Hoi!
Jeetje nu was ik net een peer aan het eten, met schil, en bedacht ik me opeens of ik mijn fruit niet moet schillen? Ik was alles wel heel goed af, maar at nu net schil omwille van de vitamientjes... pff. Maak me beetje zorgen nu, want eet dagelijks wel een appel/peer met schil. Probeer overal zo goed op te letten en het is echt niet tof als je weer achter zoiets komt. (Vermoeiend en krijg er beetje paniek van)
Wat doen jullie? Schillen? Niet schillen?
Las verder net ook iets over voorverpakte wokgroenten best te vermijden. Maar die verhit je toch?
Groetjes
Ik heb alle groente en fruit gegeten en goed gewassen. Ikzelf zie het probleem er niet van. Maar iedereen is anders..
Zelf logisch nadenken en doen, maak jezelf niet zo gek want dan krijg je het nog moeilijk met een kindje. Niet negatief bedoeld, maar een tipje.
Iedereen is anders en dat is prima
Er is een hele kleine kans dat groenten besmet zijn met toxoplasma als er toevallig uitwerpselen van een besmette kat in die aarde zijn terecht gekomen. Maar aangezien peren aan bomen groeien lijkt mij dit praktisch redelijk onmogelijk. Eet je appelen en peren dus maar gerust verder op met de schil! 😉
Ik schil fruit zoals peren wel omdat ik het schil niet lekker vind. Bij een appel laat ik het weer zitten omdat ik dat wel lekker vind. Voorverpakte (wok)groenten was ik voor gebruik altijd.
Ik heb altijd gehoord goed wassen; nooit schillen. En vooral van groente uit eigen tuin. Op een peer kan t niet toch lijkt me wel een hele flauwe kat om bovenin een perenboom te gaan poepen 😂😂😂
Je kan je appel of peer schillen natuurlijk...maar als je vervolgens wel druiven gaat eten bijvoorbeeld...ga je die dan ook schillen? Of aardbeien?
Blijf rustig en denk logisch na, dan komt het allemaal goed. Goed wassen is voldoende.
(Ik schil een peer overigens wel, omdat ik dat lekkerder vind, net als bij perzik en nectarines 😋)