53 Reacties

één maand geleden

Helaas geen tips of ervaring voor je maar pfoe mama wat pittig… ik wil je wel heel veel sterkte en kracht en een dikke knuffel sturen!!! ❤️ Hopelijk kun je snel naar NL🙏🏼

één maand geleden

Zelf geen ervaring mee op prive gebied, wel vanuit werk. Ik weet niet of je deze website kent, maar misschien kunnen ze je hier verder helpen: https://www.medische-repatriering.nl/repatriering-naar-nederland.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjww_iwBhApEiwAuG6ccD6oCD30uP5vb9My05Vu4dzqTJS0XQnZkOnXVGHT81rxsCKLTKo_AxoCnn4QAvD_BwE

één maand geleden

Oh wat schrikken! Ik vrees dat vervoer er nu niet in zal zitten. Ik ben zelf geboren met 31 weken en dit net door vervoer van 2 uurtjes... mama had verplichte platte rust, maar toen haar gynaecoloog met vakantie ging wilde de vervanging die verantwoordelijkheid niet en stuurde mama door naar een ander ziekenhuis. Amper 1 uur na aankomt ben ik via een spoedkeizersnede geboren. Ik vrees dus of je helemaal van Griekenland veilig tot Nederland zal raken. Heb je je verloskundige al gebeld? Wat zegt zij? Heel veel sterkte!! Hopelijk kunnen jullie binnenkort wel veilig met z'n allen naar huis!

één maand geleden

Te snel op verzenden geklikt. Een andere organisatie is eurocross: https://eurocross.nl/informatie-medische-en-reishulpverlening/repatriering/ Heel veel sterkte!

één maand geleden

Wat een nare situatie voor jullie. Ik zou inderdaad die sites die hier boven vermeld staan checken. Maar ik denk ook dat je je wellicht moet voorbereiden dat je voorlopig daar blijft vraag me af of ze het risico nu nemen je te verplaatsen. Volgens mij is hier al eens eerder iemand van geweest in soort gelijke situatie. Volgens mij op Canarische eilanden. Ik zal een s kijken of ik topic kan vinden. Veel sterkte

één maand geleden

Wat een nare situatie! Ik zou me voorbereiden op een wat langer verblijf, je wil nu toch zoveel mogelijk platte rust om de geboorte zoveel mogelijk uit te stellen… lijkt me dat vliegen een grote belasting voor je lichaam kan zijn. Heel veel sterkte, dit is niet hoe je je vakantie graag eindigt…

één maand geleden

Hoi! Mijn man komt van Kreta. Zijn vrienden hebben betaald voor een privé kliniek om te bevallen. Kijk en overleg met de verzekering of dit ook een optie is voor jou. De algemene ziekenhuizen zijn niet zo fijn om te bevallen, precies om wat jij aangeeft. Blijf ook goed overleggen met je eigen verloskundige of gynaecoloog in NL. In Griekenland gaan ze iets sneller over op inleiden of keizersnee. In het algemeen ervaren wij het medische systeem in Griekenland wel fijn! Maar je moet wel even de weg weten. Heel veel sterkte in deze spannende tijd!

één maand geleden

Reactie op bubble2024

Hoi! Mijn man komt van Kreta. Zijn vrienden hebben betaald voor een privé k ...
Ben je in Heraklion? Dan raadt mijn man je deze kliniek aan: https://g.co/kgs/uYKW4DX

één maand geleden

Hi, Wat naar voor je, ik leef met je mee! Afgelopen zomer heb ik een vroeggeboorte in Italië gehad waar het ook niet was zoals je als Nederlandse standaard verwacht.. Mijn dochter is een paar uur na aankomst op de spoedeisende hulp daar geboren dus heb geen ervaring met mogelijke overplaatsing van mijzelf. Wel is een van de eerste dingen die in mijn hoofd komt; is het een zkh met couveuse afdeling waar je nu ligt? Hebben ze een nicu afdeling op Kreta? Dan zou ik op zijn minst heel hard bij je verzekering er op hameren om in ieder geval al daar te komen in eerste instantie.. Dan is je kindje meteen op de goede plek als het toch snel ter wereld zou komen.. Heel veel sterkte!

één maand geleden

Wat een nare situatie. Ik zou er, zoals anderen al zeggen, toch rekening mee houden dat je voorlopig niet in Nederland bent. Als de baby daar geboren moet worden (wat ik wel verwacht, sorry) dan zal die ook niet direct naar Nederland gevlogen kunnen worden. En zoals JSvE al zegt: proberen in een kliniek/ziekenhuis te komen waar ze prematuurtjes goed kunnen opvangen. Spreken jullie Grieks? Of in ieder geval Engels op een niveau waarmee je alle medische informatie goed kunt begrijpen? Zijn je zorgverzekeraar en reisverzekering op de hoogte? Je zou ook nog contact met stichting Care4Neo op kunnen nemen. Die zijn er voor (ouders van) te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen. Wellicht hebben zij nog tips en adviezen voor je. Sterkte, ik hoop dat je kindje nog lang kan blijven zitten.

één maand geleden

Reactie op JSvE

Hi, Wat naar voor je, ik leef met je mee! Afgelopen zomer heb ik een vroegg ...
Hi, hoe heb je de NICU in Italië beleefd? En met hoeveel weken ben je bevallen?

één maand geleden

Reactie op shrinky

Hi, hoe heb je de NICU in Italië beleefd? En met hoeveel weken ben je beval ...
Ik ben bevallen met 24+3, en mijn dochter is na 19 dagen overleden. Voor de persoonlijke ervaringen mag je mij een berichtje sturen :)

één maand geleden

Geen ervaring maar mijn gyn heeft een reis naar het buitenland afgewezen door het risico op vroeggeboorte bij mij. Ze gaf aan dat als je in het buitenland te vroeg bevalt, je sowieso (afhankelijk van de termijn) moet reken op een verblijf van gemiddeld 1-3 maanden. Daar zou ik me dan ook op voorbereiden nu als ik jou was… heel veel sterkte ❤️

één maand geleden

Hey heb wel ervaring.. kan je nog zo snel mogelijk naar NL komen? Wij hadden contact met SOS internationaal hun halen mensen op uit het buitenland als er ongelukken gebeuren. Stuur mij privé een bericht anders.

één maand geleden

Reactie op Kimberley2022

Hey heb wel ervaring.. kan je nog zo snel mogelijk naar NL komen? Wij hadde ...
Heb je ook al contact gehad met je verloskundige in NL zei kan je ook nog tips geven.

één maand geleden

Reactie op JSvE

Ik ben bevallen met 24+3, en mijn dochter is na 19 dagen overleden. Voor de ...
Ach wat een naar een verdrietig verhaal. Ik wens jullie heel veel sterkte ☀️

één maand geleden

Dankjewel lieve mensen, We verbleven op dit moment in een staatsziekenhuis in Heraklion, dit is de enige plek op het eiland (naar mijn weten) waar ze premature babies kunnen opvangen. Een privekliniek zou kunnen maar die hebben vaak geen NICU. Ik spreek zelf een klein beetje Grieks, maar ze kunnen hier bijna allemaal goed Engels. Maar je hoort eigenlijk maar weinig van de artsen. Onze verzekeringen zijn op de hoogte en helpen waar kunnen. Maar medisch vliegen wordt maar weinig gedaan. Voor nu zit de baby gelukkig nog stabiel dus dat is heel fijn!

één maand geleden

Reactie op MamavanTobi

Dankjewel lieve mensen, We verbleven op dit moment in een staatsziekenhuis ...
Gelukkig maar heel veel sterkte en succes!

24 dagen geleden

Fijn dat je baby nog goed zit! Hopen dat dat nog een mooie poos zo blijft! Heel veel sterkte en succes!

24 dagen geleden

Hoe gaat het nu met je en de baby?? Hebben jullie al wat duidelijkheid? Veel succes en sterkte!!❤️