48 Reacties

één maand geleden

Ik gebruik het vanaf 12 weken maar vanwege slechte doorbloeding vd placenta in eerdere zwangerschap (dochter was dysmatuur) Over 2 weken krijg ik een groei echo dus ben benieuwd of het verschil maakt

één maand geleden

Ik gebruik het al sinds week 12 als ik het me goed herinner i.v.m. zwangerschapsvergiftiging vorige zwangerschap rond week 37. Ik gebruik 1 pilletje (80 mg) in de avond samen met calcium. Ik ben nu 30 weken zwanger en ‘moet’ het gebruiken tot week 36. Ervaar geen bijwerkingen denk ik. Ik ben wel vaak slapjes en voel me verzwakt, maar durf niet te zeggen dat het daaraan ligt want m’n bloeddruk is nog steeds mooi rond de 120/60 dus ook niet te laag of iets.

één maand geleden

Ik heb het gebruikt, vanwege andere redenen. Ik had wel last van wat bijwerkingen, met name veel maagzuur, waar ik dan weer iets anders tegen slikte. En ik hield er erg veel vocht door vast. Maar er zijn veel topics hierover geweest op dit forum en ik geloof dat ik daarmee een uitzondering was.

één maand geleden

Ik gebruik het ook (1x 80mg, ‘s avonds), want ik had al hoge bloeddruk voor de zwangerschap. Los van af en toe een bloedneus heb ik nergens last van.

één maand geleden

Ik heb het gebruikt. Als reden overgewicht en moeder met verhoogde bloeddruk in zwangerschap. Ik heb het wel gedaan, maar hoef het bij de volgende zwangerschap niet weer te gebruiken. Ben week 33 gestopt omdat mijn bloeddruk erg laag was gehele zwangerschap. Had wel een enorme placenta kwamen we achter bij de geboorte 😆

één maand geleden

Ik heb ook een hoge bloeddruk, al voor de zwangerschap. Ik gebruik nu ‘s avonds 80 mg Ascal. Ik heb nergens last van.

één maand geleden

Reactie op Baby22072020

Ik gebruik het vanaf 12 weken maar vanwege slechte doorbloeding vd placenta ...
Heb je last van bijwerkingen (gehad)? Hopelijk maakt het verschil, dat zou wel heel fijn zijn❤️

één maand geleden

Reactie op saskia98

Ik heb ook een hoge bloeddruk, al voor de zwangerschap. Ik gebruik nu ‘s av ...
Gelukkig! Fijn om te horen! Merk je dat het helpt met je bloeddruk?

één maand geleden

Reactie op Blijeitje93

Ik heb het gebruikt. Als reden overgewicht en moeder met verhoogde bloeddru ...
Bij mij is het inderdaad ook vanwege mijn moeder die het had bij mij en vanwege dat het de 1e zwangerschap is. Mijn bloeddruk is nu normaal. Maar ben daar dus ook beetje bang voor dat het dalijk misschien weer te laag is of helemaal niet helpt en omdat je hoort over bijwerkingen als maagklachten/bloedingen. Vind ik het ook weer een beetje eng. Kwam de enorme placenta door het gebruik ervan?

één maand geleden

Reactie op mssinga

Gelukkig! Fijn om te horen! Merk je dat het helpt met je bloeddruk?
Nja Ascal is natuurlijk niet bloeddrukverlagend, daar heb ik de Labetalol voor. Ascal zorgt er puur voor dat overmatige stolling wordt voorkomen. Ik merk verder niks van de Ascal. En m’n bloeddruk is perfect sinds m’n Labetalol dosis is verhoogd en ik in de ziektewet zit.

één maand geleden

Reactie op BN23

Ik gebruik het ook (1x 80mg, ‘s avonds), want ik had al hoge bloeddruk voor ...
Fijn om te horen dat je nergens last van hebt op de bloedneus af en toe na (wat ook heel vervelend is). Komt dat echt vd medicatie?

één maand geleden

Ik heb het gebruikt bij m’n eerste zwangerschap. Ik sta er zo tegenover dat ik het medisch advies volg als het een kleinere kans geeft op grote en nare gevolgen. Ik vind het dan een no brainer; zonder risico een pilletje nemen om vervelende dingen te voorkomen. Heb er ook nul last van gehad en alles is goed verlopen.

één maand geleden

Reactie op Meringue04

Ik heb het gebruikt, vanwege andere redenen. Ik had wel last van wat bijwer ...
Ooh, wat vervelend zeg! Maar verder is wel alles goed gegaan?

één maand geleden

Reactie op Coco88

Ik heb het gebruikt bij m’n eerste zwangerschap. Ik sta er zo tegenover dat ...
Zo sta ik er ook tegenover. Maar ben bang voor de eventuele bijwerkingen waar je over leest etc. Vandaar de vraag om te kijken of bijwerkingen veel voorkomen.

één maand geleden

Reactie op mssinga

Bij mij is het inderdaad ook vanwege mijn moeder die het had bij mij en van ...
Ik had alleen last van hoofdpijn, verder geen klachten. Lage bloeddruk heb ik van mezelf. Het stoppen van de medicatie gaf hierin geen verschil. Placenta was inderdaad groot door medicatie, het is een bloedverdunner waardoor de placenta beter doorbloed is. M’n zoontje had iig genoeg te eten in m’n buik 🤪

één maand geleden

Reactie op Coco88

Ik heb het gebruikt bij m’n eerste zwangerschap. Ik sta er zo tegenover dat ...
Het is niet “zonder risico”, maar het kan wel de afweging waard zijn - wanneer het risico van het niet slikken zwaarder gaat wegen dan het risico van wel slikken. Ik slik zelf ook Ascal, sinds 13 weken ongeveer, en heb er volgens mij (vandaag 18 weken) nog geen bijwerkingen van opgemerkt. Ben zonder maagbeschermers gestart, omdat ik graag zvm B12 opneem en maagbeschermers daar evt wat effect op kunnen hebben. Heb ze wel in huis mocht ik maagklachten krijgen. Ik heb persoonlijk het advies van mijn gynaecoloog en verloskundige opgevolgd en op hen vertrouwd.

één maand geleden

Reactie op Coco88

Ik heb het gebruikt bij m’n eerste zwangerschap. Ik sta er zo tegenover dat ...
Eens. Tijdens mijn eerste zwangerschap ook gebruikt, maar helaas alsnog zwangerschapsvergiftiging. Tijdens mijn tweede zwangerschap ook geslikt, in combineren met calcium tabletten. Geen zwangerschapsvergiftiging gehad.

één maand geleden

Eens. Tijdens mijn eerste zwangerschap ook gebruikt, maar helaas alsnog z ...
*combinatie

één maand geleden

In het verleden Ascal gebruikt voor iets anders, mijn leverwaardes werden hier erg slecht van en heb daar veel huidaandoeningen door gehad. Dat ging juist weer goed. Hoewel ik voor mijn zwangerschap een hoge bloeddruk ( in zwangerschap juist lage bloeddruk) had en overgewicht heb ik de Ascal afgeslagen door de problemen die ik er eerder door ervaarde. Het is heel persoonlijk en alleen jij kan die keuze maken.

één maand geleden

Reactie op Mies1235

Het is niet “zonder risico”, maar het kan wel de afweging waard zijn - wann ...
Laat ik t dan anders verwoorden; met een relatief laag risico in mijn geval. Er zijn situaties waarin ascal niet helemaal vrij van risico is wellicht. Maar ik ga ervanuit dat elke arts dit goed uit kan leggen op basis van ieders medische dossier.