57 Reacties

één jaar geleden

Ik zie dat je nog geen reactie hebt, idd geen controle is best gek.. hier waren we 10 dagen na de miskraam, ook opgewekt met medicatie niet leeg.. hier ook de hoop met de volgende menstratie (dus controle voor vier weken later) maar ik bleef bloeden vanaf de miskraam tot die controle.. dus vorige week woensdag alsnog een curretage gehad.. ik hoop dat het bij jou niet nodig is iig 😘

één jaar geleden

Ik heb 2 keer ook geen controles gehad! Is niet perse nodig. Als je restweefsel houd, blijf je vaak (tussendoor) bloeden of is je menstruatie "abnormaal", heb je meestal buikpijn... Je eerste menstruatie zal trouwens sowieso wel (veel) heftiger kunnen zijn maar dat is normaal. Ik had op zich ook wel fijn gevonden om controle te hebben maar vinden ze lang niet overal nodig. En dus je lichaam goed in de gaten houden, je herkent denk ik wel als het niet goed is of voelt.

één jaar geleden

Reactie op Beanie85

Ik heb 2 keer ook geen controles gehad! Is niet perse nodig. Als je restwee ...
Bedankt voor je reactie! Hopelijk gaat het inderdaad “vanzelf” weg. Maar het voelt niet helemaal fijn om daarvan uit te gaan, aangezien ze echt zeiden dat ik 1 menstruatie moet wachten met zwanger worden (en dus het restweefsel weg moet zijn). Is jou ook geadviseerd na het restweefsel een maand te wachten met zwanger worden?

één jaar geleden

Reactie op Sylvanan1992

Ik zie dat je nog geen reactie hebt, idd geen controle is best gek.. hier w ...
Bedankt voor je reactie! Ik denk dat ik nog ga bellen of ze nog een controle willen doen na m’n menstruatie. Het voelt niet helemaal fijn om er maar vanuit te gaan dat het “vanzelf” gaat.. Hoe groot was jouw restweefsel? Hoe is het nu met je na de curettage? 😘😘

één jaar geleden

Ik heb afgelopen maandag een afspraak gehad bij de gynaecoloog. Inmiddels had ik 2 weken bloedverlies en 1 week bruine afscheiding erop zitten. Gelukkig was er net zoals bij jou nog maar een klein beetje restweefsel zichtbaar. De miskraam is bij mij zelf opgang gekomen. Bij mij werd ook aangegeven dat dit er bij de menstruatie wel uitkomt en hier probeer ik op te vertrouwen. Ik heb de verloskundige ook nog gesproken en mocht ik na mijn menstruatie een controle echo willen, dan mag ik dat bij hun doen. De zwangerschapstesten zijn negatief, dus ik heb er verder ook niet echt "last" van dat het er nog zit.

één jaar geleden

Reactie op Tuttebel93

Ik heb afgelopen maandag een afspraak gehad bij de gynaecoloog. Inmiddels h ...
Bedankt voor je reactie! Inderdaad een vergelijkbaar verhaal dan. Ga je die controle echo denk je nog doen? Hebben zou jou ook geadviseerd een menstruatie af te wachten met zwanger worden ivm het restweefsel? (Ik vraag me af of dit echt nodig is, elke arts lijkt er ook wel een ander advies in te geven)

één jaar geleden

Toen ik vorig jaar mk had die ik ook met medicatie opwekte had ik nog een heel klein klontertje bloed. Moest ook menstruatie afwachten. Maar heb gemerkt dat t tijdens bloedingen (heb 2 weken bloedverlies gehad) dat t meekwam. Eens dat t propje eruit was is de bloeding ook gestopt. Ik weet niet meer of ik dan nog eens op controle geweest ben ofniet. Ik mocht altijd gaan. Nu nieuwe zwangerschap elke 2 weken controle gehad en ben nu de 12 weken ingegaan en alles nu goed.

één jaar geleden

Ik heb ook een miskraam op moeten wekken met medicatie. Ik was daar 9 maart mee begonnen en een week later nog een controle echo. Ook bij mij werd er gezegd dat het te weinig was voor een curretage en dat het de eerstvolgende menstruatie mee zou komen. Ik mocht kiezen of ik nog eens terug zou komen voor controle of het zo houden. Ik had eerst gekozen voor zo houden maar ik bleef bloedverlies houden. Met momenten zelfs heel heftig bloedverlies. Ik heb uiteindelijk de HAP gebeld, maar daarbij werd gezegd dat het 4-6 weken kon duren. Uiteindelijk na 6 weken nog bloedverlies en opnieuw een echo gehad. Er bleek toch nog iets te zitten, niet perse weefsel. Uiteindelijk 4 mei een hysteroscopie gehad om alles weg te halen. In principe hoeft een controle dus niet, maar mocht je bloedverlies houden, luister dan naar je lichaam!!

één jaar geleden

Reactie op 228-Elise

Bedankt voor je reactie! Hopelijk gaat het inderdaad “vanzelf” weg. Maar he ...
Nee eigenlijk is er bij mij helemaal niks over gezegd...maar goed ik had gelukkig al snel weer een ovulatie en menstruatie, vond het wel fijn zelf zodat je toch het gevoel hebt dat het goed schoon wordt... Maar goed zonder controle weet je het nooit zeker, al denk je wel echt dat je (in welke mate of op welke manier dan ook) klachten blijft houden als er iets blijft zitten.

één jaar geleden

Ik vraag mij dit ook af, bij mij ook twijfel of er placenta deeltjes zijn achter gebleven. Ik moet 6 wkn na de bevalling (afgebroken bij 14+3 wkn) nog eens voor controle. Maar wat als je wel zwanger wordt en er zijn nog placenta restjes? Meer kans op miskraam oid? Kan je uberhaubt zwanger worden als er placenta restjes zijn? Is bijv een zwangerschapstest ook aanhoudend positief als er restjes zijn? Dat blijft dan hcg afgeven toch? Ik weet niet of daar misschien iets uit op te maken valt…?

één jaar geleden

Reactie op 228-Elise

Bedankt voor je reactie! Inderdaad een vergelijkbaar verhaal dan. Ga je die ...
Nee, ik denk het niet. Het ging om zo een klein stukje dat ik wel geloof dat mijn lichaam dit ook zelf oplost. Maar het kan ook goed zijn dat ik er na mijn menstruatie anders over denk 😋. Op de dag van de afspraak had ik een positieve ovulatietest en de gynaecoloog gaf aan dat ze ook kon zien dat er wat stond te gebeuren. Wij hebben 3 dagen voor de positieve test seks gehad, omdat ik nooit had verwacht dat mijn ovulatie eraan zat te komen. Ze zei tegen mij dat de het geen kwaad kan. We hebben er wel voor gekozen om verder geen seks te hebben die dag of de dag erna, omdat ik het zelf wel een fijn idee vind om er een menstruatie te hebben. Ik heb sinds januari geen menstruatie gehad. Eind februari kwam ik er achter dat ik zwanger was, dit liep in maart uit op een miskraam en direct daarna weer zwanger. Helaas dus weer een miskraam.

één jaar geleden

Reactie op Tuttebel93

Ik heb afgelopen maandag een afspraak gehad bij de gynaecoloog. Inmiddels h ...
Hoe is het met jou nu? Heb je inmiddels al een menstruatie gehad? Mijn menstruatie is vandaag op gang gekomen. Twijfel nu of ik moet bellen voor een controle echo. Wil het eigenlijk wel, maar vind mezelf dan zo’n “zeur”🤪 aangezien de arts had gezegd dat het restweefsel waarschijnlijk we met de menstruatie mee komt… maar aan de andere kant moest ik ook per se wachten met zwanger worden tot de menstruatie. Dus dan wil ik het zeker weten ofzo…. Pffft😅

één jaar geleden

Reactie op 228-Elise

Hoe is het met jou nu? Heb je inmiddels al een menstruatie gehad? Mijn mens ...
Het is allemaal een beetje gek (vind ik). Ik had een super heftige menstruatie verwacht, maar het stelde niets voor. Begin vorige week 2 dagen een klein beetje bloedverlies en 1 dag "normale" menstruatie. Ik heb eind vorige week dan toch maar gebeld voor de controle echo en deze staat voor a.s. vrijdag. De afgelopen 2 dagen heb ik soms wat lichte krampen en bruinverlies. Het kan zijn dat ik mezelf gek maak en mijn lichaam daar op reageert, maar het zou mij ook niet verbazen als er toch nog iets zit. Ik voelde me ook echt een zeur, maar je moet het echt gewoon doen. Het blijft anders maar in je hoofd spoken. Ik heb de controle echo bij de vk aangevraagd, voelt net iets minder heftig 😂. Hoe is jouw 1e menstruatie ?

één jaar geleden

Ik denk dat het over het algemeen genomen wel weggaat zoals de arts zegt. Toen ik in hetzelfde schuitje zat als jij bleef ik doorvragen stellen (hoe weet ik dan zeker dat alles weg is? Etc) dat de gynacoloog besloot alsnog een controle echo in te plannen 4 weken later. Toen was inderdaad alles 'schoon'. Dus als het je echt niet lekker zit kun je er altijd nog om vragen denk ik dan.

één jaar geleden

Ik heb mijn miskraam in januari opgewekt met medicatie, en heb ook een check echo gehad waarin ze het zelfde zeiden. Toen ik mijn menstruatie weer kreeg duurde die 25 dagen toen ik weer aan de bel trok voor een nieuwe echo en jawel het weefsel was blijven zitten en gaan groeien ze hebben me toen op nieuw op hormoon geprikt en ook die was omhoog gegaan heb toen alsnog een curretage gehad en zo blij dat ik dat gedaan heb want voelde me mentaal een stuk rustiger nu ik echt schoon was! Sterkte en luister vooral naar je gevoel!

één jaar geleden

Reactie op Tuttebel93

Het is allemaal een beetje gek (vind ik). Ik had een super heftige menstrua ...
Snap dat je het een beetje “gek” vindt verlopen.. Hoe was je controle echo vandaag? Ik had woensdag en donderdag veel bloedverlies, en ook best wat krampen. Vandaag tot nu toe bijna niks… ook een beetje vreemd? Heb gebeld naar ziekenhuis en ze hebben voor as maandag een controle echo ingepland. Vond het wel een dingetje dat je er dan zelf weer om moet vragen, maar blij dat ik het gedaan heb😅 Dan weet ik het maar, en hopelijk kan ik het dan lichamelijk ook afsluiten… en kan ik daardoor mentaal ook meer “door”.

één jaar geleden

Reactie op MevrR

Ik heb mijn miskraam in januari opgewekt met medicatie, en heb ook een chec ...
Dank je! Ik heb gebeld en maandag een controle echo. Toch maar gewoon doen, als is het maar voor m’n eigen gevoel.. Precies wat jij zegt, als ik het lichamelijk helemaal kan afsluiten kan ik mentaal ook “verder”.

één jaar geleden

Reactie op Joycani

Ik denk dat het over het algemeen genomen wel weggaat zoals de arts zegt. T ...
Ja!! Ik heb nu ook een controle maandag ingepland voor m’n eigen gevoel. Thnx voor je reactie 😘

één jaar geleden

De controle echo heeft voor veel vragen gezorgd. Half mei was alles nog intact, dus doorverwezen naar de gynaecoloog. De afspraak was 5 dagen later en volgens haar alleen nog maar restweefsel, geen holte. Vandaag was daar ineens een holte. Direct een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief. Ik vraag me nu alleen maar af: had de gynaecoloog het niet goed in beeld? Is het een nieuwe zwangerschap die weer mis is gegaan? Moet ik wachten of toch actie ondernemen? Maar niemand kan ons nu antwoorden geven. Ik heb de hele week wel krampen en bruine afscheiding, dus misschien komt er nog iets opgang. Woensdag heb ik een nieuwe afspraak. Je verwacht een menstruatie die een week heftig is en dan snap ik dat je na 2 dagen denkt, hoe dan? Goed dat je gebeld hebt en fijn dat je zo snel kunt komen. Hopelijk heb jij beter nieuws. Succes alvast!🍀

één jaar geleden

Reactie op Tuttebel93

De controle echo heeft voor veel vragen gezorgd. Half mei was alles nog int ...
Jeetje joh! Wat een onzekerheid voor je. Dat had je ook niet verwacht. Hoe is het nu? Lijkt me echt lastig voor je deze situatie. Heb je nog afscheiding? Bij mij is het bloedverlies toch wel weer doorgegaan… Maar ben toch heel blij met de controle echo, al is het maar voor m’n eigen gevoel.