7 Reacties

16 dagen geleden

Hi, ik heb om een andere reden fraxiparine tijdens mijn zwangerschap moeten spuiten maar ik moest sowieso al in mijn been spuiten (was toen een week of 20 zwanger). Niet tot het einde hoeven spuiten, daar dus geen ervaring mee.

16 dagen geleden

Dit lijkt me nou echt iets wat jouw zorgverlener moet opzoeken in de richtlijn, of eventueel bij een gynaecoloog moet navragen, niet iets dat een willekeurige app-gebruiker op internet voor je op moet gaan zoeken of moet oplepelen uit z’n geheugen (van weet jij hoeveel jaar geleden).

16 dagen geleden

Ben je niet doorverwezen naar de gynaecoloog? Ik spuit ook ivm Favtor V Leiden (trombose en longembolie gehad) maar ik loop de hele zwangerschap in het ziekenhuis onder controle van de gynaecoloog. Hij/zij kan deze vragen het beste beantwoorden. Een verloskundige heeft er wellicht niet veel ervaring mee maar in het ziekenhuis zeker wel, komt best veel voor namelijk 😀 Dat je einde zwangerschap niet meer in je buik mag spuiten heb ik overigens nog nooit gehoord. Ben nu 28 weken, en zo lang is de naald nu ook weer niet. Kan mij niet voorstellen dat deze door je huid en vet weefsel bij de placenta uit zou komen.

16 dagen geleden

Ik spuit ook vanwege het feit dat ik drager ben van het Factor v leiden gen. 1ste zwangerschap niet gehoeven maar door nieuwe onderzoeken bij deze zwangerschap wel. Ik ben onder behandeling van het ziekenhuis. 1. Ik moet tot 1 dag voor de bevalling spuiten. Dus stel dat ik om 12:00 in het ziekenhuis moet zijn voor de keizersnede, dan mag ik de avond ervoor de spuit niet meer zetten. 2. Ik moet tot 6 weken na de keizersnede spuiten. 3. Ik mag gewoon de hele zwangerschap in de buik spuiten maar als het te pijnlijk wordt dan zijn de benen ook een optie.

16 dagen geleden

Ik werk in de zorg en ik denk dat je het beste doorverwezen kan worden naar een internist-vasculair geneeskundige en de gynaecoloog. Als je tijdens een vorige zwangerschap een trombose hebt gehad, dan verwacht ik eigenlijk niet anders dan dat je verloskundige je doorverwijst.

16 dagen geleden

In het ziekenhuis begeleiden ze dit veel vaker! (Werk bij de gynaecologie). Zou zeker om een verwijzing naar de gynaecoloog vragen. Dat betekent niet dat je bij de gynaecoloog onder behandeling hoeft te blijven/gaat zijn voor je hele zwangerschap. Is ook afhankelijk met de samenwerking van je verloskundige met de gynaecologen bij jou in de buurt.

13 dagen geleden

Dank jullie wel voor al jullie reacties. Ik ga as week via de dokter of verloskunidge zorgen dat ik gewoon wordt doorverwezen naar een gynecoloog, om al mijn onduidelijkheid uit de wereld te halen.. Want als ik jullie reacties ook lees, is het heel normaal om in ieder geval even met een arts gepraat te hebben. Nogmaals dank voor de inzichting die jullie mij hebben gegeven!