Hoi hoi,
Even een bezorgde vraag...
Ik maak eigenlijk nooit spekblokjes klaar. Maar nu wel klaargemaakt voor in een stamppot. Heb ze maximaal 5 minuten gebakken en ze waren daarna donkerroze. Smaakten lekker. Zaten natuurlijk ook zachte stukjes tussen, omdat dat denk ik stukjes vet waren.
Ik werd achteraf toch onzeker en ging opzoeken of ik het wel goed gedaan had. Internet en chatgpt zeggen dat ze waarschijnlijk te kort gebakken zijn en omdat ze niet bruin waren, is de kans dat er nog toxoplasmose of listeria in zat.
Wat denken jullie? Ik heb overigens geen antistoffen tegen toxoplasmose.
Er zit niet standaard toxoplasmose of listeria in vlees h猫? Die kans is niet heel groot an sich. Ik zou me er zelf eerlijk gezegd niet druk om maken, je hebt het niet rauw gegeten ofzo.
Als je ze gebakken hebt en het was gaar hoef je je er volgens mij echt niet druk over te maken hoor. Ik heb zelf vaak genoeg gebakken rookspekjes gegeten. Volgens mij kan dat gewoon.
Ik weet dus niet precies of ze gaar genoeg waren. Ze waren in ieder geval n ...
Als het vleesgedeelte gaar was, dan is het gaar genoeg. Bruin of krokant hoeft het dan niet perse te zijn. Het was vast niet rauw. En dan nog zou de kans erg klein zijn.
Joh geen paniek. De kans is al bizar klein op besmetting omdat de kans dat er iets verkeerds in voorverpakt vlees al extreem klein is. En vijf minuten bakken kan gerust voldoende zijn hoor. Als ik gehakt rul bakken, is dat binnen vijf minuten echt al prima.
Let it go mama. Ik snap zo erg dat je hoofd hiermee aan de haal gaat maar de kans is echt klein dat het er 眉berhaupt al in zit en 5min bakken is prima.