaal niet bewust van was op dat moment. Toen hij de navelstreng mocht doorknippen heeft mijn schoonmoeder een foto gemaakt. Zij was aanwezig op het bijzonderste moment van ons leven. Het is zeker aan te raden en heeft mij ook enorm geholpen met het verwerken. Het liep namelijk bij ons totaal anders dan gedacht. Met 42 weken ingeleid in het ziekenhuis ipv een thuisbevalling. Vanaf 7 uur in het ziekenhuis tot 2.45 op een zaterdag was de kleine er met 42 weken + 1 of een paar uur🙈😉 moesten daarna ook nog 2 dagen blijven ivm glucosecontroles. Totaal duurde bevalling zelf 18 uur en was geen pretje..3x infuus geprikt, weeopwekkers, weeënstorm, ruggenprik, persdrang.. en moeten wachten😱 vacuümpomp enal😅 gelukkig heb ik nu alles verwerkt mede door de foto's en het op te schrijven. Ook zelf ben ik hersteld en nu ik terug kijk vind ik t lang niet meer zo horror achtig🙈😇

4 jaar geleden

Ik heb een geboortefotograaf die het gaat vastleggen, ze maakt regelmatig rapportages maar ik word de eerste voor geboorte , iets wat zij zelf heel graag eens wou doen en wij dus voor een klein prijsje laten doen😂 hoorde zo vaakndst mensen zo'n spijt hadden dat de foto's echt lelijk waren die verloskundige maakte, en aangezien ik zelf fotograaf ben zag ik de bui al hangen 🙈

4 jaar geleden

Wij hadden totaal niet aan foto's gedacht... Gelukkig vroeg de verloskundige of we er wouden. Mijn man heeft toen meteen ja gezegd en de studente die erbij was heeft de hele tijd foto's gemaakt. Ikzelf wist er toen niet van zo midden in de persweeën maar mijn man dacht beter foto's hebben die we alsnog kunnen deleten dan geen foto's en er dan spijt van hebben. Ik was toen ik dit hoorde na de bevalling heel blij met zijn slim denken! Wel heeft het 5 weken geduurd voor ik mentaal klaar was om er voor de eerste keer naar te kijken...

4 jaar geleden

Heel fijn voor de verwerking. Bij mij werd het spannend en doordat we foto's hebben kunnen mijn vriend en ik het nu samen delen en verwerken

4 jaar geleden

Bij mijn keizersnede zijn er fotos gemaakt door de ok assistent ben er zo trots op❤️

4 jaar geleden

Bij mijn eerste had ik manlief gevraagd absoluut geen foto's te maken, leek mij vreselijk. Hij heeft dat natuurlijk stiekem wel gedaan en achteraf ben ik daar heel blij mee. Tijdens de bevalling zat ik zo in mijn eigen bubbel dat er veel langs mij heen is gegaan. Toch fijn om dan terug te kunnen kijken. Ik wilde ook per se mijn baby zelf aanpakken, dat staat ook op de foto. Zo bijzonder! De verpleegkundige heeft foto's gemaakt van papa die de navelstreng doorknipte. Die zijn helaas niet zo goed gelukt.