40 Reacties
2 jaar geleden
Het zou alleen kwaad kunnen als je de dooier niet volledig hebt laten stollen en zelfs dan is de kans minimaal dat het daadwerkelijk kwaad doet.
2 jaar geleden
Zwangerhap is een handige app. En een gebakken ei kan prima, al het eigeel goed mee gebakken is.
2 jaar geleden
Okee. Wist ik niet. Want me moeder had voor mij een gebakken ei gemaakt. Dus daarom vroeg ik het me af. Want ben gek op gebakken ei
2 jaar geleden
Bij ei is het goed om te weten dat het wordt afgeraden om het ei rauw te eten ivm salmonella. Je bent als zwangere vatbaarder hiervoor. Maaaaarrrr deze bacterie kan geen kwaad voor je kindje. Is vooral voor jezelf vervelend mocht je er ziek van worden.
In sommige rauwe producten, zoals vleeswaren, kan listeria zitten. Dit is wél schadelijk voor je ongeboren kindje.
Kortom: ik eet zo nu en dan een eitje waarvan de dooier nog iets te zacht is, maar ik laat rauw vlees, droge worst, rauwmelkse kazen absoluut staan.
2 jaar geleden
Rauw ei tijdens zwangerschap kan (zo heb ik het in ieder geval begrepen) alleen ‘kwaad’ voor de zwangere vrouw en niet voor het kindje. In die zin dat je er ziek van kunt worden, maar die kans is heel klein.
Als het ei goed doorbakken was, zou ik mij er geen zorgen over maken.
Ik heb ook ei gegeten tijdens de zwangerschap, goed doorbakken dat wel!
2 jaar geleden
'Het percentage Nederlandse eieren dat Salmonella bevat is ongeveer 0,03%, voor kip(producten) bedroeg dat in 2013 3.5%. De hoeveelheid die geconsumeerd wordt, de bereiding en mate van verhitting spelen een belangrijke rol.'
De kans is dus minimaal. Het is ook nog eens verhit geweest (al misschien niet volledig doorbakken)
2 jaar geleden
Ik eet regelmatig zachtgekookte of zachtgebakken eieren. Dus met een bijna rauwe dooier. De kans is heel klein dat je er ziek van wordt en dan wordt je alleen zelf ziek, je baby niet.
2 jaar geleden
Reactie op suzanne19933
Ik eet regelmatig zachtgekookte of zachtgebakken eieren. Dus met een bijna ...
Misschien dat je baby niet direct ziek wordt van de bacterie, maar de gevolgen die het voor jou heeft, heeft dan wel weer invloed op de baby. Denk aan buikkrampen, diarree, misselijkheid, braken, koude rillingen, koorts. Dat wil je dan toch liever voorkomen.. Er is ook echt niks mis mee om een eitje iets langer in de pan te laten zitten als het dit kan voorkomen, hoe klein de kans ook is.
2 jaar geleden
Reactie op suzanne19933
Ik eet regelmatig zachtgekookte of zachtgebakken eieren. Dus met een bijna ...
Hier wil ik toch even een kanttekening bij plaatsen.
Het klopt dat de kans dat je er ziek van wordt écht heel klein is. Máár: als je er voedselvergiftiging van krijgt, kan het gebeuren dat je maag en darmen zo erg gaan krampen (diarree, spugen) dat je baarmoeder “mee gaat doen”. Dit heeft bij mij vorig jaar tot een miskraam geleid bij 7 weken, ook al was er prachtige hartactiviteit en zag alles er goed uit. (11u een echo, 12:30u zette de miskraam door) alles krampte zo hevig dat mijn lijf een verder prima vruchtje afstootte. Dit heeft de verloskundige me ook zo uitgelegd toen.
Dus ja: de kans is heel klein, maar de gevolgen áls het misgaat zijn wel potentieel heel groot. Ik ben nu weer zwanger en echt heel voorzichtig met hygiëne en voedselveiligheid.
Voor TS: gewoon verder in je zwangerschap alles goed doorbakken, ook de dooier, en dan komt het helemaal goed. 😘
2 jaar geleden
Reactie op Jool88
Misschien dat je baby niet direct ziek wordt van de bacterie, maar de gevol ...
De kans is 1 op 20.000 dus die kans neem ik graag. Diarree heb ik sowieso elke dag sinds mijn 3e trimester en heb nu al weken geen eitje meer gegeten haha. Dus ik eet hem lekker zachtgebakken of zachtgekookt. Een hardgebakken ei vind ik niet lekker, dus voor mij is er wel wat mis mee. Verder eet ik niks qua rauw vlees of vis natuurlijk.
2 jaar geleden
Reactie op Jool88
Misschien dat je baby niet direct ziek wordt van de bacterie, maar de gevol ...
En zeg eerlijk: hoevaak ben jij in je leven ziek geworden van een zachtgekookt of gebakken eitje? Ik nog nooit.














