56 Reacties

2 maanden geleden

Oh balen ja, jongensnaam vonden wij heel makkelijk.

2 maanden geleden

Same, ben nu bijna 36 weken en we hebben 1 naam als optie waar mijn vriend niet van overtuigd is... ik word gek van die babynamen app, ik zit alleen maar alles af te keuren, zo negatief maar ik voel het gewoon niet😶 Geen tips! Ik hoop op een soort eureka moment wanneer de baby er is, dat het dan ineens klopt ofzo 😆

2 maanden geleden

Wij vinden en vonden jongensnamen ook echt heeeel lastig. Welke namen staan op jullie "wel okay" lijstje? Misschien kunnen we wat suggesties doen op basis van jullie smaak...

2 maanden geleden

Ik snap je! Een meisjesnaam hadden we zelfs al voor de zwangerschap. Maar een jongensnaam is zoooo moeilijk!

2 maanden geleden

Reactie op saskia98

Ik snap je! Een meisjesnaam hadden we zelfs al voor de zwangerschap. Maar e ...
Hier hetzelfde! 🤯

2 maanden geleden

Zoeken naar namen zonder filter vond ik verschrikkelijk. Dan is bijna elke naam niks, omdat je in een “nee” spiraal zit. Bepaal eerst voor jezelf waar de naam aan moet voldoen voor jullie. De oké namen geven wel enige indicatie daarvoor. Denk daarbij aan dingen, zoals: - Nederlands of Internationaal (kijk ook naar jullie eigen namen en achternaam hiervoor) -kort of lang (je merkt vaak al snel dat een bepaalde lengte niet mooi matcht met de achternaam of met jullie eigen namen) - maakt de spelling uit (wij willen bijvoorbeeld een naam die je tenzij je op je achterhoofd bent gevallen niet verkeerd kan schrijven of uitspreken) - Vallen namen af die beginnen met een bepaalde letter (denk aan initialen in combinatie met de achternaam)

2 maanden geleden

Wat ik ook nog helpend vond was om de namen die we 'ok' vonden op een (proef)geboortekaartje te laten drukken. Als je het dan zo ziet staan klopt het soms ineens (of valt de naam juist af). En vooral vaak hardop uitspreken, ook met de achternaam erbij. Dan ga je vanzelf merken welke namen er blijven hangen.

2 maanden geleden

Hier precies hetzelfde! Ik begin bang te worden dat het misschien toch een ‘wel oke’ naam moet worden 🥲

2 maanden geleden

Haha ja wat een drama kan dat zijn hè! 😅 bij onze eerste kwamen we rond 22 weken op een naam die afgeleid is van andere namen, de naam van onze zoon stond toen eigenlijk nergens in lijstjes dus het was puur dat een van ons een eureka momentje had. Nu 29 weken zwanger van een tweede kindje en een jongensnaam die perfect past hebben we nog steeds niet. Wel sinds een paar maanden een lijstje met drie opties, waarvan we er twee een tijdje hebben uitgeprobeerd. 1 is afgevallen maar de andere begint steeds beter te voelen en te passen. Lijkt erop dat dit dan toch echt de naam gaat worden. Als je het nog niet hebt gedaan zou je dus nog kunnen proberen de namen die jullie het allermooist vinden (ook al is dat niet supermooi) eens een tijdje te gebruiken in jullie gesprekken. Dan merk je vanzelf wat gevoel erbij komt :)

2 maanden geleden

Ik vind jongensnamen ook enorm moeilijk. Voor een meisje hadden we een top 3 van namen die we beiden echt willen, dus het zou zelfs moeilijk zijn om te kiezen! 😅 Maar het wordt een jongetje, en ook wij vonden alle jongensnamen 'lelijk'. 🫢 Uiteindelijk bleven er 2 over: 1 favo van partner die ik 'wel oké' vond, en 1 favo van mij die hij 'wel oké' vond. Die hebben we beide op een geboortekaartje gezwierd en uitgeprobeerd. Toen we het op papier zagen met de achternaam, viel 1 naam onmiddellijk af, het klopte niet echt. De tweede naam veel gebruikt, en uiteindelijk zijn we er beide van gaan houden 😍

2 maanden geleden

Jongensnamen vonden wij ook lastig. Ik heb geen één keer gehad dat we direct de naam hadden. Bij de eerste groeide de naam naar ons toe, we brachten allebei de naam weleens op en toen was dat de naam, ik denk dat we er rond de 30 weken pas zeker van waren. Toen de tweede een jongen bleek moesten we weer aan de bak. Uiteindelijk niet uit een app gehaald, maar ik heb Wikipedia afgezocht naar namen die een beetje in dezelfde categorie vallen sls die van de oudste en ook die naam groeide, maar zijn we de hele zwangerschap niet helemaal zeker van geweest, maar het gevoel voor de naam zat wel goed en we hadden echt geen andere naam. Wij hebben dus ook namen gegeven die niet zoveel voorkomen. Het helpt dus om al wel te bepalen welke stijl je leuk vind. Ik kan SJ Strum op YouTube ook aanraden, zij heeft videos met babynamen en daar staat ook in dd titel de stijl of het tijdperk waar de namen uit komen.

2 maanden geleden

Reactie op newmommy😍

Zoeken naar namen zonder filter vond ik verschrikkelijk. Dan is bijna elke ...
Haha met jou kan ik praten! Ik heb zelf een bijzondere naam die ik áltijd moet spellen. Ik ben blij met mijn naam maar het is wel stikvervelend. Daarom willen wij ook een naam die voor iedereen te spellen is.

2 maanden geleden

Wat voor meisje namen vind je leuk? Misschien Day we mee kunnen denken voor een jongensnaam in dezelfde stijl? En krijg voor jullie zelf duidelijk wat bepaalde eisen zijn: - nederlands/Engels of anders - lang/kort -spelling? Ect

2 maanden geleden

Ik noteerde alle namen die ik langs zag komen op tv waarvan ik dacht. Oh leuk die hoor je niet zo vaak. En dan ging ik strepen qua bekendheid. En namen uitspreken.

2 maanden geleden

Is ook echt lastig! Wij hebben gelukkig nu wel een jongensnaam die voor ons klopt (we willen het geslacht niet weten), maar ook dat was even wat zoekwerk. Al vond ik een meisjesnaam eigenlijk net zo lastig. Het is goed om na te denken aan welke eisen het moet voldoen. Ook in combinatie met een eventuele tweede/derde naam (dat de voorletters geen gekke afkorting maken). Soms vallen dan al heel wat namen af van een bepaalde beginletter. Wij hebben ook bewust gekozen voor een niet al te moeilijke naam, dus hopelijk gaat dat qua spelling en uitspraak over het algemeen goed. Daarbij hebben wij bewust niet gekozen voor namen met een streepje/puntjes op letters, maar dat is persoonlijke voorkeur. Ik denk dat je met het lijstje 'wel oke' namen al een heel eind bent. Probeer die namen vast te houden en daar op door te borduren.. want een naam geven waar je eigenlijk niet van overtuigd bent lijkt me ook niet echt leuk. Het moet wel goed voelen! 😊

2 maanden geleden

Wij hadden ook geen naam die eruit sprong. Wel een duidelijk idee wat voor naam we wilden en we hadden uiteindelijk een top 3 over van namen die daarin vielen en we mooi vonden. Maar echt dé naam hadden we niet. Zo zitten wij ook niet echt in elkaar denk ik.

2 maanden geleden

Wij vonden jongens namen inderdaad ook erg moeilijk. Alle apps gezien, namenlijsten doorgescrolld, boeken gelezen etc. Niks was leuk genoeg. Wat hier hielp is het "wel oke" lijstje vaak voorlezen, de namen steeds hardop horen en op den duur een ranglijst maken. Als je namen vaker hoort/leest ga je ze ook leuker vinden heb ik het idee. Wij bleven zo in ieder geval over met een naam die uiteindelijk perfect past bij ons zoontje..

2 maanden geleden

Wij hebben dit nu met een meisjesnaam 😭

2 maanden geleden

Reactie op Shiny

Wij hebben dit nu met een meisjesnaam 😭
Echt? Ik kon er zoveel bedenken haha, vind jongensnaam een stuk lastiger!

2 maanden geleden

Wat ook echt kan helpen is een boekje met namen, vind ik toch een stuk uitgebreider en handiger dan online zoeken.